Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hane halkında işe giren olursa bildirim yapılması gerekir mi?

Konular
15
Reaksiyonlar
6
Arkadaşlar benim yakinim evde bakım maaşi alıyor bakan kişi ben değilim .Ben işe girdim gelirleri topladığımız da sınırı geçmiyor .baya altında kalıyor .çünkü bakılan kişi zaten malulen emekli
Ben bildirmem gerektiğini bilmiyordum bugün yakınımi çağırmışlar benim neden bildirmedigimi sormuşlar
Sizce sıkıntı cikarmi sınırı geçmiyor bile ben bilmediğim için bildirmedim. bakan ben değilim sonuçta maaş kesilir mi

gökyüzü12

ebm nasıl kesilir:
- yeni rapor çıkartılır ve ordakı tam bağımlı kısmı işaretli olmazsa
- gelir kriteri tutmazsa
-engelli iyileşirse
bu durumda alınan ebm kesilmez
anlamadıgm şu siz farklı evdesiniz hasta farklı.sizle alakalı değil.sizin işe girmeniz onları asla ilgilendirmez.sizi niye çağırıklar anlamadım.
bildirimleri ebm alan bakıcı belgeyi imzayan bildirmekle yükümlü.siz bakıcı değilsiniz.diyekki aynı evdesınız ve ister engellinin kızı,ister kardeşi olun sizlik bi durum yok bakıcı kımse onla ilgili sınırın geçilmediğini söylüyosunuz o yüzden ebm kesilmez.gittiğinizde sorun sizi niye çağırıklar.bakıcı değilim deyin ne cevap verecekler
hane kişi sayısı artar ya da azalırsa gelirde değişiklik olursa hasta iyileşirse bunları bakıcı bildirir başkası değil.hatta gelir geçmediğiniz için bildirim etmesenızde bişi olmaz.geliri geçipde bildirmezsenız o zaman sıkıntı olur.
burda sizin mesaja göre cevap veriyom bi sıkıntı olmaz ebm kesılmez

Bende ona anlam veremedim ki sınırı gecmiyor ki
Hane de biri çalistiginda bildirmek durumundaymış ,bakıcı olup olmaması önemli değilmiş

Biz aynı evde yaşıyoruz ama bakan annem ben değilim ki sınırı da geçmiyor

Zaten otomatik olarak sistemden görüyorlar bildirmeleri ne alaka baksin sistemden

gökyüzü12
bildirmeniz gerekiyor aynı evde ise ikametiniz sizin bakıp bakmamanız önemli değil kişi başına düşen gelir sınırını aşmadığını ve bu yüzden bildirmenin gerekli olduğunu bilmediğinizi söylersiniz evde kişi başına düşen gelir miktarına bakılıyor ikametteki herkesin geliriyle alakalı yani zaten aşmıyorsa sıkıntı yok ama genede bildirmelisiniz

Ben onu bilmiyordum .sınırı gecmediği için hiç üzerinde durmadım peki bildirmediğim.icin maaş kesilir mi

gökyüzü12
yok gelir sınırını zaten aşmadığından bişey olmaz normaldede siz genede bildirin çünkü art niyet arama bilir altında niye bildirmedi diye hani bu kuralı bildirmediğinizide belirtin sıkıntı olmasın

Kevser er
çok ilginç.çok önemlı maaşı bakan aldıgı için bildirim onun sorumlulugundadır.evdeki bakıcı evdeki kişinin işe girdiğini ve gelirin arttiğini bilmezmı .ama şu olur.bakıcı annesi imiş.bu durumda ev işi hasta bakımı derken zamanı olmayabilir ayrıca bildirimden sorumlu oldugunuda bilmeyebilir bu durumda evden biri bildirim edebilir ama.dediğim gibi yükümlü bakıcıdır.

gökyüzü12

İlk kez olduğu için ve sınırı aşmadığınız için kesilmez uyarı alırsınız kanımca sınırı aşsa kesilir ve ceza yerdiniz. Siz sınırı aşmadığı için bildirmem gerekmiyor diye biliyordum diyin. Sıkıntı çıkmaz.

ne saçma bi şey benimde aynı sorunum var geçen ay emekli oldum hesabıma göre şu an 40 50 lira falan geçiyor ama asgari ücret arttı ve emekli maaşıda daha düşük artacak muhtemelen ve bayağı altında kalacak yeni hesaba göre ,bende onun için daha bildirmedim bekliyorum.Yani ben emekli oldum bekarım ve o para bana anca yeter biz yaşamayacakmıyız? birde kardeşime niye ben bakmak zorundayım? devlet ne işe yarıyor? hani sosyal devlet? esas bakılması gereken onlar,hacı hoca cemaatlere bakacağınıza bu insanlara rahat nefes aldırın önce.....Avustralyada teyze kızı hem işsizlik maaşı hemde yaşlı anne ve babası için ayrı ayrı bakım maaşı alıyor..müstakil evi var arabası var bide bize bak yok gelirin şu kadar olcakmış mış kendileri 3 sene vekil olup sülalece emekli oluyorlar en tepeden..

Üst Alt