Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Göz ile bilgisayarı kullanabilmek için..? [Araştırma]

huseyingazi85

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar forma az önce kayıt oldum. Üzerinde çalışmak istediğim bir proje var ve buradaki arkadaşların bu konu hakkındaki düşüncelerini almak istedim.

Projemin en temel mantığı gözünüzü kullanarak bilgisayarı kullanabilmeyi, oyun oynamayı temel bir çok şeyi yapabilmesini hedeflemekte. Özellikle felçli olan hastalarımızın hayatını daha yaşanır kılmak için böyle bir proje geliştirmek istiyorum.

Sizlere sormak öğrenmek istediğim şey ise böyle bir proje ne derece işe yarar. Bilgilerinizi esirgemez yazarsanız sevinirim.

Hüseyin ÖZDEMİR
Bil.Müh.

projeniz guzel ama ygulanabilirmi
uygulansa bile ekonomok olurm
bide bole karisik aksamlar cabuk bozulmazmi
egerki ole bisi yapilsa muthis olurdaaa

bu proje uygulaniyor isviçrede bir arkadaşim var sadecce gözüyle bilgisayari kullaniyor yani avrupa ülkelerinde bu sistem baya gelişmiş yine 3G sistemi gibi bu teknolojiyi türkiye en son kullanacak...mesala iran bile bizden önce 3G teknolojisine geçmiştir:D

arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim.esat arkadaşımın dediği gibi bunun benzer uygulamaları var. yurtdışında bu projeyi ciddi anlamda bitirmiş ve savunma sanayine kadar kullanan şirketler şu an mevcut.Türkiyede de bir kaç çalışması olmuş aslında ama gözle görülür bir netice yok. Bu çok pahalı bir sistem olma konusuna gelince ben şu an 1 ,2 günlük bir çalışma ve araştırma yaptım ve bu çalışmaları evimdeki 15tlsı olan basit bir webcam ile yaptım ve olumsuz sayılabilecek koşullar da mevcut ve bu koşullarda bile netice alabilirim.benim için yapılmaz diye bir şey yok arkadaşlar.ama yaptığım işin bir işe yaramasını istiyorum sadece ekonomi yönünü düşünüp bana para kazandırsın boyutunda değilim açıkçası. tabi projeye başlama kararı alırsam bazı desteklere başvuracağım. daha fazla arkadaş görüş bildirirse benim için çok iyi olur.projeye başlarsam forumda da sizlerin projenin gelişatından haberdar ederim.

MyTobii diye bir sistem var tam da bu iş için geliştirilmiş.
Geçen sene 3 Aralık'ta İstanbul'da gerçekleştirilen Engelsiz Yaşam Fuarı'nda bunu deneme fırsatı bulmuştum. Oldukça etkileyici bir performansa sahip doğrusu... Bu sene de Belmo standında ürün tanıtılır sanırım...

Resmi site: www.tobii.com
Türkiye bayii: belmo.com.tr

[SPOILER=Ürünün kullanımına dair videolar] [ame=http://www.youtube.com/watch?v=-6wO0Q_hrM8]YouTube - How does myTobii work?[/ame]
[ame=http://www.youtube.com/watch?v=_uaY-JOhhTA]YouTube - Me using MyTobii C12 with CEye[/ame]
[/SPOILER]

eyewriter tam olarak benim dediğim işten ziyade göz ile yazı yazabilme üzerinde yapılan bir çalışma biraz inleme fırsatım oldu.
tobi firması ise bu işi çok ciddi oranda başarmış bir şirket ve en iyi yapanı şu ana kadar tobi şirketi. ama bu sistem tanıtıldı demişsiniz Türkiye'de şu an acaba kaç tane Türk hasta kullanabiliyor. birşey yapılmış diye başkaları o alanda birşeyler yapmaması çok yanlış zaten.
şu an halen araştırmakdayım. yorum yapan arkadaşlara teşekkürler ederim

elbetteki bir urunun daha gelismisi uzerinde calismaniz cok iyi birsey
dilerim daha islevlisi daha ekonomik daha kullanisli olarak bir urun cikarabilirsiniz sayin huseyingazi
kolay gelsin yilmadan en iyi sonucu almanizi dilerim

Dil ile yönetilen akulu sandelye duymuştum bunu maus içinde yaparsanız ellerini kullanamayanlar için çok faydalı olur diye düşünüyorum .mesela ben toplu muastan başkasını kullanamıyorum ama piyasada çok az veya hiç yok .
şimdiden çalışmalarınızda başarılar dilerim..

Sevgili Hüseyin Bey,
Öncelikle düşündüğünüz projede başarılar dilerim,inşallah muvaffak olursunuz.

Alanım değil ama benzer kolaylıkları sağlayacak projeler benimde aklıma hep gelmiştir.

Örneğin: Konuşan beyaz baston,bastonun ucuna yerleştirilecek bir sensör ile görme sorunu olan insanlar için konuşan ve karşılaşılan engellerin isimlerini söyleyerek ağma arkadaşlara kolaylık sağlayacak bir ürün olabilir gibi.

Yok yok, tabii ki biri yapmış diye başkası yapmasın denemez. Aksine, ne kadar çok kişi üzerinde çalışırsa o kadar iyi bir ürün ortaya çıkar.
Ayrıca mytobii Türkiye'de 10 bin liranın üstünde bir fiyatla satılıyor (geçen seneden bu yana değişmediyse tabii). Bu uçuk fiyatın bir-iki binlere düşmesi şart...

tüm arkadaşların mübarek kurban bayramı mübarek olsun.arkadaşlar mytobi firması bu iş için kendisi bir sistem de satıyor anladığım kadarı ile. biz bu işi inşallah başlarsak herkezin kendi evindeki bilgisayarı ve bir webcam ile kullanabileceği şekilde yazmaya çalışacağız.eğer karar verirsek bayramdan sonra başlayacağız çalışmalarımıza.başka yönde fikirleriniz olursa paylaşırsanız çok sevinirim.

Üst Alt