Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hastalığı ilerlediği için malulen emekli olacak kardeşimin sevk işlemleri..?

Ufukk2019

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba %40 engelli kardeşim malulen emekli olmak istiyor. engeli %40iken psikoz teşhisi vardı. Şimdi şizofren teşhisi var.
Dr'u tekrar rapor alması durumunda engelinin %60olacağının bilgisini verdi.

fakat işyeri sevk işlemini yapmıyor.ne yapmamız gerekiyor.

Malulen emekli olması için tek hastalıktan %60 rapor olması gerekiyor, bütün hastalıkların toplamı değil.

Malulen emeklilik için işyeri değil, bağlı bulunduğu SSK ya başvurması gerekiyor.

SGK da malulen emeklilik için hastaneye sevk alması gerekiyor

Ufukk2019

Malulen emeklilik için işyeri sevkine gerek yok. Doğrudan sgk'ya gidip malulen emeklilik talebinde bulunabilirsiniz. Sizi hastaneye sevk ederler, SGK Hastalık Listesi'ne göre "tedaviye rağmen çalışmaya olanak vermeyen" tanısı alırsanız malulen emekli olabilirsiniz.

Teşekkür ederim. %65 psikiyatri %40 koah rapor verdi. Toplam engel için %79 engeli oldu. Engel raporunu buraya eklemeyi beceremedim. 1 yıllık engel verildi. 1 yıl sonrası tekrar denildi. İşyerine raporuyla gittik. Dilekçeyi yazdılar ama banka veya ayrıntılı bilgi olmadan yazıldı. Malulen emekli olmak istiyorum raporum ektedir diye bir dilekçe. İşyeri ilçeye ilçe ile gönderdi. Şimdi evrak Ankara'ya emekli sandığına gönderildi. Acaba dilekçemiz yeterli olurmu.emekliliğimiz kabul olurmu. Çünkü çalışamayacak durumda. 2 defa 1 er aylık istirahat raporu aldık.

Ufukk2019

Özel banka sandığı sanırım? Onlarda işler daha kolay olur çoğu zaman. Sonucu kestirmek mümkün değil maalesef, bekleyip göreceksiniz

Milli eğitim yardımcı personel.emekli sandığı maliye bakanlığı bakıyormuş.

Merhaba OturanBoğa
Malesef red cevabı aldık. Bilgileri pazartesi öğreneceğim. 1 yıllık rapor verildiği için olabilirmi. Bilginiz varsa yardımcı olurmusunuz.

Ufukk2019

Psikozdan, şizofren tanısına geçti demişsiniz. Süreli verilen raporlar iyileşebilir ve ilaçla düzelme ihtimali olan raporlardır. Hastaneden alınan oranla sgk'nın oranı farklı çıkabilir.

Ufukk2019 Engel oranı ile Maluliyet konusu farklı kavramlar.
Engelli derecesini gösterir rapor ile malulen emekli olunamayacağı gibi , Maluliyet raporu ile de Engelli emeklisi olunamaz.
Engelli raporu ile malulen emeklilik talep etmeniz halinde Bölge Sağlık Kurulu '' Malul değildir '' şeklinde cevap verecektir, Yani kurumu korumaya matuf olarak engelli raporu ile malulen emekli olunmaz diye görüş bildirmez '' malul değildir der ''
Engelli raporlarında oran yazmakta iken , maluliyet raporlarında oran yazmamakla birlikte içeriği ..... konulu hastalığın öyküsü izah edilmektedir ve SON KARARI BÖLGE SAĞLIK KURULU VERECEKTİR'DENİLMEKTEDİR, ÇÜNKÜ USUL BÖYLE.
Yapılacak iş, Bağlı bulunduğunuz o yer Bağkur servisine müracaat etmek dilekçeyi doldurmak ve tarafınıza verilecek üst yazı sevki ile 3 günlük yasal süresi içerisinde Üniversite Hastanesi sağlık kuruluna müracaat etmek, ve oradan gelecek mütalaa doğrultusunda Bölge sağlık kurulu bir karar verecektir, '' Malul değildir şeklinde cevabi yazı tebliğ edilir ise '' 30 gün içerisinde Yüksek sağlık kuruluna itiraz hakkınız vardır, YSK kurum açısından son ve nihai karardır, ve fakat diğer ilgililer yönünden bir bağlayıcılığı yoktur, şayet her iki kurum da malul değildir şeklinde görüş bildirir ise kurum işleminin iptali talepli dava açabilirsiniz, Kolaylıklar dilerim.

