Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hemofili B hastasıyım. 1800 prim günüm var. Emeklilik şartlarım nelerdir?

ErdemG

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
30 Mart 2011 Güncel:

Sevgili arkadaşlarım

Bugün itibarı ile malülen emeklilik hakkım çıktı yani Artık Malülen emekliyim.

Merhaba.
Doğuştan Hemofili B hastasıyım Sigorta giriş tarihim 1998
Son 5 Senedir Bir Firmada Bilgi İşlem uzmanlığı yapıyorum.
İşe Girmeden Önce %44 rapor ile işe başladım Fakat Oran yüksek olmadığı için özürlü Emeklliğinden Faydalanamadım 5 Yılın sonunda Hastalığıma Bağlı ve iş temposu nedeniyle raporum iş göremez oranına geldi ve
neredeyse yatalak durumuna geldim
artık çalışmak beni zorluyor

Sigorta pirim günüm Şubat 7 ile 1800 gün
sigortalık sürem 12 sene
şu analacağım rapor oranı iş göremezlik kapsamında
benim bu şartlarda malulun emekli olma ihtimalim nedir

şimdiden çok teşekkürler

Eğer maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak derecede işgücü kaybınızın olduğunu belgeleyebilirseniz, evet, malulen emeklilik hakkına sahipsiniz.
Kurum, "maluliyetinize neden olan hastalık ilk kez sigortalı olduğunuzda vardı, o yüzden malulen emekli olamazsınız" der büyük ihtimalle! Ama umursamayın, bu dediğinde derhal konuyu mahkemeye taşıyın... Zira 5510 sayılı yasanın 25. maddesi çok açıktır ve kısıtlama şu şekildedir: "Ancak, sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce sigortalının çalışma gücünün % 60'ını veya vazifesini yapamayacak derecede meslekte kazanma gücünü kaybettiği önceden veya sonradan tespit edilirse, sigortalı bu hastalık veya özrü sebebiyle malûllük aylığından yararlanamaz."
Yani, ilk sigortalı olduğunda malul değilseniz, ama bugün maluliyet cetveli'ne göre malulseniz, malulen emeklilik hakkınız var.

Yani 1800 gün dolduğunda malulen emekli olmak için en son sigortalı olduğunuz işyerinin bağlı olduğu sigorta müdürlüğüne başvurun. Sizi hastaneye sevk ederler. Maluliyetiniz tescil edilir ve sonuç tarafınıza bildirilir. Yukarıdaki gerekçeyle reddedilirse itiraz edersiniz. Yine reddedilirse dava açarsınız. Ve bu şekildeki davaların neredeyse tamamı çalışan lehine sonuçlanıyor. Emsal bir sürü karar bulabilir avukatınız...

Efendim Yukarıda verdiğiniz cetvet Listesinde Bölümü Adı Geçen

K. HEMATOLOJİK VE ONKOLOJİK HASTALIKLAR*****
5)Pıhtılaşma faktör aktivitesi % 3 den az olan koagulopatiler (hemofililer)

Su An pıhtılaşma oranım %0.9
Bu 6 ay öncesinden Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hemotolofi Bölümü Tarafından Raporlanmış ve Teid Edilmiştir Bu Kapsamda Devlet Aylık Olarak Bana Ev Tedavisi için Sürekli Olarak 16 Bin Ünite İlaç Teğmin Etmektedir

buna ek olarak:
işe ilk başladığımda sadece sağ diz hareketi 0 derecede idi ve hemofili oranım %4.3 tü

Bugünkü belgelere göre hemofili düzeyim %0.9

Eklem Sorunlarım :
Sağ Diz Eklemi Ankiloz Sol Diz Eklemi 30 Derecelik Açıda Sabir Sağ ve Sol Dirsek Eklemi İlerlemiş Ortopedik müdahele bekleyen yapıda
Sağ Kasık Problemi Cerrahi müdahale beklemektedir
Bu Bilgilere Göre

Kapsamda Olup Olmadığımıda Söyleye bilirseniz Çok memnun olurum olay gelsin Çok teşekkür ederim Aydınlattığınız İçin

İnanın bu detayı bilemiyorum. Bunu en iyi doktorunuz bilir.

Tekrardan Merhaba...

