Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hayattaki en büyük pişmanlığınız nedir?

ozmuşlu

Üye
Konular
42
Reaksiyonlar
104
s.a arkadaşlar burda herkesin kendince bir derdi sıkıntısı var ben özellikle bu son bir kaç aydır köpek gibi pişman olduğum konu ünivesiteyi yarım bırakmam zamanında okuduğum MYO bitirmiş olsaydım şu anda bu halde olmazdım herşeyim daha farklı olurdu elimde gül gibi mesleğim var elektronik teknisyeniyim ama tekniker olmadığım için çoğu iş yerinden olumsuz cevap alıyordum şu andada KYK da akşama kadar çöp pislik içinde çalışıyoruz. szinde böyle pişmanlıklarınız keşke dediğiniz şeyler var mı ?? şimdi bazı arkadaşlar okumanın yaşı yok devam et oku felan diyecekler belki ama emin olun insan yaş aldıkça eskisi gibi heyecan zevki kalmıyor herşey zamanında güzeldir.

Devlet hastanesinin psikiyatrisine gitmek ve altı yıl boyunca pişmanlığım bu bilseydim np istanbul hastanesine erken gitseydim o iyileştirdi beni çok çektim ağırlaştırılmış müebbetle benzetiyorum çektiğimi ama sonunda iyileştim şimdilik iyiyim ucuz etin yahnisi olmaz beni profesör kurtardı allah kimsenin başına vermesin ağır ilaç verdiler altı yıl değişmediler bu beni yıktı sollu sorun yaşadım insan rezili rüsva oluyor allah kabul etmesin

İnsan böyledir, şu şöyle yapsaydım bunu böyle yapsaydım hep (dili geçmiş zaman eki) ömür boyu böyle devam eder gider, bir senin için degil tümü için

Hayatımın en pişman olduğum dönemin tam ortasındayım....5 yıl önce bugünleri görseydim asla şehir değişikliği yapmazdım...

Psikoz geçireceğimi bilseydim hayatımın 23 yılını berrak bir zihin ile yaşamanın tadına varmak isterdim uykusuz ve sersem olmayan bir beyin dinç bir beyin nasıl olurdu unuttum

AKP dönemindeki Türkiye'yi terk etmemek/edememek.

Okulda, Akran Zorbalığına uğruyordum diye Milli değerlere hakaret etmiştim. (9. Sınıfta.) Bunun yerine Dini değerlere hakaret etmeyi tercih etmeliydim.

Bende de tam tersi üniyi okumadan herhangi bir işe girseydim şimdiye emekliydim. Çalışmadan önce sessiz, çekingen, içine kapanık biriydim. Ama çalışmaya başladıktan sonra para kazandıktan sonra öz güvenim geldi insanlar ile ilişkilerim daha çok gelişti sosyalleştim, açıldım diyebilrim. Meslek lisesinde öğrendiğim bilgiler daha çoktu. Üni boş iş. Yeni iş başvurularında diplomaya bakmazlar tecrübeye bakar çoğu iş veren. Üni sonradan da bitirilir.

Emin olun sağlıklı ve sağlıksız herkesin geçmişla alakalı keşkeleri vardır.

Bence bu keşkelere takılıp kalmak mutsuzluktan başka bir şey getirmez düzeltebiliyormuyuz geçmişte olan şeyleri hayır onun için anın tadını çıkarmaya çalışın belki keşke dediğiniz olsa daha iyi olur dediğiniz şeyler olmuş olsayda başka şeyler olacak durum daha kötü olacaktı bunu bilemeyiz olanda hayır vardır.

Benimde aklıma bazen geliyor bu keşkeler o düşünceye tekmeyi basıyorum.

Tanıdığım çok sayıda kişi var bu keşkelere boğulmuş vaziyette durmadan o olsaydı bu olsaydı diyen bu sadece moral bozukluğu ve mutsuzluk getiriyor.

Şu olabilir ama bu keşkelerden ders çıkararak aynı hataları tekrar yapmamak.

10 yıl önceyi düşünüp keşke demek yanlıştır. 10 yıl önceyi ders almak için düşünmeli insan
Ve
10 yıl sonra keşke dedirtecek ne olabilir, bunu düşünmeli bence

Muaf olduğum halde kendi rızamla askere gitmek.

Vatan müdafası ayrı konudur Ama askerlik , psikoz tedavisi gören kişiler için çok zorlayıcı oluyor.

@Descartes,
ben 1 ay bedelli yaptım hatay iskenderun da ama orda ilaç kullandığımızı bildikleri için çok ilgili davrandılar devamlı 1e1 görüşme ve gece koğuş nöbeti yazmama ya kadar her şeyi ince düşündüler çok dikkat ediyor askeriye rdm lilere genelde ama psikoz geçirdiğimde ben bedelli parasını çoktan ödemiştim 6-7 ay öncesi gibi çoğu kişi para ödemeden hiç gitmeyebilirdin diyor ama artık oldu bitti vatana bir katkımız olmuş olarak düşünebilirim.

@Descartes,
nasıl başardın böyle birşeyi ???

@Reblacks,
bazı insanları yaşamak öldürür diye bir söz okumuştum..

@sevals,
şehir değiştirdiğiniz için neden pişmansınız ? bende yakın zamanda bu konuyu baya düşündüm şu anki yaşadığım şehirde çok sıkıntı yaşadım tebdili mekanda ferahlık vardır demişler dertlerden sorunlardan uazaklaşmak iyi gelmez mi insana ??