Devlet memuru olduğu için emekli sandığı işlemleri yapıyor. Bize engel bildirir durum raporu ile dilekçemizi istediler. Engel durumunda %40gögüs hastalıkları %65 psikiyatri rapor verdi. 1 yıl sonra kontrol denildi. Toplam engel raporumuz %79 olarak belirlendi. Ama red cevabı aldık. 2008 yılında 90 gün 4a var. 2016 yılından beri 4c.toplam 2200 gün var. Ama psikiyatri hastası. Şizofren tanısı var. Çalışamıyor. Ne yapacağımızı bilemedik.

Ufukk2019 Yukarıda evvelce anlattım, Engelli derecesini gösterir '' rapor ve rapor oranı '' farklı kavram, MALULİYET VE MALULİYET ORANINI GÖSTERİR RAPOR İSE BAŞKA BİR KAVRAM, Yani engelli emekli hakkı ile malulen emeklilik birbirinden farklı konular.
Söylediğim gibi engelli raporunu, malulen emeklilikte unutun.
Malulen emeklilik için bağlı bulunduğu sigorta kolu marifeti ile üniversite hastanesine sevk yazısı almak ve bu sevk yazısına karşın 3 günlük yasal süresi içerisinde sevk edildiğiniz o yer üniversitesi hastanesi sağlık kuruluna başvurmak, bireysel maluliyet raporu alırsanız sigorta o raporu kabul etmez, kurum sevki ile gideceksiniz, sağlık kurulu sizden geçmişe ait varsa tüm tedavi evraklarını, epikriz dahil isteyecektir akabinde hekimleri gezince, size tekrar sağlık kurulu randevusu oluşturacaklar, sağlık kuruluna girip çıktıktan sonra evinize döne bilirsiniz, Üniversite hastanesi raporunu hazırlayıp, bağlı bulunduğunuz o yer sigorta koluna gönderecektir, sigorta kolu dosyanızı raporu ile birlikte Bölge Sağlık Kuruluna gönderecektir. ( izah ettiğim gibi )
Daha önce ki engelli raporu ile malulen emeklilik başvurunuz şeklen ve hukukken geçersiz yok hükmünde, gerek başvuru gerekse verilen cevabi yazı YOK HÜKMÜNDEDİR.
Yukarıda izah ettiğim üzere yeniden başvuru yapacaksınız. izah ettiğim hususları sırası ile takip edin.

Merhabalar ben 5 ay önce malulen emeklilik için başvuru yaptım ret geldi sonra itiraz ettim şuan YSK da sonuç bekliyorum ben engelli raporum ile başvuruda bulundum hatamı yaptım sizce eğer tekrar ret gelirse nasıl bir yol izlemeliyim

swatinq23 Merhaba oranı kaç olursa olsun engelli raporu ile MALULEN Emeklilik talebinde bulunamazsınız bu durum 5510/25 md kapsamına aykırıdır.
Engelli raporu farklı, maluliyet raporu farklı, işlemleri de birbirinden farklıdır.
Malulen emeklilik kapsamında yapılacak ve takip edilecek hususları sayfada anlattım.
Siz Engelli raporuna dayanak olarak malulen emeklilik talep etmişsiniz Gerek BSK Gerek YSK '' Malul değildir '' cevabi yazısı gönderecektir ki bu kararlar gerek SGK açısından gerekse hukuki açıdan yok hükmündedir özetle usule aykırıdır.
Yapılması gereken başvuru yöntemini sayfada izah ettiğim üzere yapacaksınız.