Ben Malülen Emeklilik İçin Gerekli Evrakları topladım Fakat Frumdaki Hemofili Hastası Bir Abimiz Malülen Emekli Oldu ve İzlediği Yol Benimkinden Çok Farklıydı
Buna Göre Benden Önce Defterdarlıktan Önce Vergi İndirime Gitmemi Sonrasında Malülen Emeklilik İşlermi Başlatmamı İstediler
Ne Varki Abimiz Defterdarlıkla Hiç Uraşmamıştı Bile

Benim Yaklaşık 5 Sene Önceki Raporumda Pıhtılaşma Aktivitesi %4.3 (Cetvel Dışında) iken Şu Anla Aldığım Raporda Aktivite %0.9 Dur ki Buda Hastalığın 5 Yıl İçerisinde İlerlediği Yeni Tasarıdaki Gruba Girdiği Anlamına Geliyor Yani Hastalıkta Bariz Bir İlerlemenin Olduğu Üniversite Hastaneleri Tarafından Onaylanmaktadır
Benim Hala Defterdarlıkla Uğraşmama Gerek Var mıdır

Yoksada Neden SGK Bana İşlem Başlatmıyor
Başlatmaları İçin Ne yapmam Lazım
Yasal Haklarım Nelerdir

Bilgilendirirseniz Çok Sevinirim
Kolay Gelsin Erdem Gürgenci...

SGK defterdarlıktan vergi indirim şartını arıyorsa, başvurunuzu malulen emeklilik için değil, erken Yaşlılık emekliliği için işleme koymuş demektir. Bunu kesinlikle açığa kavuşturmalısınız.
Malulen emeklilikte asla ve asla vergi indirim şartı aranmaz.

Hemofili Malülen Emeklilik Yardım

Tekrardan Merhabalar

Daha Önce Foruma Bir Başlık Açmıştım Oldukça Detaylı Bilgiler Aldım Lakin Bu Yolda Başıma İlginç Olaylar Geldi
Bunları Kısaca Özetleyip Yardımlarınıza İhtiyacaımın Olduğunu Belirtirim

Şöyleki :

SGK dan Aldığım Malülen Emeklilik Dilekçesi İçin Sorun Çıkarmadılar Fakat Ne Varki Dilekçede Gerekli Evraklar Olarak 2 Madde Kafamı Karıştırdı Hatta Neredeyse Bu İşin Olmayacağına Kanat getirmeme Başladı

Şu Ki...

1 - Askeri hastaneden Düzenlenen Sağlık Raporu

2 -Hastalığın İlk Tanısının Konulduğu Hastaneden Epikriz veya Rapor

Bu İki Madde Yetmiyormuş Gibi Birde

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Faküldeti Hemotoloji Labarotuarındaki Hemofili için Pıhtılaşma Aktivitesi Ölçümü Yapan Cihazda Yapılan 2 Testte Sapma Çıktığı Görüldü

Sorular :

Birincisi Neden Devlet Hastanesi Değilde Bir Askesi Hastaneye Yönlendirildim
İkincisi 27 Sene Gibi Bir Zaman Aşımı Olan (Ki Hastaneni Hasgisi Bile Olduğunu Ailem Bile Hatırlamıyor) Bir Evraka Nasıl ulaşılabilir
ve en önemlisi Arzalı Yada Aksak Olan Cihazın Tamir Yada Onarımı Yaptırmak İçin Nerelere Müracat Etmem Gerekmektedir

Nereden Nasıl Başlayacağımı Bilmiyorum İş Bu Ki Benim Durumumda Olarak Emekli Olan Hatta Bu Formumuza Üye Abilerimiz Var
Ben İse Tek Bir Adım Dahi Atamadım Lütfen Yardımlarınıza İhtiyacım Var Şimdiden Teşekkür Ederim İyi Çalışmalar....

hemofiliden emekli olan arkadaşlar izlediği yolu yazarsa seviniriz bende aynı durumdayım

