Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Haziran'da %51 rapor aldım. Hastalığımda ilerleme var deyip rapor oranımı yükseltebilir miyim?

oxzd

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
169
Merhaba Arkadaşlar,
Haziran 2024 de %51 süresiz rapor aldım.ve rapora itiraz etmedim.ama engelli emeklilik için %60 almam gerekiyor.
1-Hastalığım ilerledi ve farklı organlara yayıldı dersem yinede 6ay beklemem gerekiyormu yeni muayene için?
2-tekrardan muayene olursam bütün hastalıklarımdan tekrar sil baştan mı muayene olacağım yoksa sadece belirttiğim hastalıktan mi rapora ekleme yapılacak?
3-ilk raporumda vergi indirimi kutucuğunu işaretlememiştim.çalışmadığım için ilerde vergi indirimi başvurusunda bu sıkıntı olurmu?

@oxzd, Geçmiş olsun,

1- Senin söylemen ile olmuyor o iş, gerçekten de hastalığında ilerleme varsa ve dediğin gibi farklı organlara yayılmış ise bunun tespitini yapan bölüm doktorunun sağlık kuruluna sevki uygundur yazısı ile 6 ay beklemene gerek olmuyor. Hastalığında dediğin gibi bir ilerleme var mı, yoksa rapor işini hızlandırmak için mi böyle birşey söylemeyi düşünüyorsun 🤔
2- Sadece belirttiğin hastalıktan aldığın yeni oran, eski raporuna eklenmeyecek. Yeni rapor alıyor gibi bütün hastalıklardaki muayene sürecini tekrar yaşayacaksın.
3- Kutucuğu işaretleyip işaretlememen birşeyi değiştirmez aldığın raporla işe girdiğin zaman vergi indirimine başvuru yapabilirsin sıkıntı olmaz.

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
@oxzd,

Hic belli olmaz raporunuz düşebilirde süresiz verilmiş süreliyede dönebilirde

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
@BnymnYldz, şeker ve tansiyona bağlı başka bir hastalığım vardı.ama söylemedim formda da belirtmedim.bu sebeblese o hastalıktan puan alamadım. Yeniden o sürece girmek hem maddi hemde manevi yorucu düşünmem gerekiyor.

Üst Alt