Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Genelleşmiş anksiyete bozukluğu, düz tabanlık ve askerlik..?

arabacıdübel

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar, böyle bir forumun olduğunu geç de olsa öğrenmiş olmanın verdiği mutlulukla selamlar. Herkese geçmiş olsun ve acil şifalar dileyerek şu sıralar kafama takılan bir konuyu sizlere danışmak istiyorum.

Aslına bakarsanız çocukluktan beridir parça parça da olsa duygu durum bozukluğum nedeniyle psikologlara vs. gittim ama hali hazırda 2012'den beri ilk defa düzenli olarak hayat içindeki akışla birlikte hem psikolojik destek hem de ilaç tedavime devam ediyorum. 2015'de doktorumla beraber bir süre ilaçları kesmiştik doz ayarlı şekilde ama bir süre sonra tekrar sıkıntılarım olduğu için yeniden başladım ve şu anda da kullanıma devam ediyorum. İlaçlarım sabah akşam 75mg efexor ve akşam yatarken 15mg zestad.

Şu sıra askerlik konusu gündemde ve ne yapacağımı düşünür oldum. Biraz uzun oldu konu ama üniversite bitti ve iki yıllık tecilim de bitiyor mart ayının sonunda. Ara dönemdeki yüksek lisans başvurularını kaçırdım anca Ağustos ayında kayıt durumum olarabilir ama şu an celp dönemim Mayıs gözüküyor. Yapmam gereken şu anda nedir sizlere danışmak istedim. Martta şubeye gitsem rapor ile celbi Ağustos ya da Kasım a ertelenebilir mi yüksek lisans için, yoksa hiç şubeye gitmim de Ağustos a kadar bakaya durumda mı beklemeliyim?

Bir de yine çocukluktan beridir düz tabanlığım var ve botlarımda falan çelik tabalık kullanıyorum, onun da bir derecesi varmış gerçi yine askeri hastaneye gönderileceğim muhtelemelen. Birkaç kişi ile de konuştum kafam karıştı, yardımcı olursanız sevinirim.

kesinlike bu konu benimde kafamı çok karıştırıyor hastane raporum var şizoid kişilik bozukluğuyla beraber yüksek paranoya,gerginlik,uyumsuzluk,aşırı tahamülsüzlük ve okb rahatsızlığım var bir taraftanda sadece solian ilacı kullanan biri askerden muaf olmuş benim kullandıklarım yanında solian aspirin kalır banada yaparsın diyorlar bu işin mantığı yokmu yoksa bilmeyenlermi konuşuyor.

dark_lord1905

Teşekkür ederim bilgiler için. Şimdi şöyle ki İstanbul'daki doktorum kargo ile gönderdi raporu, işte ilaçlarımı falan da yazmış. Sabah ve akşam 75mg efexor+ 15mg zestad kullanıyorum. Acaba dedim şubeye gitmeden evvel kendi aile hekimimden de bir rapor alırsam bir faydası olur mu?

Bir de düz tabanlığım var ama derecesi nedir onu da bilmiyorum, o zaman askeri hastaneye değil de devlet hastanesine sevk alıp heyet için randevu verilecek anladığım kadarıyla sizin maddeler halinde yazdıklarınıza.

umut2135

Umut hocam teşekkürler cevabınız için.. O zaman son olarak anladığım direk şubeye gidip durumu belirteceğiz onlar da oraya bağlı devlet hastanesine sevk edip oradan rapor alacağız. Benim şu an bağlı olduğum aile hekimimden rapor istememe gerek yok di mi?

arabacıdübel doğru anlamışsın ama
Askerlik şubesi ilk aile hekimine gönderiyor oda rahatsızlığınızdan dolayı askerlik şubesine sizin devlet hastanesine sevkinizin yapılmasını belirtip
Şubede rapor için son olarak hastaneye sevk edecektir
Hastanede askerliğe elverişli veya değil raporu düzenleyip
Şubeye bildirecek.

umut2135

Peki bu raporun süre aralığı var mıdır? Mesela benim bu ay sonuna kadar gitmem gerek, mayıs da celp gözüküyor.
Ben aslında ilk aşamada celp dönemini ertelemek istiyorum yüksek lisans için ağustos ta kayıt yaptıracağım.
Böyle bir takım rahatsızlıklarım da olunca ne yapsam etsem diye sıkıntıya düştüm açıkçası.

