Yılların uğraşması ile kıt kanaat edindiğimiz haklarımızı yeterince koruyormuyuz.
Araç alımlarında ÖTV den şikayetçi olmayan yok.
İlk yıllarda hakkını üç beş kuruşa devredenlerde sakat arabası almaya hak kazanlar değilmiydi.
O akadar suistimal edildiki gelinen nokta gerçek ihtiyaç sahiplerinin mağduriyetine neden oluyor.
Bilindiği üzere şehirlerarası yolcu taşımacılığında "özürlülere" % 50 indirim yapılması zorunluluğu getirildi.
Büyük bir otobüs firması bu kanunun iptali için mahkemeye başvurmuş. Firma sahiplerine hak vermemek elde değil.
Otobüs biletini sakat bir vatandaş gelip alıyormuş. Yolculuğu ise sağlam biri yapıyormuş.
Hatta bazen bir seferin yarısını "%50 özürlü indirimli" biletliler oluşturuyormuş.
Firma bu nedenle mahkemeye gidiyor. Kuvvetle muhtemel ki bu kanun iptal edilecek.
Zararını kim görecek tabi ki yine biz sakatlar.
Şimdilerde İETT nin vermiş olduğu Beyaz kartlar bile tehlikeye girebilir. Geçenlerde bizzat şahit oldum.
20 kişilik engelli gurubu şehir turu yapıyor evet ücretsiz seyahat hakkımız ama. Karşı tarafta ticari bir firma.
(Ticaretle uğraşanlar anlamını daha iyi lir.)
Özel halk otobüsüne 20 kişi birden ücretsiz binmesi haliyle gerginlik arattı.
Şapkalarımızı önümüze koyup iyice düşünmeliyiz.
Haklarımızı kimseye hiç kimseye suistimal ettirmeyelim.
Yoksa habire haklarımız gerileyip duracak.
Bana bu gün lazım değil diyerek boş vermeyelim. Haklarımıza sahip çıkalım.
Biz yararlanmasak bile yararlanan arkadaşlarımızı düşünelim.
Araç alımlarında ÖTV den şikayetçi olmayan yok.
İlk yıllarda hakkını üç beş kuruşa devredenlerde sakat arabası almaya hak kazanlar değilmiydi.
O akadar suistimal edildiki gelinen nokta gerçek ihtiyaç sahiplerinin mağduriyetine neden oluyor.
Bilindiği üzere şehirlerarası yolcu taşımacılığında "özürlülere" % 50 indirim yapılması zorunluluğu getirildi.
Büyük bir otobüs firması bu kanunun iptali için mahkemeye başvurmuş. Firma sahiplerine hak vermemek elde değil.
Otobüs biletini sakat bir vatandaş gelip alıyormuş. Yolculuğu ise sağlam biri yapıyormuş.
Hatta bazen bir seferin yarısını "%50 özürlü indirimli" biletliler oluşturuyormuş.
Firma bu nedenle mahkemeye gidiyor. Kuvvetle muhtemel ki bu kanun iptal edilecek.
Zararını kim görecek tabi ki yine biz sakatlar.
Şimdilerde İETT nin vermiş olduğu Beyaz kartlar bile tehlikeye girebilir. Geçenlerde bizzat şahit oldum.
20 kişilik engelli gurubu şehir turu yapıyor evet ücretsiz seyahat hakkımız ama. Karşı tarafta ticari bir firma.
(Ticaretle uğraşanlar anlamını daha iyi lir.)
Özel halk otobüsüne 20 kişi birden ücretsiz binmesi haliyle gerginlik arattı.
Şapkalarımızı önümüze koyup iyice düşünmeliyiz.
Haklarımızı kimseye hiç kimseye suistimal ettirmeyelim.
Yoksa habire haklarımız gerileyip duracak.
Bana bu gün lazım değil diyerek boş vermeyelim. Haklarımıza sahip çıkalım.
Biz yararlanmasak bile yararlanan arkadaşlarımızı düşünelim.