Foruma Üye Olan http://www.engelliler.biz/forum/members/20637.html[URL="http://www.engelliler.biz/forum/members/20637.html"]haydarbey [/URL]
adlı Abimiz Kendi İsteğe Bağlı SGK ve Bağkur Ödemeleri İle EMekli olmuştu Hatta Bende Msn olarak Ekliydi Ama Kendisini Ne zamandır Göremiyorum Nereden Ne Yapmamız Lazım Nasıl Bir Yol İzlenir Bunun İçin Kimden Destek Almalıyız En Ufak Fikrim Dahi yok Ne varki Eğer İlk İşe Girişde Hemofili Olan Kimse Vergi İndirimi Erken Emeklilik İçin Vergi Dairesine Müracaat Etmemiş ise Yani Erken Emeklilik Yasasından Yararlanmamışsa Hemofili İçin Malülen Emeklilik Hakkı Doğuyor Ne varki Zaten Konunu İlk Cevanbımdada Bahsedildiği Gibi Malüliyet Cetvelinin K Maddesinde Yer Alan
Pıhtılaşma Aktivitesi %3 ve ya altında Olan Hemofililer
Açıklamaya Göre Biz Hemofililerin 10 Yıl Sigorta Süresi 1800 Gün Prim Ödemesi ve %3 ve ya altındaki Orana Sahip olması halinde Malülen Emekliye Ayırmaları Gerekmektedir Diye Düşünüyorum ki ben
% 0.9 orana ve %91 Engelli Raporuna Sahibim
BU AYAK SÜRÜME NEDENDİR BİR ANLAM VEREMİYORUM :(
[URL="http://www.engelliler.biz/forum/members/20637.html"][/URL]

bende aynı durumdayım ama ben bağkurluyum ayrıca bildiğim kadarı ile haydarbey emekli olmadı daha birde işe başlarken hasta olanlar 5510/28 in ilgili fıkralarından erken emeklilik hakkından da faydalanabiliyor olmazsa o maddeden devam edersiniz hayırlısı sonuçları yazarsanız sevinirim kolay gelsin

Ben Haydarbey İle Görüşmüştüm Kendisinin Bir Üst Kurula (Bağkur için) Müracaat Ettiği Ve onaylandığını Hatta Bana Ne Kadar Aylık Aldığını Bile Yazmıştı Ve Üzerine Basa Basa 2008 De Yeni Malül Cetvelindeki K Maddesinde er Alan Konuyu Dosyanın İçine Eklediğini Benimde Bunu Yapmamı ve Belirtmemi Söylemişti İş Bu Ki Bizim İçin Emeklilik Kaçınılmaz Bişey Olması Gerek...

Senin Durumun Tam Olarak Nedir Hemofili A - B % oranı Prim Günü Sigorta Süresi Falan ??

Bende hemofil b hastasıyım faktör<1 2006 faktör 0 2010 sonuçlarım ben erken emeklilikten yararlanarak emekli olmayı düşünüyorum 5510/28 den ben bağkurluyum 14 yıl 10 ayım var 2 ayım eksik çünkü bu maddede 15 yıla tabiiyiz bağkurlu olarak malülen emekli olmak bizler için daha zormuş bizde işe başlarken rapor olmadığı için ama sizin durumunuz farklı raporunuz var işe başlamadan siz malulen emekli olabilirsiniz hayırlısı olsun

2006 Senesine Ait Snucu %4.3 olan İş Gücü Kaybı ise % 44 Olan İki Raporum var Gözüm Gibi Bakıyorum Onlara Şimdiki Durumum İşe Daha Öncede Belirttiğim Gibi Faktör Oranı %0.9 İş Göremez İse % 91 Bu Raporlar Normalde Emekli Olmak İçin(SGK) Yeterli Ama Tabi Nasıl Olacak Onu Bilemiyorum. Ek Olarak Haydar bey Bağkur Emeklisi Olmuştu Onunda Eksik Evrakı Vardı Eski Raporu Yoktu Ama Başardı Bir Sene Falan Sürdüğünü Çok Çabaladığını Falan Dile Getirmişti Bana Hayırlısı Bakalım Bişeyler Yapıp Başlayacaz Tabi Yolda Gösterseler Daha İyi Olacak

Bu Arada Niğde Akın Ticareti Bilirmisin Sanırım En işlek Caddesinde idi

ewet iyi bilirim niğdenin büyük esnaflarından ayrıca dediğim gibi 5510/28 den emeklilik o yüzden seçiliyor bizler için çünkü bağkur da işe başlarken sağlık raporu istenmiyordu eğer olamazsanız birde o maddeden deneyin derim onda işe başlarken hasta olsanız bile daha sonra ki özür durumlarında %40 ve üzeri raporlara emeklilik hakkı veriliyor meşagatli bir iş ama sonu güzel hayırlısı olsun

Erdemg arkadaş senin durum ne oldu bugün bağkura başvurdum ama inanın bilgisiz memurlar adamı çileden çıkarıyor ben adama erken emekli olmak istiyorum diyorum ama kendisi israrla malulen emeklilikten işlem yapıyor efendim böyle gidecekmiş red gelince erken emeklilik hakkımı kullanacakmışım sadece zamanımızı çalıyorlar emekli olmamamız için ellerinden geleni yapıyorlar

