Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Her iki gözden de kornea nakli oldum. Emekli olabilir miyim?

devhar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
01.01.1990 sgk girişim var
1972 doğum tarihim

her iki gözümden nakil oldum sağ gözüm yüzde 16 görüyor yüzde 84 görmüyor malulen emekli olabilir miyim yada herangi bir yardfımdan yaralanabilir miyim aylık yardım gibi aydınlatırsanız sevinirim tşk

malulluk cetvelınden yararlanmanız gerek bu konuda.

bende sol gozden keratakonus hastasıym.benımde yuzde 10 goruyor fakat hala bır malulluk konunda bır sonuc alamadım.

Peki arkadaşım sana ne dediler yüzde kaç rapor verdiler benim yukarda belirttiğim gibi yada bu kornea nakli yüzünden bird esol gözdeki yüzde 16 görme yüzündne malulen emekli olmam mümkünmü fikrin nedir yada tavsiye sana ne dediler

ustat soylekı gozlerınden en az %60 ve uzerı rapor alman gerek.her ıkı gozun ıcınde.ve bunun ıcın önce malıye bakalnıgından vergı ındırımı alman gerek bu ıkı sartı tutturdıgnda ve 1800 gun 5 sene calısmsılıgın oldugunda malulen emeklı olablırsın.

eger bu durumlar olusmassa yıne malıye bakanlıgından vergı ındırımı alman gerek.vergı ındırımı aldıgında 3600 gun ve 15 sene doldurup en az %40 rapor alabılrsende erken emeklıye ayrılabılırsın.aksı taktrıde maluluk veya erken emeklı olamassın.

bana gelınce ben sgk ya basvurdum.ztn vergı ındırımım vardı.önce bolu tıp fakultesıne sevk ettıler.ardından gazı unuversıtesıne sevk ettıler ordanda yeterlı oranda rapor verdıler.sag gozum gormuor sol gozum %10 goruyor keratakonus rahatsızlıgından dolayı.bunları ankara sgk ya gonderdım.sonra sımdıde benden goz keskınlıgı raporu ıstedıler.gecmıse aıt.onuda ayarladım ve sımdı tekrar ankara sgk ya gonderdım.bakalım ne cevap gelecek hep bırlıkte gorecez.fakat sgk dakı gorevlı kısıler olumsuz yanıt gelır dıyorlar.bu halde nasıl malulul kabul edılmıyor bılmıyorum.yasayacaz ve gorecez.

sana gelınce sen nakıl oldugundan dolayı duzelmıssın bana bu halde onay vermeyen sgk sana hıc vermez dıe dusunuyorum sahsı fıkımce.umarım hayırlısı olur ve cok gecmıs olsun.

Malulen emeklilik için sgk'nın sorun çıkarmamasını sağlayacak olan kriterler maluliyet cetveli'nde şu şekilde sıralanmıştır:

B. GÖZ HASTALIKLARI VE GÖRMEARIZALARI
1- GÖRME AZLIĞI:
Bariz bir patolojininvarlığı ve ileri tetkiklerin desteklediği en iyi düzeltmeyle bile artmayan herbir gözün görme keskinliğini ileri derecede bozan ( bilateral 0,1 [20/200] vebu seviyenin altında görme keskinliği olması)
Bu madde kapsamında yer alankatarakt hastaları cerrahi tedavi sonrası değerlendirilir.

2- PTERİJİUM ve SEMBLAFARON:
Görüşü ileri derecede bozan,korneada ileri derecede bulanıklığa neden olan, tekrarlayan iki taraflıpitergium veya semblafaron

3- KERATİTLER ve GREFONHASTALIĞI:
Görüşü ileri derecede bozan, tedaviedilemeyen sekel bırakmış keratitler veya grefon hastalığı

4- KERATOKONUS:
Görüşü ileri derecede bozan, kontaktlensten yararlanmayan, korneal skarı olan iki taraflı keratokonus

5- ÜVEİTLER:
Görüşü ileri derecede bozantekrarlayan üveitler

6- RETİNA KANAMALARI:
Görüşü ileri derecede bozan, sık sık tekrarlayan tedavisi güç retinakanamaları

7- ORBİTA PATOLOJİLERİ:
Her iki göz yuvarlağınıhareketsiz kılan ve görme keskinliğini bozan orbita travmaları, iltihaplarıveya tümörleri

8- RETİNOPATİLER:
Tedavi edilemeyen, görüşü orta-ileriderecede bozan retinopatiler, retina dejeneresansları, makülopatiler

9- GÖRME ALANIPATOLOJİLERİ:
Her iki gözde periferik görmealanının 10 dereceye kadar daralarak, tübüler görme seviyesine düşmesi

10- PTOZİS:
Cerrahi tedaviden yarar görmeyensekel halindeki bilateral göz kapağı düşüklüğü

11- DİPLOPİ:
Çift görmeye neden olan sekelhalinde her iki göz kaslarının paralizisi

Üst Alt