Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hiç sigortası olmayan engelliler için en erken emekli olma yolu nedir?

byecool

Üye
Konular
55
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar

Uzun zamandır kafama takılan bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum.Birçok arkadaşımında benimle aynı durumda olduğunu biliyorum.

Ben sağlık hizmetlerini babamdan dolayı almaktayım. Babam emekli memur. Tekerlekli sandalyede yaşamımı sürdürüyorum. Herhangi bir yerden aldığım maaş yok(2022 vs.)
Şimdi yıllar geçtikçe bunu daha yoğun bir şekilde düşünmeye başladım. İş başvurularımda hep sonuçsuz kaldı. Benim için en uygun emeklilik şekli isteğe bağlı sigortalı olmak mı? Bağ kur lu olmak mı? Ya da başka bir seçenek mi? Eğer prim ödeme imkanınınız yok ise tek seçenek Allah gecinden versin yetim aylığı mı?

Teşekkürler

Bu sorunun yanıtı kişiye göre değişir. Zira kişinin doğum tarihinden, sakatlık oranına, ilk sigortalı olduğu tarihten prim ödediği kuruma kadar her şey etkilidir burada.

1974 doğumluyum...
En son aldığım raporda sakatlık oranı %85 di...
Hiç bir yerde sigortalı olarak çalışmadım...
Bugune kadar hiçbir kuruma pirim ödemedim...

1 Ekim 2008'den sonra ilk kez sigortalı olacak (4a) ssk'lılar da (4B) bağkur'lular da (isteğe bağlı prim ödeyenler de artık bağkurlu sayılıyor) 5510/28. maddeye tabidir:
Çalışma Gücünde Kayıp Oranı %60 ve daha çok olanlar: 15 yıl, 3960 gün
Çalışma Gücünde Kayıp Oranı %50 – %59 arası olanlar: 16 yıl, 4320 gün
Çalışma Gücünde Kayıp Oranı %40-%49 arası olanlar: 18 yıl, 4680 gün
primle emekli olurlar.

Teşekkür ederim Bülent.Şu anki durumumla 2022 maaşı alabilir miyim?Daha önce alırsa sağlık karnesi iptal olur demişlerdi.

Bakıma muhtaç özürlüyüm malülen emekli olabilir miyim?

Merhaba

36 yaşındayım.Bugune kadar hiçbir yerde çalışmadım.İş gücü kaybım %80.Bakımımı başkasının yardımına ihtiyaç duyarak yapıyorum.Malülen emekli olabilir miyim?

İlk sigortalı olduğun datrihte maluliyet derecesinde işgücü kaybın olduğu için malulen emekli olamazsın. Emeklililik şartın yukarıda da yazdığım gibi 15 yıl sigortalılık süresi ve 3960 gün primdir.

Üst Alt