Cdisci Kardeşim...
Şuan Çalışıyorsan eğer o zaman erken emeklilik için müracaat edebilirsin

öyleki bunuda çalıştığın iş yerinden bir yazı ile vergi dairesine müracaat ile yapabilirsin
ama çalışmıyor isteğe bağlı sgk ödemelerin varsa o zaman malülen emekli olabilirsin ama çalışmayıp bağkur ödemesi yapıyorsan
bunun yolunu tam olarak bende bilemiyorum

sgk da malülen emeklilik işlemleri şu yol ile izlenmektedir...

SGK ya müracaat ediliyor sizden bir dilekçe doldurmanızı istiyorlar
sonrasında
Nüfus Kağıdı Örneği
İLK İŞE GİRİŞ SAĞLIK RAPORU
Askerlik durumunuzu Gösteren askeri hastaneden aldığınız Sağlık Raporu

NOT 1 : (KAFA KARIŞTIRMASIN ASKERİ HASTANEDE ALINAN RAPOR, ASKERLİK İÇİN BİLDİRİM GELDİĞİNDE VE KURULA ASKERİ HASTANE KURULUNA GİRDİĞİNİZDE SİZE VERİLEN ÇÜRÜK RAPORU yani ilk yoklamanızı aldıktan sonraki ASKERLİĞE ELVERİŞLİ DEĞİLDİR RAPORUNUZ EĞER BU ELİNİZDE DEĞİLSE KÜTÜĞÜNÜZÜN BAĞLI OLDUĞU ASKERLİK ŞUBERİNDEN ALABİLİRSİNİZ AYNI İLDE DEĞİLSENİZ YAZILI BELGE İLE İSTEYE BİLİRSİNİZ)

Hala Tedavi Gördüğünüz Hastaneden Epikriz veya raporlar
NOT 2 : Eğer iki tarih arasında hemofili oranının düştüğünü göstere bilirseniz işiniz daha kolay olur (Malülen emekilik kabulu için Pıhtılaşma Aktivitesinin % 3 ün altında olması gerekmekte )

Yukarıdaki evraklar tamamlandıktan sonra tekrar SGK ya teslim ediyorsunuz ve sizi Devlet Ya da Üniversite Hastanesine Sevk Ediyorlar
burada Alacağınız Hem Sağlık raporu hemde Hemofili Raporu Olması Gerekmekte eğer hemofili raporunu ayrı almazsanız işiniz bir ay daha uzar çünkü bu raporu ayrı istiyorlar
bu raporları teslim ettikten sonra en geç bir ay içinde size olumlu yada olumsuz geri geliyorlar tek cümle ile eğer hemofili oranınız % 3 ün altında ise ve ipat edebiliyorsanız MAHKEMEYE KADAR YOL gidiyor ve durum sizin adınıza sonuçlanıyor

BEN ŞU ANDA ASKERLİK İÇİN VERİLEN ELVERİŞSİZ RAPORUNU BEKLİYORUM SONRASINDA SADECE BİR RAPOR KALIYOR DEVLET HASTAESİ İŞİNİDE BİTİRDİM SAYLIK BAKALIM HAYIRLISI...

Askerlik evrakı ve nüfüs cüzdanı örneği hari geri kalan evrakla illa şart DEĞİLDİR...

Erdemg arkadaş ben hastaneye başvurdum raporu aldım faktör=0 askerlikte hemofili olduğumu kanıtlayan belgeyi de koydum ayrıca hemofili karnem var onun fotokopisini de koyayım mı yalnız ben erken emekli olmak istiyorum malulen değil hemofili dışında ortapedik özrümde var ona da %40 verdiler yani oran fazlasıyla var ama bakalım kısmet başka bir sey yapayım mı?

cdisci;

Erken Emeklilik İçin Bildiğim Kadarı İle 3 Bölüm var bunuda özürlü oranına göre veriyorlar
Şöyleki Bildiğim kadarı ile İlk basamak için oranın %40 ın üzerinde olması gerekmekte
buna göre erken emeklilik tarihi verilmekte ama hemofili olduğunuzu göz önünde bulundurursak % 80 lik bira raporunuz var ise bu biraz zor gibi
öyleki devlet zaten % 61 üstüne malilen emeklilik veriyor
hemofili karnesinin örneğini koymanıza gerek yok askerlik raporunuz bu işin yeterli olacaktır

Erdem arkadaş konuştuğumuz gibi ırsi hastalığa sahip olduğumuz için yani işe başlarkende hasta olduğumuz için malulen emekli olmak zorlaşıyor sizinki kolay çünkü önceki raporda hastalık %60 ın altında şimdi ise %80-90 civarı sizin durum malulen emekli olmaya daha elverişli hayırlısı bakalım

Hemofili hastasıyım. Torba yasasına göre emeklilik şartlarım nelerdir?