NOT : Normalde vatandaş elinde bulundurduğu engelli raporu ile ''oran %100 dahi olsa fark etmez '' Bağlı bulunduğu o yer sigorta koluna müracaat ettiğinde memur çalışan '' siz engelli raporuna dayanak olarak malulen emeklilik talebinde bulunamazsınız '' sizin bireysel olarak aldığınız engelli raporunu kurum kabul etmediği gibi malulen emeklilikte de kullanamazsınız demesi gerekiyor ancak bunu demiyorlar sebebi şudur '' Kurumu korumak ''
Bölge Sağlık veya Yüksek Sağlık Kurulu, cevabi yazısında '' Malulen emeklilik talebinde bulunan sigortalının dosyası incelenmiş, ne var ki 5510/25 Md Kapsamında aranan şartları karşılamadığı gerekçesi ile dosya işlemsiz iadesi uygun görülmüştür, Malulen emeklilikte engelli raporu dikkate alınarak karar verilemeyeceği bu hususta maluliyet raporu alınması lazım gelmektedir izahatı ile '' malul değildir '' cevabi yazısı yerine dosyanın maluliyet raporu alınması bakımından işlemsiz iadesi gerekmektedir.
Ancak SGK bu durumu es geçmektedir sebebi kurumu korumaktadırlar.
Malulen emeklilik başvurularında engelli raporları geçersizdir.
Engelli raporu ile Malulen emeklilik başvuruları da geçersizdir.

adalet öncelikle çok teşekkürler ben şimdi en baştan usulüyle başvuru yapabilirmiyim sgk ya gidip direk maluliyet tespiti talep edip.

swatinq23 Evet siz yeniden bağlı bulunduğunuz sigorta koluna '' MALULEN EMEKLİLİK BAŞVURUSU YAPACAKSINIZ'' SİZE BİR FORM VERECEKLER O FORMU DOLDURUN '' MALULEN EMEKLİLİK KISMINI İŞARETLEYİN FORM ÜZERİNDE YAZIYOR KİŞİSEL BİLGİLERİ DE DOLDURUN '' SİGORTA ÇALIŞANI OLAN MEMURA TESLİM EDİN, DYS Sistemine işleyecekler ve size soracaklar '' hangi üniversite hastanesine sevk edelim diyecekler size yakın hangi üniversite hastanesi var ise oraya sevk ettirin, yada onlar şuraya sevk edelim derler, sigorta kolundan memur size bir üst yazı verecek o verilen üst yazı ile birlikte 3 iş günü içinde sevk edildiğiniz üniversite hastanesi sağlık kuruluna başvuracaksınız, ( sağlık kurulu işlemleri ücretsiz ) üst yazıyı sevk edildiğiniz üniversite hastanesi sağlık kurulunda ki memura teslim edin, sisteme kayıt edecek, aynı zamanda hekimleri dolaşmak için randevu günü oluşturacak randevu günü ve saatinde tekrar gideceksiniz. sağlık kuruluna. size verilen o evrakta '' geçmişe ait varsa ve halihazırda hastalığını ve tedavisini gösterir sağlık raporu ilaç raporu hastalığını gösterir epikriz, ''hastalığına ait en az son iki yıla ait eczaneden ilaç dökümü'' erkek ise askerliğini yaptığını gösterir tezkere gibi belgeleri isteyecekler, hekimleri dolaşmak için oluşturulan randevu gününde evrakları götüreceksiniz size bir dosya oluşturup barkotlarını verecekler o dosya ile hekimleri gezeceksiniz, barkotlarda ki hekimlerin randevu saati yazıyor ancak randevu saatini beklemeyin heyet deyip dalın içeri korkmayın '' Heyetlerde öncelik hakkı var'' İşiniz bitince dosyayı tekrar sağlık kuruluna teslim edeceksiniz, tekrar size heyet günü oluşturacaklar ve heyet günü tekrar heyete geleceksiniz, heyetten çıkınca evinize gide bilirsiniz, '' onlar durum bildirir mütalaası hazırlayıp son kararı bölge sağlık kurulu verecektir ibaresi ekleyerek '' bağlı bulunduğunuz sigorta koluna gönderecekler, sigorta kolu da gelen mütalaa ile dosyayı fiziki olarak Bölge Sağlık Kuruluna gönderecek. Bu aşamaları tamamlayın gelecek cevaba göre tekrar görüşelim. Sizden Diğer üyelerimiz adına da haber bekliyorum sağlıcakla kalın.

