Kedilerin yeri bende ayrıdır...Özellikle "yüzsüz" den sonra daha bir düşkün oldum onlara...Vicdan azabından mı bilmiyorum, ev sahibimin söylenmeleri yüzünden onu cami avlusuna bırakır gibi yola bırakmalarına seyirci oldum...Ölmemiştir,yağlı bir kapıya doğru gittiği görülmüş bırakanlar tarafından ama,gelin görün kü ben hala onu özlüyor ve gelecek diye bekliyorum...Kanlıca,Kandilli,Hisar'daki kediler beni iyi bilir...
Köpekleri de severim...Ama komşumuzun Kont'undan sonra bunu iki kez düşünmeye başladım...
Devasa bişey...Ama köpek yavrularına hastayım...
Tavşan besledim uzun süre...Büyüyünce ilgimi kestim,akabinde bir öğle vakti onların yahnisiyle karşılaştım...
Evdeki yamyamlar kuzularıma kıymış...
Bir dönem kaplumbağa besledim...Adı "Hayati"ydi... İletişime geçemedik bir türlü...Ssık sık kavanozundan kaçardı,günler sonra bulurdum...Bir tatil dönüşü arkadaşıma geçici olarak bıraktım.Annesi çok sevmiş,göndermemiş...Sanırım onunla duygu uyumunu yakalamış deyip keyiflerini bozmadım...
4 yıl kadar da muhabbet kuşu besledim...Adı "güdük"tü... Serçe parmağım kadar küçüktü...Doğum günümde arkadaşlarım almıştı...Onu kaçırmak için elimden geleni yaptım,onun sorumluluğundan korkuyordum çünkü...Sonra yavaş yavaş alıştım ona...Hatta öyle çok sevdim ki öldüğünde yataklara düştüm...Annemi arayıp dakikalarca onun sesini dinlerdim...Onunla konuşurdum...Rüyalarımda kaçtığını gördüğümde hemen evi arar,sesini duymadıkça rahat etmezdim... Yollarda telef oluyor diye evde bırakmıştım.Keşke yanımda götürseymişim....O zaman daha çok yaşardı gibi geliyor şimdi...
12 sene sonra hayatıma ikinci sevgilim girdi...
Adı Nazım... Canım oğluşum...Tek derdim onu ısıramamak...Harika anlaşıyoruz...O bana kalırsa bir kuş değil...O benim ...o benim... o benim... Neşem... sevgilim...çocuğum...Ona bişey olacak diye ödüm kopuyo...
Anlaşabileceklerini bilsem Hisar'daki veterinerde bulunan küçük kediyi de eve alacağım ama oğluşumu yer düşüncesiyle vazgeçiyorum...
Karıncaları da seviyorum...Hepsi başka bir karakter gibi geliyor bana.Onların çokluğundan sebep olsa gerek "çekik gözlü" bunlar diyorum...Karşılaştığım bütün karıncalar japonyalı ya da çinli... Siz Sivaslı karıncayı biliyoğ musunuz?