Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hastalığım ilerlemesine rağmen %51 olan raporum yenilendiğinde %23 verildi

ayhaakan

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
1
Merhaba;

Nörolojik Herediter Spastik Paraperezi ve Psikiyatrik Sosyal Anksiyete Bozukluğu rahatsızlığım mevcut.

2 yıl önce, Nöroloji -tam teşhisli olmamasına rağmen- %20+%20, Psikiyatri %20 ve Göz %4 vererek %51 rapor almıştım. Psikiyatri 2 yıl süreli verdiği için bu yıl EKPSS öncesi yenilemek için sağlık kuruluna başvurdum.

Nöroloji geçtiğimiz aylarda rahatsızlığımın tam teşhisli seviyeye geldiğine tanı koymasına, bu tanıya ait epikriz raporlarını kurul doktoruna sunmama ve 2 yıl öncesine göre belirtilerini daha fazla yaşamama, ve raporlu olarak günde 8 adet Lioresal ilaca rağmen -sanki iyileşme gerçekleşmiş gibi- %20 oran verdi.

2012'den beri psikiyatrik ve psikolojik destek aldığım daha önce kullandığım ve hali hazırda kullandığım ilaçların raporlarıyla 2016'da doktorumdan aldığım 2012'den beri aktif tedavi gördüğüme dair imzalı evrak ile sabit iken, geçtiğimiz Ekim ayında kullandığım ilaç değiştirildiği diye rapora "tedaviye yeni başladığı için maluliyet oranı belirlenemez" ibaresi yazılarak Psikiyatri %0 oran verdi.

Bu nasıl olabilir? Açıkçası doktorların tavrı oran vermemek üzere gibiydi. Çünkü benim beyanlarımı ve gösterdiğim evrask ve belgelerin hiç birini inceleme zahmetinde bulunmadılar.

Şimdi ben ne yapabilirim? Ayrıca doktorları şikayet etmek istiyorum, hangi kanalı kullanmalıyım?

Anca itiraz edebilirsiniz.

Hekimleri şikayet hiç bir şey değiştirmez...

Sizin adınıza üzgünüm.
ayhaakan

Hocam bu işin bir kanunu yönetmeliği yok mu? Tedavisi olmayan ve ilerleyen hastalığımın raporunu yenilerken nasıl olur da neye göre oran düşürebilirler? Bu konu yorum ve kanaate bu kadar mı açık?..

ayhaakan
Malesef yönetmelik öyle der...hekim başka der...kanatim bu yönde der noktayı koyar.

İtiraz edin.

İtiraz edeceğim. Yanılmıyorsam Samsun'da yaşıyorsunuz. Ben de raporu Tokat'ta aldım. İl Sağlık Müdürlüğü itiraz edince büyük ihtimalle Samsun'a gönderecektir. Ne dersiniz aynı durumu orada da yaşar mıyım? Öneriniz var mı?

Evet Samsun'da yaşıyorum...Samsun'a sevkin olursa gazi devlet hastanesine sevkini iste.

Eğitim araştırma berbat bir yer sakın oraya isteme...zaten orası hakem hastane.

Tamam hocam bu öneri benim için yeterli. Teşekkür ederim.

Doğuştan Nörolojik herediter spastik parapereji ve 2013'ten beri psikiyatrik anksiyete ve majör depresyon rahatsızlıklarım var. 2022'de Nöroloji iki maddeden %20+%20'den %36, Psikiyatri %20, Göz %4 oran verdi ve hesaplamayla %51 rapor aldım. Psikiyatri 2 yıl süreli verdiği için 2024 yılı başında tekrar aynı hastaneye başvurdum. Çişimi kaçırmıyormuşum diye nöroloji oranı %20'ye düşürdü. Psikiyatri de ilaç değişikliği 6 aydan kısa süre önce yapılmış dedi ve 11 yıllık öykümü hiçe sayıp hiç oran vermedi...

Mart ayında tedaviyi Ondokuzmayıs Üniversite'sine taşıdım. Detaylı tedaviler uygulandı ve hastalığımın erken ilerlediği belirtildi. Rapor almak istediğimi söylediğimde burası vermiyor, buradan evrakları alıp eğitim araştırma hastanesine başvurabilirsin, oran verilir bu rahatsızlığa dediler.

Ertesi gün eğitim araştırma hastanesine başvurdum. 2.5 saat ayakta sıra bekledim, rahatsızlığımdan ötürü ayakta beklemenin ağrısından doktorun odasına iki büklüm girdim ve zorla konuşarak evraklarımı verdim. Bu da sen desteksiz yürüyebiliyorsun, bu oran değişmez dedi! %51 olan raporu gösterdim, sizce ben iyileştim mi ki bu oran düşürüldü, siz de onaylıyorsunuz dedim. %51'lik rapora baktı ve bu yanlış verilmiş dedi!!! Bu rapor Ankara'da onaylanıyor heyet yanlış yani öyle mi dedim, evet dedi ve geri gönderdi. Allah'a havale ettim...

Ben ne yapacağım? Nereye gideyim?

2022'de %20'si 2 yıl süreli %51 rapor almıştım. 2024 yılbaşında yenilemek için başvurduğumda süresiz %23'e düşürdüler. Bu ayın başında, Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi'ne yeniden heyete girmek için başvurduğumda, senin mevcutta süresiz raporun var sıfırdan heyete giremezsin, mevcut hastalığında ilerleme varsa sadece o poliklinikte heyete girebilirsin dediler.

