Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gözlerimdeki bozukluktan dolayı hangi oranda rapor alabilirim?

apsuva

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkerze merhaba

Ben 3 yıldır beyin de hipofizer kitle den dolayı [tümör] tedavi görüyorum.

Kitle büyük olduğundan dolayı göz sinirlerime baskı yaparak göz sinirlerimi tahriş etmiştir ve şuan sağ gözüm nerdeyse görmüyor sol gözüm dışa doğru görmüyor.
tedavim halen devam ediyor ve 3 kez beyin ameliyatı geçirdim tümör dolayısıyla rapor almak istesem %kaç rapor alabilirim. Konuyla ilgili bilgi sahibiolan varsa bilgilendirirse sevinirim.

şunuda belirmek isterim iş yerin den devamlı istirahat almak zorunda kalıyorum. kullandığım ilaçlar ayaklarım da şişme ve devamlı bir yorgunluk hali veriyor teşekkürler.

Nöroloji bölümünde muayene ol ve heyete gir beynindeki urla ilgili rapor talep et. eğer ur kötü huylu ise %40 üzerinde alabilirsin raporunu. ve çalışamayacak durmda isen eğer malulen emeklilik günü doldurmuşsan Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'na (SGK) malulen emekli olmak için başvur. SGK yasalara göre her 3 senede bir malul olduğuna dair raporunu yenilemeni ister.

Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine gidip sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor almaya çalışın...

Not: Eğer 1 Ekim 2008 öncesinde sigortanız var idiyse, erken emeklilik için defterdarlıktan sakatlık indirimi hak etmeniz gerek. Onun için bir taşla iki kuş vurma adına sakatlık indirimi için defterdarlığa başvurun, sizi hastaneye sevk etsinler: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Merhaba öneriniz için teşekkürler

fakat benim öğrenmek istediğim sağ gözün nerdeyse görmemesi ve sol gözün dışı görmemesi ve geçirdiğim ameliyatlar tedavi süreçleri ilaçlar işyerinde yaşadığım aksaklıklar hepsini bir araya getirirseniz bununla ilgili kaç rapor alabilirim tecrübeleriniz ışığında düşünceniz nedir. teşekkürler

tümör kötü huylu değil fakat 3 sene gibi uzun bir zamandır cerrahi müdaleler ve ilaç tedavileri gördüm büyümesi durdurulamadı ama durdurulma şansı var.son olarak belirteyim gama ışını denilen bir tedavi uygulanacak

Üst Alt