Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hastane randevu sistemi değişmiş..?

Esasreis

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
9
Arkadaşlar randevu sistemi değişmiş. Rahatsızlandım dahiliye polikliniğine gittim. 11 temmuzda kan verdim. Sonuç göstermek için sistem bana 16 gün sonra randevu alabileceğimi söylüyor. Sizlerde böyle birşey le karsilastinizmi

Engelli bireymisiniz? Bende yarin dahiliye gideceğim. Muhtemelen kan vereceğim. Sonrasında sonuç göstermek için randevu alacağım. Benim Engelli raporum yok. Yarın doktora gittikten sonra randevu aldığımda size yazarım durumu burdan. Mhrs den randevu aldığınızda ne diye uyarı veriyor. Bakalım bana da verecekmi o uyarıyı?

@Esasreis, Bugün babamı kardiyolojiye götürdüm ve yazınıza istinaden mhrs den randevuya baktım. Randevu var görünüyor ancak cuma günü efordan sonra; barkod yerinden direk sonuç sırası alıp gösterebileceğimi bildiğim için randevu almakla da uğraşmayacağım. Zaman zaman hastanelerde bölümler dolu oluyor, hiç sıra bulamıyoruz. Sizinki de sanırım böyle olmuş. 182 yi arayın engelli olduğunuzu söyleyin belki öncelik tanırlar.

@HuYSuz79,

Benim farklı resim ekran resmi çektim atamıyorum. Sizde babanızın mhrs sinden bir deneyin

Neyi denememi istiyorsunuz bilmiyorum ama söylediğim gibi; Bugün gittim ve istersem yarın için randevu alabiliyorum. Birazdan birisi seçerse o randevuyu yarına alamam. 6 sı ve sonraki günler alabilirim ayrı konu.

Evet buda olabilir. Haziran ayı gibi

@HuYSuz79,
Hocam babanız 65 yas üzeri diye belki hemen randevu alabiliyordur. Yarın ben dahiliyeye gideceğim. Sonrasında da hemen sonuç için sıra alacağım. Ve şuanda baktığımda sonraki günler için randevu var gorunuyor. Bakalım yarın sıra alınca belli olur.

Teşekkür ederim yarın görüşmek üzere Allah'a emanet olun

Haziran ayında diş için doktora gittim. Dediğiniz gibi randevu var olduğu halde bana 15 gün sonrası için sistem randevu veriyordu. Uyari veriyordu şu tarihe kadar randevu alamazsiniz diye. Bir bölümden muayene olduktan sonra 2. Muayene için 15 gün geçmesi gerekiyordu böyle birsey hatırlıyorum. Hatta mhrs nin instagram sayfasında kişiler yorum yapmıştı. ÇocuğumuzA doktor 10 gün sonra kontrole gel diyor ama randevu alamıyoruz diye sitem etmişlerdi.

@tgc44,

Aynen bu konu teşekkürler. Acaba sorun bendemi diye düşünmüştüm.

@Esasreis, Evet babam 65 üstü. Kendim fazla hastaneye giden birisi değilim, genelde anne babamı götürüyorum. Yine de 182 yi aramayı denediniz mi böyle olduğunda ? Sene başında engelli arkadaşım için mail atmıştım engelli önceliği var diyorsunuz ancak randevu bulamıyoruz. Bu konuda nasıl yardım alabiliriz, öncelik var mı diye sormuştum. Cevap olarak da kimlik numaranızı verirseniz yardımcı olalım şeklinde yanıtlamışlardı. Sanırım doktorların muayne şeklini nasıl kapattığı ile ilgili olarak yaşanıyor bu durum. Fizik doktorum, kan ve kemik taraması istediğinde "Devam eden muayne (esnek)" yazıyordu mesela. Merak edip bakmıştım ve yanılmıyorsam 1 sene boyunca randevu almadan gidilebilir deniliyordu.

O zaman sadece randevusuna gitmeyen hastalar değil. Muaynesi bitmiş gibi kapanan hastalarda 15 gün alamayacak 65 üstü değilse.. Randevuların tıkanmasının yolunu randevu vermeyerek çözmüşler.. hey Allah'ım.. ne denir bilmiyorum..

Evet olay bu yani ölüme terkediliyoruz.
Bugün cimere yazdım bakalım nasıl bir cevap gelecek. Cevap gelince paylaşırım. Herkes Allah a emanet olsun.

Sonuç göstermek için randevuya gerek yok muayne sonrası tahlil yapıldı ise sonuç göstermek için 10 gün süreniz var sadece poliklinik sekreterine gidip o doktora sonuç sırası alacaksiniz

@mehmet-41,

Dr. Kapıya yazıyı asmış sonuç göstermek için tekrar randevu alınız randevusuz hastaya bakılmaz diyor.

