Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Görüş] THY bilet satışındaki %25 indirimi web'den alınan biletlere uygulamıyor!

bayke

Üye
Konular
58
Reaksiyonlar
0
THY den web üzerinden online bilet almayı düşünen arkadaşları uyarayım.
%25 indirim web den alınan biletlere uygulanmıyor
ve bunun uygulanmadığı webin hiç bir yerinde yazmıyor.
neredeyse bir aydır THY ile agresif bi yazışma içindeyim.
halkla ilişkiler başkanıyla oldukça duygusal telefon görüşmeleri yaptım.
salya sümük birbirimize sarılarak ağlaştık ama henüz sonuç sıfır.
savaşım devam ediyor gelişmeleri aktaracağım.

ya bırakın %25 indirim ayaklarını :lol: artık ücretsiz olmalı bu işler engelliden ücret alan zihniyeti kınıyorum :evil: en azından hiç olmazsa çalışamıyan engelliler için ücretsiz olmalı artık

çalışamıyan engelli sade devlet maaşıyla geçiniyosa benim gibi mesala bizim uçağa binme özgürlüğümüz niye engelleniyo başka şehirleri gezmek elbette bizimde hakkımız

----- Original Message -----
From: Kem@L
To: hirmak@thy.com
Sent: Tuesday, November 06, 2007 7:09 PM
Subject: sayın hamdi ırmak bey

Sayın Hamdi Irmak bey,

İnternetteki sitenizden online/elektronik bilet olarak ve kredi kartıyla ödeme yaparak
20 ekim- 25 ekim tarihleri için istanbul-antalya-istanbul gidiş dönüş bileti almıştım.
bilet no: 235 243 543 3667
yolculuk günü check-in de %48 engelli olduğumu belirten raporumu beyan ettim.
%25 iadenin kredi kartı hesabıma yapılacağını sanıyordum.
çünkü kredi kartı hesabımdan tam ücret kesilmişti.
..ama iade yapılmadı.
halkla ilişkilere Takip numarası: 231331 olan bi mail attım.
gelen cevapta özetle "WEB SİTEMİZDE ENGELLİ YOLCULARIMIZ İÇİN BU İMKAN BULUNMAMAKTADIR"
yazıyordu. ve online bilet 1. sayfada bunun belirtildiği yazıyordu.
..ki orda öyle bir açıklamaya rastlamadım.
http://www4.thy.com/troyaonline/schedule.tk

aşağıdaki linkinizdeki açıklama ise şöyle:
http://www.thy.com/tr-TR/help/faq/discounts.aspx
1. Uçuşlarınızda özürlüler için herhangi bir indirim var mı? Varsa şartlarını öğrenebilir miyim?
Ortaklığımızca, yüzde 40 ve üzeri oranda özürlü olan yolcularımıza, uygulanabilir ücretler üzerinden
tüm iç ve dış hatlarda yüzde 25 indirim sağlanmaktadır. İndirimden faydalanmak isteyen yolcularımızın,
yüzde 40 ve üzeri oranda özürlü olduğunu belgeleyen, T.C. Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı tarafından
verilmiş olan özürlü kimlik kartı veya sağlık kurulu raporu veya ''ÖZÜRLÜ'' ibaresi bulunan
nüfus cüzdanlarını ibraz etmeleri gerekmektedir.

thy.com.tr nin tüm sayfalarını didik didik edip araştırdım.
arama bölümüne tek tek indirim _ özürlü _ engelli yazıp gelen tüm sayfaları okudum.
engelli yolcu indiriminin online olarak satın alınan elektronik bilete indirim uygulanmayacağı
ya da bunu ima eden benzer bir açıklama yer almıyor.
eğer böyle bir açıklama varsa ve ben görememişsem lütfen linkini gönderin.
ben bi de görme engellisiymişim deyip şimdiye kadar dert anlattıp
meşgul ettiğim, kafasını şişirdiğim herkesden özür dileyeyim.

objektif olarak ortaya çıkan tablo şudur.
engelliye %25 indirim olduğu ilan edilmesine rağmen bu nedensiz bir şekilde bana uygulanmamıştır.
saygılarımla
kemal yıldırım

------------------------

Sayın Kemal YILDIRIM,

04.11.2007 tarihli mailiniz ünitemize intikal etmiştir.

Mesajınıza konu teşkil eden husus ilgili birime iletilmiş olup, internet sayfamızdan yapılan biletlemelerde online bilet sayfasında 1.adımda indirim uygulanan yolcularımızın belirtildiği, bunun dışında internet üzerinden yapılan rezervasyonlarda başka indirimli ücret uygulamasının bulunmadığı, web sitemizde engelli yolcularımız ile ilgili söz konusu hizmetin sunulmadığı bilgisi alınmıştır.

