Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Heterozigot taşıyıcı olan var mı?

elifk213

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba benim bacağımda damar tıkanıklığı oldu akciğerime emboli attı, yoğun bakımlarda kaldım çok şükür hayattayım. Geneç yaşta neden böyle oldu diye genetik bir araştırma yapıldı heterezigot taşıyıcı çıktım. Kan sulandırıcılarla yaşıyorum abiminde beyin damarı tıkandı bir tarafı felç oldu. onda da bu pıhtılaşma faktörü var babamızdan bize geçmiş. 4 yaşında oğlum var benden de ona geçti moralman çok kötüyüm. Sizde yaşadınızmı bu tarz sıkıntılar

Bende 2011 yılında felç geçirdim,sağ şah damarım tıkandı,ortalardık olarak felç kalmadım ama sol tarafımda nöropatik ağrı ve ileri derecede uyuşmâ var uyuşturucu özelliğine sahip ilaçlar kullanıyorum bende ee héterozigot var 3 tâne çocuğum bir tanesinde de heterozigot çıktı,çok şükür halimize.

Hangi kan sulandırıcıyı kullanıyorsunuz?

Büyük geçmiş olsun allah başka dert keder vermesin, çocuklarda nasıl bir önlem aldınız, ben yeni öğrendim çocuğumda heterezigot olduğunu hematoloji doktoruna gitmemi söylediler randevu aldım 4 aralıkta götüreceğim hadi bizde var çocuklarımızda olmasaydı :( ben coumadinden sonra xalarto 20 mg kullanıyorum, abimde de var oda felç geçirdi 2 kez o coumadin kullanıyor uzun süredir ömür boyu da kullanacak
bu heterezigottan habersiz milyonlarca insan varmış biz en azından bilinçliyiz en azından

3 çocuğumdan en büyüğü(22 yaş)olanda çıktı evlenince hemotoloji doktoruna gider ben coumadin kullanıyorum Xarelto bana vermediler,o yüzden her ay tahlil yaptırıyorum abiniz hangi süre ile yaptırıyor biliyormusunu ve yaşı kaç?

Abim 38 yaşında 5 yıldır coumadin kullanıyor her ay doktora gidiyor istanbuldayız biz hasekide takipli

Öncelikle geçmiş olsun herkese. Her iki bacak ve koldan DVT geçirdim. Ayrıca behçet hastasıyım. Coumadın kullanıyorum yaklaşık 6 yıldır.
Şimdilik dvt hariç bir sorun çıkmadı şükürler olsun. 3 Ayda bir INR kontrolü yaptırıyorum.

3 ayda bir "INR"tahlili uzun değil mi?

asanur Xarelto niye vermeiler benim coumadin değeri hep sıkıntılı idi dediler olmuyor Xarelto ya geçiş yapıldı şimdi çok rahatım aslında verebilirler

Benim sağ iç şahdamarım tıkandı doktora(doçent)sordum sen diseksiyon (damar tıkanıklığı esnasında beyin kılcal damarların yırtılarak kanama)geçirmişsin o yüzden coumadin'e devam dedi.

Coumadin değerleri nasıl çıkıyordu?

asanur 3 4 sefer 4.5 ları gördü kafayı sıyırdılar bi aşağı bir yukarı 2.5 u çok nadir tutturdular en sonunda coumadini bıraktırdılar gerçi bende Xarelto geçmek için çok direttim değeri tutturamadıkları için hep sıkıntı yaşadım ayda 3 sefer kan testi yapılıyordu bende yoruldum onlar da Xarelto çok iyi oldu başka doktorlara da danışın bana da vermek istemediler ama sonra kabul ettiler

Kalp damara gitmiyorum. Behçet polikliniğine gidiyorum. Değerlerim de 2-3 arası çıkıyor.

Allah-u Teala cümleten sağlık ihsan eylesin.

Çok geçmiş olsun sağlıktan önemli olan bişey yok napalım, genetik araştırma yaptılarmı size

çok geçmiş olsun, koskoca sülalede bize rastladı bu mutasyon bozukluğu yinede buna şükür ne diyelim

eşimde 1 heterezigot 2 homozigot çıktı. kızıma da test yaptırdık onda da homozigot çıktı. akciğer embolisi geçirdi eşim 2 defa.

tanerbudak

büyük geçmiş olsun, allah korumuş akciğer embolisi %90 ölümle sonuçlanan bi hastalıkmış başıma gelince öğrendim
benim 1 oğlum var benden ona geçmiş heterezigot

Herkese merhaba oğlumu dün çocuk hematoloji kliniğine götürdüm heterezigot çıkıştı doktor herhang bir tıkanıklık olmadığı müddetçe kan sulandırıcı başlanamaz dedi, kan tahlili istedi, hareketsiz, susuz kalmıcak dedi allah herkesin yardımcısı olsun

İyi akşamlar herkese gruba yeni üye oldum yardımcı olabilir misiniz.

Üst Alt