Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gözlerinizle Müzik Çalın

alperstein

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Uzun zamandır foruma uğramamıştım. Daha çok ALS hastalığı ile ilgili olarak çalışıyorum. Bir süredir ileri derecede fiziksel engelliyim. Sadece başımı oynatabiliyorum. Bilgisayarı baş hareketleri ile kullanıyorum.
Bugün internette Engelli müzik, yardımcı teknoloji, müzik, assistive müzik gibi terimleri aradım. Türkiye’de pek birşey bulamadım. Hatta pekçok ilgi alanı olan bu forumda bile bulamadım. Kısacası bugün sizlerle bir yazılımı paylaşmak ve tanıtmak istiyorum.

Eyeharp

[FONT=Lora]Eye Harp, göz kontrollü veya baş hareketleri kontrollü bir müzik arayüzüdür. Fiziksel engelli kişilerin müzik öğrenmesini ve çalmasını amaçlıyor. Açık kaynaklı, indirmenin ve kullanmanın tamamen ücretsiz olduğu bir uygulama. Bu uygulama, Barcelona’daki [/FONT][FONT=Lora]Pompeu Fabra Üniversitesi, [/FONT][FONT=Lora]müzik ve makine öğrenme laboratuvarı araştırmacısı [/FONT][FONT=Lora]Zacharias Vamvakousis'[/FONT][FONT=Lora]in yüksek lisans ve doktora tezinin bir bölümünü oluşturmaktadır. Açık kaynaklı C ++ araç setinin üstünde uygulanmaktadır.[/FONT][FONT=Lora] Creative Commons[/FONT][FONT=Lora] Atıf-Paylaşım 4.0 Uluslararası Lisansı uyarınca lisanslanmıştır. Erişilebilirlik teknolojisinin herkese açık olması gerektiğini ve ihtiyaç duyanlar için de bir engel teşkil etmemesi gerektiğini söylüyorlar.
İlgilenenler lütfen mesaj yazın veya turkals@gmail.com adresime mail gönderiniz.
[/FONT]

Tanışlara selamlar sevgiler-
Alper

Kaynak:
Gözlerinizle Müzik Çalın- EyeHarp Müzik Teknolojisi
The EyeHarp ? Everybody should have access to playing music

Üst Alt