Merhablar...

Forumda Bİraz Araştırdım Fakat Net Bir Bilgiye Ulaşamadım

Öncelikle Belirtmek İsterim Ben Hemofili Hastasıyım

Yaklaşık 2 Önce Bursa SGK'ya Malülen Emeklilik İçin Müracaat Ettim Kurum Benim Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesine Sevk Etti Uzun Uğraşlar Sonucuncda (Arzalı Cihazlar Eksik Prosedür Düzensiz Raporlar) Ortopedi Fizik Tedavi ve Hemofili İçin Hemotoloji Raporlarını Elde Ettim Lakin 2008 Malülen Emeklilik Tasarısında Geçen

Pıhtılaşma Aktivitesi % 3 ün Altındaki Hemofililer

Durumuna Karşılık 3 Hastane ve Bir Özel Laboratuar Olmak Üzere Pıhtılaşma Oranım % 0.5 İle Sabit Görülmüştür
Fakat Uludağ Üniversitesi Tı Fakültesi Tam 4 Tessten Sonra (% 5.35 , %5.02 % 24.2 % 2.2) Raporumu Yaptığım Her İtiraz ve Olayın Yanlış Ölçüm Olduğunu Savunarak Raporumu % 2.2 Olarak Yazdırabildim Ne varki Asıl Oranım % 0.5 tir.

Soru 1

Yeni Tasarı ( Torba Yasası ) İle Malülen Emeklilik İçin Olan
Pıhtılaşma Aktivitesi % 3 ün Altındaki Hemofililer
Satırında Değişiklik Varmıdır %2.2 Benim İçin Hala Yeterlimidir ?

Soru 2

% 0.5 Orana %80 Kusur verirken %2.2 ye % 40 Kusur Verilmektedir
Eğer Emekliliğim Kabul Edilmezse İtiraz Edebilirmiyim ?

Soru 3

Ben Emeklilik Müraacatımı Yeni Tasarıdan (Torba Yasası) Önce Gerçekleştirdim
Duyduğum Bir Olaya Göre Yeni Tasarıda % 25 Bile Kusurunuz olsa Malülen Emekli Olabiliyormuşsunuz Fakat Buna Göre Maaş Bağlanıyormuş
Örnet % 30 Kusur = 400 TL Aylık
Eğer Bu Doğru İse Özür Durumuna Göre Maaş Tablosu Nedir ?

Yada Emeklilik İşlemlerim Yeni Tasarı Göz Ardı Edilerekmi Yapılacakır ?

Not : Devlet Hastanesi Raporum Hemofili % 0.5 Olarak Hesaplanmış ve %91 Kusur Bulunmuştur

Soru 4

Şayet Malülen Emekli Olabilirsem ve 3 Soruda Bulunan Kusur Oranına Göre Maaş Alırsam Buna İtiraz Edip % 0.5 Hemofili Oranı İle Maaşımın Yeniden Hesaplanmasını Talep Edebilirmiyim ??

Son Soru

Emeklilik İşlerimi Bitirdiğime Göre artık Evraklarımı Nerden nasıl Takip Edebilirim ?

Sitenizde Çok Yardım Gördüm Emeği Geçen Herkese Çok Teşekkür Eder Devamını Dilerim
Bu Kafamda Soru İşareti Yakan Soruları Benim İçin Söndürmenizi RİCA EDERİM

İyi Çalışmalar Dileğimle

Selam erdem daha öncede konuştuk benim faktör raporda sıfır olarak gitti ama malulen gelen ret cevabı şöyle çalışma gücünü %60 oranında kaybetmediğinden ret edilmiştir.şimdi aynı evraklar 5510/28.maddeye göre erken emeklilik için ankaraya gitti sonucu yazarım gelen sonucuna göre yine bakarız ayrıca hizmetin ne kadar bizim hastalığı kolay kolay malulen emekli etmiyorlar bir arkadaş oldu ama çok uğraştı öyle biliyorum