Bu doğru mu? Mevcut raporu iptal ettirebilmek için mahkemeye vermek gerekli diye duydum. Aslı var mıdır?

benimde raporum yeni 23.07.2024 tarihinde ortopedik engelliyim rapor alırken vergi indirjmi ve ÖTV için basvurmustum fakat kodlu ehliyetim olmadığı için ÖTV için başvuru yapamadım bende vergi indirimini kullandım ve emekli oldum 27.09 da il.saglik komisyonuna çıkacağım ehliyet için inşallah olur alırım sırf 6 ay sonra HARAKET ETTİRİCİ AKSAMLİ ARAC KULLANABİLİR ibaresini rapora ekleyebilmek için heyete gireceğim raporum SURESİZ umarım tekrar rapora başvura bilirim ve tekrar aynı oranı alabilirim heyet stresi yaşamak zor

@ayhaakan,
Psikiyatri ilac degişikliii 6 aydan önce yapılmıştır diye oran vermemek bi bahane olmaz sizin yanlışınız var onda başka bi şey var tekrar en son rapora itiraz edeceksiniz nereye itiraz edildiğini bilen arkadaşlar yazarsa seviniriz gecmiş olsun

@tb2nhf,
il sağlık müdürlüğü ne son rapor alındığı tarihten 1 ay icerisinde olması gerekli geçmiş ise 6 ay sonra tekrar başvuru yapılabiliyor

Hocam başka hastanedeki tedavimi takip eden doktor da aynısını söyledi. En az 6 aydır aynı ilacı görmeden vermezler diye...

Sorun ilac degişikliginden ve bu ilacın kullanım süresi 6 ayı gecmediğindenmi oldu yoksa tedavi 6 ay doldurmadıgındanmı oldu böyle bi şey imkansızda onun icin sordum sanırım 2 rapora farklı hastaneye gittiniz ve tedaviniz 6 ayı doldurmadı dogrumu

@Boşasaymayirmibirharf,
Bende şaştım kaldım şu an iyi biz ilac degiştirdik 6 ay bekle ona göre puan vercegiz 11 yıllık psikiyatri gecmişin önemli degil böyle bi şey olmaz bence arkadaşın yanlışı var yada doktor anlatırken yanlış algıladı

@tb2nhf,
İlaç 6 ayı doldurmadığı

Hocam ilk mesajda yazdığım gibi; 2013'ten beri tedavi alıyorum. Yılbaşındaki oran verilmeyen raporun heyet muayenesi öncesinde psikiyatri ilaç değişikliği yapmıştı. Heyet muayenesinde bu yeni ilacın kullanım süresi altı ayı doldurmadığı için oran vermedi.

Valla ilginc burda 1 yıl psikiyatri tedavi görüp 1 yıl icerisinde 10 farklı ilac degiştirip oran almayan yok nerdeyse doktor kıllık yapmış işini bilmeyen birine denk gelmişsiniz

Yahu hep bana denk geliyor. Hocam bana direkt adam gibi bi hastane önerir misiniz? Memleketin neresindeyse gidip orada heyete gireceğim, ciddiyim.

Yazdım hocam. Biri yanlış verilmiş desteksiz yürüyebiliyorsun dedi, diğeri çiş kaçırmıyorsun dedi. Vermemek için alay ediyorlar.

Peki son aldıgınız rapor sürelimi yoksa süreklimi şimdi siz il saglık müdürlüğüne itiraz edeceksiniz yeni raporda doktorlar eski verilen tanı ve tedavileri kanı ları baz alırsa işiniz zor gibi o oran vermemiş bende vermeyeyim der bu işler insanı kanser eder ugraşması valla cok zor Allah kolaylık versin

Hocam düşürülen rapor ocak 2024 tarihine ait ve sürekli rapor. İtiraz süresi dolmadı mı?

geçmiş süresi tekrar başvura bilirsin 6 ay geçmiş bu rapor işleri cok karışık bende şubat ayında süresiz vergi indirimli raporuma ÖTV ilave istedim ehliyet olmadığı için kodlu kabul etmedi heyet kalemi sırf haraket ettirici aksamli araç kullanabilir ibaresi için tekrar heyete girip stres yaşayacağım

Vay vijdansızlar bide sürekli rapor vemişler itiraz süresi hakkında bilgim yok isterseniz hemen yeni bi konu acın itiraz süresi hakkında

Hocam lütfen ilk mesajları okuyarak yardımcı olun. Bu dediğimi şahsi algılamayın. İkinci mesajımda süresiz rapor aldığım için yeniden heyete giremezsin. Sadece hastalığının ilerlediğine dair bir teşhis varsa o yalnızca poliklinikte heyete girer ve güncelleme yaptırabilirsin dediler. Aslı var mı bunun? Diye yazdım.

Ocakta alınmış raporun itiraz süresi bitmiştir. Siz 6 ay geçtiğinden tekrar rapor için Türkiye'nin herhangi bir tam teşekküllü hastanesinden rapora baş vurabilirsiniz

Psikiyatri den size oran vermemişler ki . Siz onu öne sürersiniz yine alırsınız.

Bana gerçekten bu işi hakkıyla yapan, yukarıdan birileri fısıldadı diye vatandaşa hak ettiği oranı vermemek için kırk takla atan doktorların olmadığı bi hastane önerir misiniz hocam? Neredeyse oraya gideceğim.

Üst Alt