Bilgilerinizi rica eder, saygılar sunarız.

TÜRK HAVA YOLLARI A.O.
MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

-------------------------------

Sayın Kemal Yıldırım Bey,

Öncelikle bu konuyu şahsıma yazdığınız için teşekkür ederim.Bu vesileyle bizde web sitemizde bu konunun daha net ifadesi için gerekenleri yaparız.
Konuyla ilgili olarak Müsteri İlişkileri ünitemiz size mevzuatla ilgili açıklamayı yapacaktır.
Bahsettiğiniz sitelere bakacağım.iyi duygularınız için içtenlikle teşekkürlerimi sunarım.
İçinde bulunduğunuz durum içinde geçmiş olsun dileklerimle birlikte yaşamınızda huzur dolu günler dilerim.

Saygılarımla

HAMDI IRMAK
TANITMA ve HALKLA İLİŞKİLER BAŞKANI

-------------------------
CUSTOMER@thy.com
tarih 19.Kas.2007 01:14
konu inatla ve azimle haalaa ##231331#
gönderen alan gmail.com

sayın ilgilinin ve eğer mümkünse irem geyik hanımın dikkatine,

yukarıdaki takip numarasını izlediğinizde iletilerimizin geçmişine ulaşacağınızı var sayarak
tekrar konuyu yazmıyorum ki biraz byte tasarrufu yapalım :)

sizlerden tek bir şey rica ediyorum
problemimle ilgili olarak bana verilen cevaplarda sürekli online bilet sayfasındaki 1.adımdan söz ediliyor.
lütfen oradaki yazıyı seç/kopyala/yapıştır olarak bana iletir misiniz.
ya da sayfanin linkini.

eğer aradığım cevap oradaysa ve ben o sayfaya ulaşmayı becerememişsem ki
internet maceramın başlangıcı BBS lere kadar gider.
yuh olsun bana diyeceğim ve önceki maillerimde kullandığım her agresif cümlenin
her kelimesi için sizlerden özür dileyeceğim.

aradığım cevap: engellilere veya indirime tabi yolculara online rezervasyonda indirim uygulanmaz
(...ya da bu anlamda bir açıklama) referans gösterdiğiniz ya da gösterdiğinizi sandığım
sayfada böyle bir yazı yok.
http://www4.thy.com/troyaonline/schedule.tk
Web sitemizde öğrenci ve 65 yaş üstü indirimli ücretler sadece iç hat uçuşlarımızı içeren bilet ve rezervasyon işlemlerinde geçerlidir.
deniyor. ve bu aradığım cevap değil.

saygılarımla
kemal yıldırım

-------------------
EYLEM PLANIM:
Halkla ilişkiler pes etti artık bana cevap yazmıyor. sitede uyarı var diyor ama tüm ısrarlarıma rağmen o uyarının içeriğini bana gönderemiyor.
şimdi genel müdürlere mail atma aşamasındayım. onlardan tatmin edici bi yanıt gelmezse ulaştırma bakanlığına...
son olarak tüketici mahkemesine...
ÇÜNKÜ %25 İNDİRİM VAR DENDİĞİ HALDE UYGULANMADI
UYGULANMAYACAĞI KONUSUNDA UYARILMADIM. WEB SİTESİ HATALI VE EKSİK. BUNU KABUL ETMİYORLAR.

engellinin webden indirimli bilet alımı mantıklı bir gerekçe gösterilmeden engelleniyor...gidin ofisden alın deniyor... NEDEN?

sayfaya uyarının konulması da bence çözüm değil. %25 indirim webden yapılan satışlar için de geçerli olmalı. bankalar ve tüm alışveriş sitelerinin webden verdiği hizmetlerde indirim vardır. ve bu yolun kullanılması için müşteriyi teşfik eder. çünkü personelin hizmet yükü azalmakta ve daha az elemanla daha çok kişiye hizmet götürülebilmektedir.

indirimde yetersiz kalındığı gibi vurdum duymazda bunlar :evil:

yok duruyo sayfa yenile yap
keşke silseler bu yenileme yolunda bi çalışmaya başlamışlar anlamı taşır :wink:

..ha yukarıda naklettiklerim 10 a yakın maillerden sadece bi kaç örnektir.

hahahahah demek THY ye yüz tam puan verirsin he. Al sana THY ...O çok övüp durduğun kurumunla sana nice duygusal yazışmalar dilerim. Ama dikkat et develerin arasına katmasınlar seni :D:D

ben de pega ne zaman atlıcak bakiim diyodum :)
yine aynı fikirdeyim engelliye yardım kusursuz
web planlamasında boşluk var ama telefon ve pisi başındaki ufak memurlar
ay pardon halledicez deme yetkisine sahip değil o yüzden kıvırtıyorlar.
yukardan çözülcek iş.

Üst Alt