Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyeti değiştirirken iki ayrı rapor mu alınıyor?

ultra508

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar hem ehliyeti yenileyeceğim hem de araç alacağım. Ben 2 ayrı rapormu alacağım yoksa tek rapor yeter mi ?

@ultra508,
ehliyet için edevletten kisesel sağlık formunu doldurup aile hekimi sizi hastaneye sevk ediyor engelinizle ilgili doktora sonra doktorda sizi il sağlık mudurlugu komisyonuna sevk ediyor orada engelinize göre b engelli ehleyeti alıyorsunuz ehliyette kodlar olacak bu raporda engel oranı yazmaz

ÖTV için içinse mhr yada 182 den erişkinler için sağlık kuruluna randevu alıp sanırım 1250 TL ücret yatırıp doktorlari gezip oranlı rapor ve açıklama sadece hareket ettirici aksamli araç kullanabilir yazacak tabi engeliniz ortopedik ise

@ultra508,

Merhabalar, ÖTV Raporu alırken 20/2/2019 tarihinden itibaren düzenlenen engellilik sağlık kurulu raporlarına istinaden işlem yapılabilmesi için raporun açıklama kısmına mutlaka;
“Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir” değerlendirmesini içermesi şarttır.
Bu tarihten itibaren düzenlenmekle birlikte söz konusu değerlendirmeyi içermeyen raporlara istinaden işlem yapılmaz, bu nedenle buna dikkat ediniz.

@Çapa63,
ehliyetimiz tertibatlıysa bu raporu vermeleri zorunlu mu? Yani doktorların karar vermesi nasıl oluyor engelli raporunu

@Çapa63,

benim raporum 2013 tarihliydi kabul edildi 30 yıllık b ehliyetimi komisyona girip kodlarını aldım yeni ehliyet ve eski raporumla aracımı aldım 40 gün önce sağ ayak 5 cm kısalığım var.soldan gaz pedallı tertibat yaptırdım,renault captur icon aldım

@AHMET FATİH ERYILMAZ,
yazmıştım renault captur icon en dolu modeli alev kırmızı tavan siyah, mildhibrit-benzin 1,3 motor 140 beygir 10 ağustosta 780 bin nakite anlaşmıştım,27 ağustosta teslim aldım

Engelli raporundan önce ehliyeti değiştirebilirsin daha kolay olur rapordan sonra ehliyet için biraz gezdirirler kiloda varsa kbb uyku laboratuvarına gönderiri birde apne çıkarsa bir daha makine için gönderir sonra makinayı kullanıp sonuçlarla kbb ye gidersin ok verirse ondan sonra aile hekimi ehliyet alabilir diye rapor verir yıllık kontrol şartıyla en az 6 ay sürer

Üst Alt