arabacıdübel yanı rapor için bir süre yok gitmeniz gereken tarihte gitmenizde fayda var şubeye
Rahatsızlığınız nedir

umut2135

Genelleşmiş aksiyete bozukluğuna bağlı 2012 den beri düzenli ilaç kullanıyorum.
Bir de doğuştan düz tabanlığım var.

arabacıdübel düz tabandan muaf olanlar var
Ama aksiyeteden 1 yıl erteleme sonrası genelde karar veriyor doktorlar hakkınızda hayırlisı

Arkadaşlar öncelikle tekrar merhaba. Aile hekimliğine bağlı bulunduğunuz askerlik şubesi yönlendiriyor. Aile hekimine şikayetlerinizi söylüyorsunuz o sizi rahatsızlıklarınızla ilgili hekimlere gidebilmeniz için askerlik şubesinin verdiği evraka not olarak düşüyor ve kaşeliyor. Sonrasında tekrar şubeye gidip ilgili devlet hastanesine sekivinizi alıyorsunuz. Tecil hakkı olan arkadaşlar için tecili bozdurup işlemleri başlattığınız taktirde askerliğe uygun görülseniz dahi tekrar tecil ettirme hakkına sahipsiniz.

Hastanelerin 3 kere ertesi yıla bırakma hakkı var. Genelde psikiyatrik ve kilo sorunu olanlar için ertesi yıla bırakma kararı alınabiliyor. Ancak 3. Karar aşamasında ertesi yıla bırakma hakları dolduğundan kesin tanıyla hüküm heyet tarafından veriliyor.

Şimdi şöyle oluyor; askeri hastaneler artık devlet hastanelerine devredildi. Öncelikli olabildiğince rahatsızlığınızı tasdik edecek tedavi ve kullandığınız ilaçların raporlarını toplu olarak elinizde bulundurmanız sizin faydanıza olacaktır.

Askerlik işlemlerinize maddelerde belirttiğim gibi başlayabilirsiniz. Fakat önceden düz tabanla ilgili kendinizce herhangi bir hastaneden işlemleri başlatmadan önce elinizde belge olmalıdır diye düşünüyorum. Ben girmeden önce ortopedik engelim ile alakalı ameliyat raporlarım röntgen filimlerim gibi bir çok evrakımı tek dosyada topladım. Bu hem sürecin hızlanmasında faydalı oldu hemde kanıt niteliği taşıyor.

verilen sonuca itiraz etme hakkınızda mevcut işlemlere bu dediklerimle birlikte başlamanız oldukça faydanıza olacaktır.

Bedelli Askerlik ve Alınan İlaç Devamlılığı

Arkadaşlar herkese merhabalar, yanlışım varsa affola. Konu ile ilgili bişey göremedim yeni açtım; eğer varsa sabit biryer konu taşınabilir. Malum bedelliden yararlanma durumundan dolayı bu ay içerisinde başvurumu yapayım diyorum lakin yaklaşık düzenli olarak kullandığım bir iki tane ilacım var. Acaba bu 21 gün de olsa ilaçlarıma devam edebilir miyim, nasıl olacak sizlere sormak istedim. Kullandığım ilaçlarım da sabahları 75mg Efexor, akşam da 15mg Zestad.

Şimdi aşamalara baktım da e-devletten alınan belge ile bankaya ödeme yapılması gerekiyormuş ben önce şubeye gidip durumu anlatsam hastaneye sevk ederler mi? Yoksa paranı yatır gel sonra durumuna göre hastane vs. yazılır mı derler? Bir de ek olarak doğuştan düz tabanlık var ama derecesini bilmiyorum açıkçası. Şimdi parayı yatırıp da sen askere gidemezsin gibi bir durum olur mu acaba?

Şİmdiden teşekkür ediyorum ilginize..

arabacıdübel

İlaçlarını kullanmak konusunda hiç bir sorun yaşamazsın. Reçeteni/raporunu da yanında götür.

Önce paranı yatır sonra hastaneye sevk ederler.

Sağolun, geçen hafta şubeye gidip işlemlerimi hallettim. Şubedeki görevli de 'öyle ilaç içemezsin vs.' gibi durumların olmadığını, girişte zaten hangi komutan bizden sorumlu ise durumu belirtip revirdeki görevli arkadaşa ilaçları veriyorlarmış.

Bot içine de kullandığım çelik tabanlığımı götüreceğim, 21 günü bir şekilde geçirmeye çalışacağım. Cevbınız için tekrar teşekkür ediyorum.

Üst Alt