BULL2005 kardeşim, hiç kafan karşışmasın, mükemmel bir minder satın alıyorsun... Dediğim gibi, Star'la tek farkı, Star daha dayanıklı. Ama sıradan bir kullanıcıysan, bunun da çok bir önemi olmaz. Merak etme, yıllarca güvenle kullanırsın Roho'yu. Kaldı ki, patlasa bile mükemmel şekilde tamir edebilirsin (nasıl ve hangi yapıştırıcı ile tamir edilmesi gerektiğine dair bir yazı yazmak istiyorum ilk fırsatta. yazdığımda takip edersin sen de)
1- Getirecek kişi minderi kutusundan çıkartsın, minderin havasını tamamen boşaltsın. Böylece valize kolayca sığar. Getiren kişi için de hiç zorluk çıkmamış olur. Ekstradan hiç bir kargo parası talep edilmez...
2- Geldiğin, mutlaka iyi ve doğru hava basın. ayarı yapmalısın:
Tekerlekli sandalyede kullandığımız ROHO havalı minderin hava-basınç ayarları
3- Miner samdalyenin tabanından birer santimetre dar olsun. Popon ile minder tabanının tam ortası ölçüsünde olsun yani.
4- Contour Select modelinin önünde yer alan valf çok çok faydalıdır. Normalde bu valf açık (yeşil itili) olsun (yani içindeki hava tüm minderde dolaşsın). Ne zaman ki dışarı çıkarsın, minderden transfer olman gerekecek durumlar olur, hareketli bir gün geçirmeyi planlarsın, o zaman valfi kapat (kırmızı itili olsun. Böylece içerdeki hava 4 bölmede ayrı ayrı kilitlensin). Böylece minder biraz sertleşir ve eğilip-bükülmsei daha az olur.
Blackrase, ben Contour Select modelini kullanıyorum. Çok çok çok da memnunum. Ama bazı arkadaşlar bu minderin arka-ortasında yer alan boşluk nedeniyle otururken bel ağrısı yaşadıklarını söyledi. Sandalyede otururken rahatsız hissedenler için, bel ağrısı riski taşıdığını düşünenler için HIGH PROFILE® QUADTRO SELECT® CUSHION modeli daha uygun olabilir... Star'ın düz-yüksek modeli de aynı şekilde iyidir.