Teşekkürler son bir sorum olacak size başvurum 2 defa ret geldi diye başvuru yapamama gibi bir durum söz konusu olabilir mi yani başvuru için belirli bir süre geçmesi gerekiyor mu ?

Ben memurum.. benim sürecim nasıl olacak? Kurumuma dilekçe verecem. Ondan sonra ne olacak peki?

swatinq23 Başvurunuz yanlış olduğu için, yeniden mevzuat hükümlerine göre izah ettiğim şekilde başvuru yapacaksınız, Evvelki başvurunuz yanlış olduğu için yeniden başvuru yapmanız gerekiyor herhangi bir süreye tabii değildir.
Chucky859 Sayfayı okur iseniz yol gösterici olacaktır yapılması gerekenleri diğer üye katılımcılara izah ettik.
İşinize yarayacağı kanaatindeyim.

Tüm siteyi 1 aydır araştırıyorum..Memurların malullük süreci ile ilgili yeterli bilgi yok maalesef

ADALETE SİTEM çok teşekkürler yardımlarınız için bu gün SGK ya gittim başvuru yapmak için bana sağlık kurulundan randevu alın randevunuza 2 gün kala gelin sevk kağıdınızı alın dediler bende randevu aldım bu ayın 16.da 14.de gidip sevk kağıdımı alacağım hayırlısı ile

swatinq23 Hakkınızda hayırlısı olsun, iyi haberlerini bekliyorum, bizleri gelişmelerden haberdar edersiniz inşallah, diğer katılımcı üyelere de emsal olur, yol gösterici olur bu yazışmalar.

swatinq23

Aldığınız sevk kağıdı hastane varınca önce hastanenin- evrak kayıt biriminde önce kayıt yapacaksınız barkod üzerine yapıştıracaklar sonra sağlık kurula size formlar verecek muayene olacaksınız

HOŞCAKAL

Evrakları Verdim Hayırlısı İle Bakalım Sonuç Değişecek Mi Bir Sorum Daha Olacak Size

Diyelim Tekrar Ret Geldi Vergi İndiriminden Emekli Olmam İçin 4 Yıl Daha Çalışmam Gerekiyor Acaba İş Yerine Girerken Engelli Kadrosundan Girmeme Gerek Varmı Yoksa Süre Dolunca Direk Vergi İndirim Kağıdımı Alıp Emeklilik İçin Başvuru Yapabilirmiyim Cevabınız İçin Şimdiden Teşekkürler

Hocam sigorta girişinden önce hastalığın olması malule engel mı ? rapor vs sigorta g,r,ş,nden seneler sonra alınmış olsa ...

sigorta girişi / işe başlamadan önce hastalığın malul sayılacak düzeyde ise raporu sonradan alsanda malulen emekliliğe engel olur.

hastalığının işe başlarken malul sayılacak düzeyde olup olmadığının tespiti mümkün değilse sonradan rapor alarak malulen emekli olabilirsin.

2008 yılında 55 gün sgk var. 29.09.2016 tarihinde %40 psikoz teşhisiyle emekli sandığı ile memuriyete başladım. halen çalışıyorum. Hizmet birleştirme yaparak 55 günlük sgk emekli sandığına geçti. %80 şizofreni raporum var.2590 günüm var. Nasıl emekli olurum.

Ufukk2019

İlk kez sigortalı olduktan sonra işgücü kaybı ilerlemiş ve SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanısı alarak malul sayılacak düzeye çıkmışsa, 10 yıllık hizmet süresi ve 1800 prim günü ile malulen emekli olunabilir. Bunun için kurumunuza malulen emeklilik başvurusu yapacksınız. Sizi sgk eli ile hastaneye sevk edecekler...

Üst Alt