Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
@İbrahimt5, hızlı tren engelliye ücretsiz. Kimlik fotokopisi ve engelli kimlik kartı fotokopisini götürüyorsunuz. Form dolduruyorsunuz. Agır engelli veya agir engelli olmayan diye dolduruyorsunuz. Engelli kimlik kartında refakatçi hakkı var yazıyorsa. Refakatçiye de ücretsiz.
@İbrahimt5 engelli kimlik kartında ulaşımda refakatçi hakkı vardir yazması gerekiyor. Yanınızda giden kişinin ücretsiz olması için
@Mmd Refakatçi engelli kimlik kartında yazar. Ulaşımda refakatçi hakkı vardır diye. Bu kartı bulundugunuz ilde sosyal hizmetler il müdürlügünden alabilirsiniz. Hastaneden aldıgınız raporda yazmaz. Evde bakım maaşı alıyorsanız. Engelli kimlik kartınız vardır yoksada çıkartabilirsiniz
Tcdd iletişim merkezi ile görüşme sağladım internet sitesinde geçici problem varmış, engelli indirimi uygulaması devam ediyormuş bilet alım işlemini satış gişesinden yapmak gerekiyor bu durumda
2023 te ben sivasa gidip geldim ankarada oturuyorum nasıl kaldırsınlar ? fakat bahsettiğiniz internet satışı olabilir evet. İnternette engelli bilet satışı yok onun için tcdd gara gitmeniz gerekiyor hızlı tren bölümüne ben engelli kimlik kartımı götürmüştüm 1 ay öncede yeni çıkartmıştım (eski kimlik başbakanlık kartıydı işlem yapmıyorlardı) gayette işimi gördü o kart o olmazsa da engelli raporunuzu götürün.
Bazı arkadaşlar internetten engelliler e bilet verilmiyor yazıları yazmışlar öyle bir şey yok mobil uygulama yı télefonunuza indirin sisteme girin refakatçi hakkınız varsa hem kendinize hem refakatçi nize ücret alabilirsiniz
Not.Sadece dikkat etmeniz husus refakatçinize koltuk alacaksanız 15 gün önceden bilet almanız gerekiyor koltuklar çabuk doluyor