Tekrardan Selamlar

Evet Haklısın Abi Malülen Emeklilik için Hemofili Hastalarını Oldukça Zorluyorlar Ne varki 2008 Tasarısına göre Bizim Buna Hakkımız Var
Şöyle ki ilk Müraacat Normal ikinci Müraacat üst kurula Eğer Oradan da red cevabı gelirse olay mahkemeye taşınarak emeklilik hakkı alınabiliyor ama tabi biraz uğraşlı bir iş

Malülen emekli olan arkadaşımızın bilgileri varmıdır ulaşıp nasıl bir yol izlediğini öğrenmek mümkünmüdür ?

üstelik bu yeni yasa cidden karışık neyin ne olduğunu bilmiyoruz bile doğr düzgün daha anca raporlarımı toplayarak dün bitirebildim işlerimi
kararı merak ediyorum acaba ne kadar zaman da belli olur ve beni nasıl bilgilendirecekler sanırım bu işin en kötü yanı beklemek olsa gerek !!!

eğer raporlarına eklete bilirsen özürlülük cetvelindeki %3 ün altındaki faktör oranına %80 verilir çıktısını eklet ben şuan onu ekletemedim ama ankara dan ret gelirse itiraz evraklarına ekliyeceğim.ret edilen arkadaşın dilekçesini ekliyeyim işine yaryabilir

sgk ............ Müdürlüğü'ne,

... tarihinde yapmış olduğum malulen emeklilik başvurum ... tarihli yazıda tarafıma bildirildiği üzere kurumunuz tarafından sakatlığımın maluliyet derecesinde olmadığı öne sürülerek olumsuz sonuçlandırılmıştır.

Ne var ki sunmuş olduğum raporun 11.10.2008 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren "Çalışma Gücü ve Meslekte Kazanma Gücü Kaybı Oranı Tespit İşlemleri Yönetmeliği"nde yer alan Ek-1 Arıza/Hastalık Listesi'nin "K. HEMATOLOJİK VE ONKOLOJİK HASTALIKLAR" başlıklı bölümünün 5. maddesine göre ("Pıhtılaşma faktör aktivitesi % 3 den az olan koagulopatiler (hemofililer)") maluliyet derecesinde işgücü kaybımın olduğunu ıspat ettiğini düşünüyorum.

İş bu sebeple malulen emeklilik başvurumun Kurum Yüksek Sağlık Kurulu'nca yeniden değerlendirilerek malulen emeklilik başvurumun kabul edilmesini arz ederim

Malulen emeklilik için maluliyet cetveli baz alınır. Bu cetvelde "1) Pıhtılaşma faktör aktivitesi % 3 den az olan koagulopatiler (hemofililer)"in malul sayılması gerektiği çok çok çok net olarak yazılmıştır.

Bu şarta uygun durumdaysanız, malulen emekliliğiniz engellenemez.

Emeklilik işlerinizi SİGORTALI TAHSİS İŞLEMLERİ 0312 458 72 04 – 458 72 40 numaralı telefonlar kanalıyla takip etmeyi deneyebilirsiniz.

Bülent bey ben buna uygundum ama malulen giden evrağım ret geldi gerçi ben evraklarıma 5510/28 den emekli olmak istiyorum diye belirttim

faktör düzeyi sıfır(0) olarak gitti artılar da vardı ama dediğim gibi ret geldi

karar çalışma güç kaybımın %60 altında olduğu yönünde şuan ankaraya gitti

Red gelse bile kanun o kadar açık ki. Malulen emekli edilmemek işten değil.

ilk işe başlarkende rahatsız olmamızdan dolayı diyeceğim ama bu hastalıktan malulen emekli olanlar var anlamadım neyse hayırlısı

Ankaradan cevap ne zaman geliyor

Sevgili arkadaşlarım
Bugün itibarı ile malülen emeklilik hakkım çıktı yani Artık Malülen emekliyim Darısı Hepinizin Başına Hemofili Arkadaşlarıma Yol Göstermek için Yardımcı Olabilirim burada yardımı Dokunan Yol Gösteren Herkese Teşekkür Ederim
Saygılarımlar...

erdem hayırlı olsun darısı başıma şu an üniversiteden ara karar raporu istediler onunla uğraşıyorum.ben çalışabilmek için erken emeklilik hakkından faydalanmak istiyorum.
bağlanacak maaş belli mi?

Üst Alt