Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetle sıradan bir araç kullanılabilir mi?

byserkan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar benim bi sorum olcak h ehliyet olan norma araç kullanabilirmi

Sakatlık hastalık nedir? Sürücü belgesini için alınan sağlık raporunda nasıl bir ibare vardı?
Eğer "özel donanımlı araç" ibaresi varsa, hayır, H sınıfı ehliyetle özel donanımı olmayan (sıradan) bir araç kullanılamaz.

Oturan boğa bey benimde benim ehliyette hiç bir ibare yok sadece sınıf kısmına h yazıyor kullandığı cihaz ve protezlerde herhangi birşey yazmıyor özel donanımlı araç kullanabilir gibi herhangi birşey yazmıyor ama ben trafikten 800 tl yakın ceza yedim ne yapmam lazım ceza doğrumu eğer yanlışsa hakkımı alabilirmiyim
not=kullandığım araç otomotik vites değildi

Arkadaşım
öncelikle geçmiş olsun ama malesef yedigin ceza dogrudur. Karayolları trafik kanuna göre muhtemelen ceza yedigin madde de 39/1a dır. Yapılacak bişey yok

Sürücü belgesi sınıfına göre sürmeye yetkili oldukları araçlar dışındaki araçları sürmek

Hayır. Kullanamaz. Kullanırsa ne olur 39/1a olur. Hem kendi güvenliginiz hemde trafikte seyreden diger araçların güvenligi açısından da böyle bir riski göze almaya tehkile yaratmaya ne gerek var

completetime teşekkürler verdiğin bilgiler için

Üst Alt