Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göreve başladıktan sonra engelli olmak ve emeklilik

alieren83

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Forumdan ve İnternetten öğrendiğim kadarıyla şöyle bir bilgiye ulaşıyorum.
Memuriyete başladıktan sonra engelli olan bir memur rapor oranına göre 16 ya da 18 yılda emekli olurken engelli olarak göreve başlayan bir memur 15 yılda emekli oluyor.
Öncelikle bu bilgi doğru mu,
ben doğru mu anlıyorum?
Bir de şöyle bir sorum olacak kıymetli durum üyelerine
Göreve Başladıktan sonra engelli olan bir memur rapor oranı sadece yüzde 40 50 arası ve yüzde 50 60 arası olarak mı değerlendiriliyor.
Yüzde 60 ve üzeri rapor oranında durum nedir?

2004 yılında öğretmenliğe başladım. 2023 Ağustosta yüzde 90 rapor aldım.

Emekliliği hak etmişsiniz 16 yılla degerlendiriliyor 60. Ve üzeri
Kurumunuza başvurun

(Gölge)
Teşekkür ederim. Evet yıl olarak fazlasıyla tamamladık. Şimdilik çalışmaya devam edeceğim.
Cevaplar için çok teşekkür ederim

(Gölge)
Çok düşük değil mi? Erken emekli olunca bu kadar düşük mü oluyor?
Ben sadece tazminat az olur maaş da bu kadar fark etmez diye biliyordum.

alieren83

5434'e tabisiniz. Hemen emekli olabilirsiniz.
%60 ve üzeri olduğunda malulen emekli edilirsiniz. Eğer raporunuz kurum kayıtlarına geçmişse bugüne dek, o raporu temel alırlar. Yok raporu kurumunuza vermemişseniz, elinizdeki raporun nereden alındığına da bağlı olarak, ya yeniden rapor için sevk edilirsiniz ya da eldeki rapora işleme başlarlar.

Üst Alt