Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görme engellinin imzaladığı sözleşmeşmenin geçersiz olması sağlanabilir mi?

radikal52

Üye
Konular
56
Reaksiyonlar
0
merhaba bir forex şirketinde hesap açtım ve yüklü miktarda battım.sözleşmeyi imzalarken hızlı hızlı imzalayacağım yerleri gösterdiler ve imzaladım.ben yüzde doksan görme engeiımden dolayı bu sözleşmenin mahkeme kararıyla iptalini sağlayabilir miyim?bu konuda bildiğiniz avukat var mı istanbul için?

bir yatırım hesabı açtım ama batırdım.sözleşmeyi imzaladım sözleşmenin görme engelimden ötürü geçersiz oluşunu sağlayabiliri miyim?

Sizin isteğiniz nedir tam olarak? sözleşmeyi iptal edip giden paranızı geri almak mı istiyorsunuz?

muhtemelen giden parayı geri almak istiyor arkadaş ama yapılan sözleşmenin detaylarına bakmak lazım, muhtemelen giden gitti :D

sözleşme, engeli olmayan bir bireye göre hazırlanmış ve siz de bunu imzalamışsanız evet orda ufak bir soru işareti olabilir. Ancak forex de yatırımları nasıl yaptınız? sonuçta para kazanmak için kendi özgür iradenizle kimsenin zorlamasına maruz kalmadan yaptınız ki bu işin doğasında kazanmak da kaybetmek de var. açıkçası ben de shoalin gibi düşünmekteyim.

aynen katılıyorum, yani yargılamak bize düşmez ama sen forex e yatırım yaparken para yollarken dolar alıp satarken hisse senedi alım satımı yaparken görme engelli bir vatandaş değildin de paranı batırıncamı birden görme engelli bir vatandaş oldun, seni silah zoruylamı oynattılar

he bende forex firmasına uyeyım arada oynarım bakarım kaybederımde kazanırımda, ama elinizi vicdanınıza koyun, zorla kimse kimseye birşey yaptıramaz kaldıkı forex firmasıda yapmamıştır. sözleşmeyi imzalarsın para yollarsa yollarsın yollamassan da canın sağolsun

Avukatada boşuna para vermeyim kanatımce o da birşey yapamaz boşunada para kaybetmiş olursunuz...

Tüketici mahkemesine başvurarak kaybettiğiniz paranın iadesini talep edebilirsiniz. Davayı da muhtemelen kazanırsınız.

eğer forex firması sizden hesap işletim ücreti aldıysa/istediyse belki tüketici hakem heyeti hesap işletim ücretinin iadesine hükmedebilir. ama belki. öbür türlü, para kazanmak için yatırdığınız ama batırdığınız parayı nasıl ve neden talep edebilirsiniz? tamamen kendi isteğinizle yaptığınız ve riskini bildiğiniz iş ve işlemlerden karşı tarafı sorumlu tutamazsınız.

Üst Alt