Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hayatımı karartan psikolojik sorunların nedeni ne olabilir?

hsnkrtl05

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, Foruma yeni katıldım. Bu benim ilk konum. Sizlere yaklaşık iki buçuk yıldır cebelleştiğim sorunlarımdan bahsedeceğim.

Şöyle ki: İnsanlarla aynı ortamdayken, bazı tetikleyici unsurlar aktif haldeyken, vücudumda istemsizce meydana gelen, ani kasılmalar devreye giriyor. Tetikleyici unsurdan kastım: Ritmik sesler, ani sesler vs. Bunun dışında insanlarla yüz teması kurmam halinde, yüzüm sırıtıyormuşum gibi görünüyor. Bende bu sırıtmaları önlemek, karşımdaki kişinin farketmesini engellemek maksadıyla, şekilden şekile girmek durumunda kalıyorum.

İletişim kurmaya çalıştığınız insanda bu gibi anormal davranışlar gözlemlemek, haliyle ondan soğumanıza sebep oluyor, ki asosyalleşmeme, yalnız kalmama yol açtı bu durum.

Bunların o anki aklımdan geçen düşünceler, kaygılar gibi etkenlerden meydana geldiğini düşüyorum birazda. Hatta belkide sorunun kaynağı doğrudan bu eminim ki. Kendimi bir bakıma şartlıyor gibiyim sanırım.

Sizce bu durumlara sebep olan şey ne? Benzer şeyler yaşayan var mı aramızda?

Kardeşim selâmün aleyküm öncelikle Allahın sana verdiği hayatı yaşarken baskabirinin özgürlüğünü kisitlamamak kaydı ile hal ve hareketlerine çevre ne der ne demez diye kendini yok söyle kısıtlıyayım kendimi söyle sartlandirayim. Şeklinde yaşama sen zararlı çıkarsın

mufto 27

Aleyküm selam. Maalesef içinde bulunduğum rahatsızlık sebebiyle elimde olmadan gerçekleşiyor bunlar. Kontrol etmesi çok güç.

hsnkrtl05

Doktora gidebilirsin belki onlar daha uzman ama.ben sana sadece şunu söyliyim bazen vurdum duymaz olmak gerek.
Ve aklıma şu soru ve cevaplar geliyor. .

İbrahim Edhem Hazretleri birini çok üzgün görür,

ona 3 soru sorar..

1-Dünyadaki bütün hâdiseler takdir-i İlâhî olmadan meydana gelebilir mi.?''
"Hayır.''

2- Sana ayrılan rızkı başkası yiyebilir mi.?'' ''Hayır.''

3-Sana verilen ömürden kısalma olabilir mi.? Hayır.

O halde niçin üzülüyorsun.?

Vurdum duymaz olmak maalesef, benim durumumda olan birisi için çok zor.

Üst Alt