Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hem yurt içinden hem yurt dışından vergi muafiyetli araç alabilir miyim? [Soru]

pir_imugan

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Kendime ait. özürlü plakalı 2.el alıp çevirtip tescil ettirdiğim bir arabam var. Bunun üstüne bir de yurt dışından gümrük muafiyetli araç getirtip adıma tescil ettirebilir miyim? Yoksa elimdekini satıp da mı getirtmeliyim?

Zaten varolan aracınızı 2. el olarak almışsınız. Yani her hangi bir vergi muafiyetinden yararlanmamışsınız. Bu durumda vergi muafiyetli araç almak için her hangi bir kısıtlama da söz konusu olamaz. Dilerseniz yurt içinden dilerseniz de yurt dışından vergi muafiyetli araç alabilirsiniz diye düşünüyorum.
Şu andaki aracınız için MTV demiyorsanız, belki orada bir çakışma var diyerek önünüze sorun çıkabilir. Ama orada da mevzuat açısından "sadece 1 araç" diye bir şart yok:

• MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ SERİ NO:21
    2 - Diğer Malûl ve Engellilere Ait Taşıtlarda İstisna Uygulaması

Sakatlık dereceleri % 90 dan az olan malûl ve engellilerin bu durumlarını; tam teşekküllü Devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporu ile belgelendirmeleri ve kendi adlarına kayıt ve tescilli olan taşıtların engellilik haline uygun özel tertibatlı veya özel tertibatlı hale getirilmiş taşıtlar olduğunu belirten “Motorlu Araç Tescil Belgesi”nin ilgili tescil kuruluşlarınca onaylanmış örneği ile “Araçlar İçin Teknik Belge” ve “Proje Raporu”nun aslı veya noter onaylı örneğini ilgili vergi dairelerine ibraz etmeleri halinde bu istisna hükmünden yararlanabileceklerdir.
alen kullandığınız aracın marka ve motor hacmi nedir? MTV muafiyetinden yararlanıyor musunuz?

Ayrıca, Gümrük ve Maliye bir birlerinden haberdar değil ve bu sebeple aynı anda hem yurt içinden hem de dışından vergi muafiyetli araç alınabilir diye yorum yapıyorum. Pratikte böyle mi uygulanıyor, bilemiyorum..?

14oo cc aracım var mtv ödemiyorum.Teşekkür ederim yorumunuz beni bir nebze rahatlattı. Ben de bir problem çıkmaması lazım diye tahmin ediyordum. Yurtdışından aracım gelesiye kadar elimdekini de satmış olurum diye düşünüyorum.

Üst Alt