Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hastalığımdan dolayı sol ayağımda kısıtlılık var. ÖTV'siz araç alabilir miyim?

enorton

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba herkes önce geçmiş olsun diyorum. Ben de küçük yaşta geçirdiğim trafik kazası sonrası aldığım hasarlar yüzünden son 5 senedir lenfödem hastasıyım. 30 sene bir şey olmadı kaza sonra ameliyat izleri ve kırıklar sonrasında ama 5 senedir birden sol ayağım şişti. O doktor bu doktor gezerken sonunda lenfödem teşhisi kondu. 5 senedir sol ayağım şiş biçimde yaşıyorum. Çorap masaj krem vs idare ediyorum çok şükür.

Facebookta üye olduğum lenfödem grubunda birisi ötvsiz araba alma hakkımız olduğunu söyledi, kendisi almış. Ondan biraz bilgi aldım ama daha detaylı bilgi alırım diye buraya üye oldum.

Benim şuanda halihazırda eski tip normal engelsiz B ehliyetim var. Şimdi benim anladığım kadarıyla bu ehliyeti yeni tiple değiştirirken ehliyet kısmında otomatik vitesli araç kullanabilir yazacak. Bir de aynı şekilde ötvsiz araç almak için heyete gireceğim ve orda da "Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir". Engel oranının bir önemi yok anladığım kadarıyla.

Önce ehliyeti mi değiştirmem gerek yoksa ötv için heyete mi girmem gerekli bu konu kafamı karıştırdı? ehliyet için de sanırım aile hekimine gitmem lazım o mu beni sevk edecek.

Konuya hakim bir arkadaşımız süreci yazıp bir yol gösterirse çok sevinirim. Herkese tekrar geçmiş olsun diyorum. Teşekkürler

@enorton, Geçmiş olsun öncelikle. Ehliyet veya rapor için herhangi bir başvuruda bulundunuz mu? Sırası önemli değil, bahsettiğiniz gibi raporunuzda sadece hareket ettirici aksamda özel tertibat ibaresi olduğunda, ehliyetiniz raporunda da özel tertibat kodları olduğunda sol ayakla herhangi bir tertibata gerek duymadan yalnızca otomatik vitesli aracı ÖTV'siz olarak alıp kullanabilirsiniz.

Üst Alt