Yani belirli bir yaştan sonra olmuyormuş...yeniden çevre edinmek bile çok zor geliyor... ayrıca ben evlilik nedeniyle şehir değişikliği yaptım...sorunum daha kapsamlı yani

@sevals,

evet tabiki bazı şeyler belli yaştan sonra zor oluyor ... bende mesela bazı insanlarla sorun yaşadım iş bulamadım v.s bazı olaylar oldu. işte sevdiğim arkadaşlarım kaderden kaçılmaz gittiğin yer çok mu iyi olacak deyip beni biraz ikna ettiler. yani herşey gençken güzel tabiki bende 35 yaşındayım bazı şeyler zor oluyor illaki..

En büyük pişmanlığım nedir net bir cevap veremem ama son zamanlarda nedendir bilmem çok aklıma gelen beni üzen vicdan azabı çektiren bir pişmanlık var.

2009 yılında beni seven değer veren bir insanı 5 para etmez başka bir insana tercih ettim.

Acaba diyorum ki onu seçseydim nasıl bir hayatım olurdu. Neden onu seçmedim diye kahrediyorum kendimi bu aralar :(

Son düzenleme:
Onu sevmek ve güvenmek zaten yaptığım en büyük hatta brütün hatada bu oldu zor bir dönemden geçiyordum bi şekilde tanıdım aile iş vs de sektede o zaman en yakınım dediklerim kardeşim yanlış bir insanla beraber ben karşı çıktım diye bana onu kıskanıyor damgası vuruyor falan o sıra kıskanıyor dedikleri adamda uyuşturucu satan bir tip ben ailem için hep dik durdum toparlamaya çalıştım neyse onu toparladım ama boşluğa düştüm normalde toparlanırdım ama çok kötü şeyler yaşadık sonra o çıktı gerçekten sevdim bağlandım belli bir süre sonra ama içine kapanık bir tipti ilk başlarda seviyordu ama sonra sevmedi ayrılmaya çalıştım bırakmadı bu arada bayağıda ciddiydik aileme anlattım millet bekliyo tanışcaz diye sonra en yakın arkadaşıma yürüdü ailemde öğrendi istemedi bırakmaya çalıştım neler neler yapıyo sonra hayatımı bitirdi böyle yapa yapa 1 yıl boyu sevgiliydik ama gitti gitti geldi en son ihaneti ve koca bir yılın ardından dün yine senden soğudum lafıyla karşılaştım yok annesinden yazmalar yok ablasına aratmalar demem o ki burda bana olanlar baba adayları vardır kızlarımızın üzerinden elinizi çekmeyin ki bemim gibi olmasınlar benim bi babam yoktu kardeşlerime anneme aileme hep ben sahip çıktım tabi bizede annem ama annemin maddi bir gücü yoktu mesela Ha burdan şı anlaşılmasın hani ben onunla parası için beraber oldum gibi anlaşılmasın zaten parasıda yoktu ben onu kalbi için sevdim babam bize yapmadığında bişileri annem yinede yapmaya çalışıyordu ama gücü sınırlıydı ve benim hata yapma şansım yoktu onu üzmemen gerekiyordu çünkü o hep bizim için elinden geleni yaptı o kol kanat gerdiğim kardeşleriminde işte biri tekrardan bi saçma sapan birini buldu biride o kadar desteğimle iyi bir meslek sahibi oldu elime ne imkan hep okumamıza ve aileme yardıma kıllandım kendimde okudum şu an kendi mesleğimi yapamıyorum kamuda özelde de farklı bir alandayım o kardeşlerim tabikide yapılanları unuttu ve hala ben bişiler yapmaya çalışıyorum ve bunuda sırf annem için katlanıyorum ama dediğim gibi çok yoruldum ve onada güvenerek hata ettim gerçekten çok sevdimde ama değmez bundan evvelkide evli kadınla aldatmıştı demem o ki kimseye güvenmeyin ben zaten pek güvenmem 2 defa bi güvendim birinede tam güvendim oda bunları yaptı bana

- Sporu bırakmasaydım çok sevdiğim judo sporunda bir antrenör olarak orada kariyerime devem edecektim. Hem bu akzayı da gecirmemiş olacaktım. ama kader işte...
- Rap müzik yapmayı bırakmasaydım en parlak dönemimde marmara bölgesinde il il konser için gezdiğim 2012 yılına nazaran suan dahada üstüne koymus oalrak cok güzel paralar kazanıyor olabilirdim. Hem kitlemi kaybettim, hem eskisi gibi rap yapma isteğim yok ara ara karalıyorum işte.
- 20'li yaşlarımda kadınlara hayır demeyi öğrenebilseydim. yapıcı değil yıkıcı biri olsaydım eğer peşinden koşulan insan olurdum. Siz siz olun kadınlara fazla değer vermeyin coğu haketmiyor. hakedeni bulun lütfen

İncinsen de incitme anlayışı benim en büyük pişmanlığım keşke onun yerine vurana vururlar deseydim

Hayattaki en büyük pişmanlığım yalnızlığı seçmek oldu.oysaki yalnız hayat yaşanmıyor.cekilmiyor.kimseyle hiç bir şeyini paylaşmıyor.keske bir ruh ikizim olsaydida hayatın acısıni tatlısıni iyisini kötüsünü paylassaydim diyorum

evlenmek,20 sene sonra boşandığımdan olan çocuklarıma oldu keşke evlenipte onların günahına girmeseydim gerçi biri 15 biri 20 yaşında alıştılar duruma ama ben onlar için üzülüyorum

Üst Alt