Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Görme keskinliği görüş detayı gerektiren işlerde çalışamaz ibaresi!?

Rp0707

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,
Sizlere bir sorum olacaktı. Retinitis Pigmentosa (Gece körlüğü, Tavukkarası) rahatsızlığımdan ötürü rapor yeniledim ve raporuma GÖRME KESKİNLİĞİ GÖRÜŞ DETAYI GEREKTİREN İŞLERDE ÇALIŞAMAZ ibaresi eklendi. Ben özel bir sektörde kasiyer olarak çalışıyorum ve gerçekten zorluk çekiyorum. Yasal olarak ne gibi işlerde çalıştırılamam bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa minnettar olurum.

Merhaba, benimde aynı raporum var Keskin görme işlerinden kasıt şu tahlikeli ve kesiçi ekipmanlarda çalışamaz bilgisayar vs bunlar bizler için en rahat iş :)

lider77

Peki görüş detayı gerektiren işler konusunda bilginiz var mı? Aynı şeye mi çıkıyor?

Aynı konu evet resmi araç kullanamaz ticari araç kullanmaz sadece kendi arabanı kullanırsın heryıl göz raporu yenileme şartı var devlet hastanesinden işini etkilemez seni gidipte makine işlerine veremezler örnek dikkat gerektiren işler kaza olma olasılığı olan iş örnek selamlar,

anladım, teşekkür ederim. Sistemde büyük saçmalık var gece körlüğü olan hastalığa karanlık ve loş ışıkta çalışamaz ibaresini eklemelerini istemiştim ama onu bile yazmayıp detay işlerde çalışamaz eklendi komedi ama neyse. Selamlar.

Merhaba
2016 Yılında Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinden %83 oranında engelli raporu aldım, Gece Körlüğüne dayalı. Bu yıllın başında çalıştığım şirket raporu yenile evde çalışan yapalım seni dediler ve ben yeniden Antalya Eğitim ve Araştırma hastanesine başvuru yaptım.Ön muayenemi göz doktorundan oldum ve doktor hesaplama yaparak %95,75 oranında görme kaybın var, hesaplamam bu yönde kurula ver bunu dedi. Kurula verdim ve bir hafta sonra raporun %43 olarak çıktığını gördüm. Hemen İl sağlığa itiraz edip Başka bir hastanede tekrar ön muayeneyi oldum ve doktor tamamen karambole alarak %68 dedi neyse ona da razıyım diyerek kurula girdim ve özellikle rica ettim dedim ki itiraz sebebim oran ve çalışamayacağı işler kısmına karanlık ve loş ışıkta çalışamaz ibaresini eklemelerini rica ettim. Yine bir hafta sonra raporun yine %43 olduğunu gördüm maalesef. Üstelik karanlık ve loş ışıkta çalışamaz yazılmamıştı. Velhasıl sağlık müdürlüğü kesinleştiği için itiraz hakkımın dolduğunu ve resmi gazeteye göre 2019 da hesaplama sisteminin değiştiğini söylediler. Fakat ilk doktor zaten ona göre hesaplama yapmıştı. Şimdi bu mağduriyet değil mi? Sağlık bakanlığı istersen hukuki süreç başlatabilirsin diyor.SİZCE NE YAPMALIYIM?

Keskin görmeyi gerektiren işlerde çalışamaz ibaresi var mesleğim BAKIM onarım kaynakcı çalışa bilirmiyim bilgisi olan var mı acaba

Bu tür raporlarda gece vardiyasında çalışamassınız yüksekte çalışamassınız. İş yeri doktoru bana bunu demişti sol gözüm görmüyor benimde gece vardiyası ve yüksekte çalışamaz diye rapor tuttu

Üst Alt