@Esasreis, ya ilden ile değişiyor mu ki bu uygulama rahatsızlığından dolayı 2-3 ayda bir tahlil yaptıran bir hastayım 2 gün önce doktora muayene oldum sonrasında kanlarımı verdim kan tahlili çıkınca ertesi gün sekretere gidip sonuç gösterme sırası aldım bizim burada bu şekilde muayene olup kan röntgen idrar herhangi bir sonuç göstermek istediğinizde muayene tarihinden itibaren 10 gün süreniz var bu 10 gün süre içinde poliklinik sekreterliğine gidip sonuç gösterme sırası alınıyor sizin orsa saçma bir uygulama olmuş poliklinik sekreterliğine gidip sordunuz mu

@mehmet-41, Bazı hastanelerde o şekilde yapılıyor evet ama örneğin Ankara Bilkent Şehir hastanesinde siz daha odadan çıkmadan Doktor sonuçlar çıkınca mhrs den randevu alıp gelin diyor. Sanırım barkod bölümündekilerin insiyatifine bırakılmış birşey aslında bu. Ve doktorların devam eden muayne yerine bitmiş muayne gibi kapatmalarından kaynaklı sanırım.

Geçen ay bir haber vardı. Aile hekimliğinde doktor hasta ortalamasını artırmak için ölen kişilere bile muayne kaydı yaptırmış şeklinde. Benzer şey hastanedeki doktorlar içinde var mı diye düşünmeden edemedim.

@mehmet-41,
Bizim ilçede randevu almadan gidiyorlar 07.30 da sekreter kaşeli kağıt veriyor muayene ol sonuç göster. Anadoluda sorun yok.
Büyükşehirler sıkıntılı.

Az önce dahiliye randevuma gittim. Kan alındı ve sonuç göstermek için yarına randevu alayım dedim. Mhrs ye girdiğimde randevu alamadım. Şuna benzer bir yazı çıktı.
01.08.2024 tarihinde dahiliyeden hizmet aldığınız için 17.082024 tarihinden itibaren yeni randevu alabilirsiniz tarzı bir yazı çıktı. Yani bana da randevu vermedi sistem.

Heryerde farklı mı acaba 15 gün sonra ya randevu alınabiliyor TOKAT ta.(AYNI BRANŞTAN)

Son düzenleme:
@mehmet-41,
Evet hocam buradaki doktorda öyle dedi sabahtan gel sonucuna bakayım dedi. Randevu almadan gidecem yani. Ama randevu almak istediğimde zaten sistem vermiyor 15 gün sonrası için alabilirsin diyor.

@aydünyavaz,
Yok hocam heryerde ayni sistem. Bazı hastaneler randevu almadan gel sekreterlikten sonuç gostermek için sıra alabilirsin diyor. Bazı hastaneler daha katı olabiliyor mhrs den al randevuyu öyle gel diyebiliyor. Yoksa bende de sizin gibi oldu aynı branştan bir sonraki randevu 15 gün sonrasına veriliyor anca.

Kocaeli'de muayne sonrası tahlil verirseniz sabahtan aynı gün saat 2 ye kadar sekreterlikten giriş yaptirip gösterebiliyorsunuz aynı gün yapamazsiniz randevusuz 10 gün içinde sonuç gösterme hakkınız var

Hayırlı günler. Ben birsey danışmak istiyorum. Engelli raporu olupta mhrs den herhangi bir bolume(aile hekimliği haric) randevu aldığınızda randevu onayi istiyor mu? ( yani gideceğiniz günden bir gün öncesi akşam 20 ye kadar randevunuzu onaylamaniz gerekiyor mu) engelli raporu olmayan 18- 65 yas arası bireylerde istiyor. Merak ettiğim engelli raporu olan bireylerde randevunuzu onaylamaniz gerekiyor mu? Raporu olan bir arkadaşımız deneyebilir mi?
Birde yine engelli raporu olan bir birey örneğin bugün aldığı randevuya gitmezse yarın için randevu oluşturabiliyor mu? Yoksa randevunuza gitmediğiniz için 15 gün aynı bölüme randevu alamiyormusunuz?( raporu olmayan bireyler randevusuna gitmez ve iptal etmezse 15 gün aynı bölüme randevu alamiyor)

@tgc44, Randevularda engelliler için fark yok aynı şekilde onay isteniyor ve gidilmezse aynı kısıtlamalar var.

evet e-nabız üzerinden onaylayabilirsiniz, ayrıca atlanmaması için randevudan 1 gün önce 182 tarafından otomatık arama geliyor onayınız için.

@kara duman,
Çok teşekkür ederim cevapladiginiz icin. Bende öyle biliyordum. Az önce 182 yi aradığımda bu durumun değiştiğini ve engelli bireylerinde artık 65 yas ustu gibi hakları olduğunu söyledi. Yani onay ve 15 gün kuralı artık engelli bireyler için geçerli değil dedi. Fakat tam net emin olamadı tc kimlik no ile deneyerek öğrenebilirsiniz dedi.Bende bunu raporu olan bir bireyden öğrenmek amaçlı buraya yazdım.

@m32t,
Yani sizin raporunuz var ve randevunuzu onaylamaniz gerekiyor doğru mu anladım? Ve eğer aldığınız randevuya gitmezsen aynı bölümden 15 gün randevu verilmiyor doğru mu anladım?

daha çok yeni olarak başıma geleni söyleyeyim. dikiş atıldı bana. doktor 10 gün sonra gel alayım dedi. aynı poliklinik üzerinden randevu alamadım. 15 gün dolmadan randevu alamıyorsunuz. hastaneye gidip durumu izah ettim aradan aldılar.

Üst Alt