Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İçimde şeytan var. Manevi boşluktan kaynaklandı sanırım..?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
636
Reaksiyonlar
369
Bir türlü kendime engel olamıyorum. Kafamda o kadar karışık düşünceler oluyor ki insanların yanında. İçimde şeytan olduğunun farkındayım. Beni rahatsız ediyor. Zaman zaman rüyalarıma giren, yüzünü göremediğim nesne de beni rahatsız ediyor. Uyandığım zaman tekrar rüyama girecek diye korkuyorum, uyumak da sıkıntı çekiyorum. BENİM GİBİ BU TÜR SIKINTILAR ÇEKENLER OLABİLİR. ONLARIN DA YAZMASINI İSTERİM BU KONUYA. İÇLERİNİ DÖKMELERİNİ İSTERİM. NELER YAŞADIKLARINI PAYLAŞMALARINI RİCA EDİYORUM.

slm. kardeşim. şeytan her insana musallat olur. önce şeytanın bir düşman olduğunun bilincinde olup, ona göre savunma sistemini geliştirmek lazım. düşünceler kısmınıda iradeni şeytana esir etmezsek iradeni şeytana teslim etmezsek enazından mücadele edersek başarılı oluruz.

Uyurken enzü billahimine şeytanırracim bismillahi rahmanırrahim deyin 3 kes hiç bişey olmas korkunç rüyada görmessiniz

Doktora git kardeşim.
Burda böyle şeytan girdi şeytan çıktı, sana burdakilerin faydası olmaz yani, yardımcı oluyorum diyende bi yardımı falan dokunmuyodur.

AYDINYAVUZ, sanıyorum şizofreni teşhisi konmuştu size? Bu tür düşünceler şizofrenide çok sık rastalanan durumlardır. Beyin kimyasındaki değişiklikler böylesi akıl oyunlarına neden oluyor. Tedavinle ilgilenen doktorunla bir an önce konuşmalısın. Büyük olasılıkla ilaçlarında bir değişikliğe gidecektir ve kendini daha iyi hissetmeni sağlayacaktır..

Aman ihmal etme kardeşim. Bu tür duygularla/sanılarla tek başına baş edemezsin. Hem çok yorucu olur senin için hem de gittikçe daha kötü bir hal alabilir. Bugünden tezi yok doktorunla görüş lütfen. Çok geçmiş olsun.

_____
anka67, Bülent,

Tabii ki iyi niyetle düşüncelerinizi paylaşıyorsunuz ve bu çok saygı duyulası bir durum. Ama beyin kimyası ile ilgili hastalıklarda ilaç dışındaki hiç bir yöntem seçenek değildir. Aküsü olmayan bir arabaya bakarak euzu besmele çekip arabanın çalışmasını ummak nasıl mantıksızsa, psikiyatrik rahatsızlıklarda da aynı durum geçerlidir. Ne daha fazla ibadet, ne telkin ne başka bir motivasyon şizofren arkadaşlarımızda işe yarar. Onlarca ilacın değişik kombinasyonlarla alınması ve kişiye en iyi gelen dozun bulunması bu tür rahatsızıkların gündelik yaşamı en az etkileyecek seviyeye düşürülmesinin tek yoludur. Yani bu konular şeytanla değil, beyin kimyasıyla ilgilidir; tedavisi de dua ile değil, ilaç ile olur.

Kendimi deli olarak görüyorum. Sanki yaşamıyor gibiyim. Kendimi ölmüş olarak görüyorum. Nasıl olduğunu anlamıyorum. 2009 dan beri hastayım, 2 yıldan fazladır da sürekli ve düzenli olarak ilaç kullanıyorum.

ayet-el kürsiyi oku baktın geçmiyor aynı durum devam ediyor hiç buralarda çare arama direk doktorun yolunu tut hacı hoca diyenlerede kanma senin sorunun şeytanla değil beyninle

Allah yardımcınız olsun. Tabii ki hastalığınız için en doğru şey doktora gitmeniz olacaktır. Merak etmeyin o uydurma filmlerdeki gibi şeytan insanın içine girmez. Ruhsal yönden veya inanç yönünden sıkıntıları olan insanlara olsa olsa vesvese verir. Hem merak etmeyin maneviyatının sağlam olduğunu düşünerek ne şeytanlıklar yapan adeta iki ayaklı şeytanlar var. Şeytanın vesvesesinden kurtulmak da ihlaslı yaşamakla olur. Ancak sizin önceliğiniz psikolojik durumunuzun iyileşmesi veya kontrol altına alınması.

en iyi sen kendine yardım edebilirsin. bak camdan dışarıya düzeni gör. Yaratıcı bir düzen kurmuş aynı düzen senin bedeninde minik bir kopyasını barındırıyor ve senin beynin bu düzenin patronu. yani bir şirketin var senin. nasıl yönetirsen o kadar başarılı olursun. ister şeytanla işbirliği yap ister melekle. fark yokkk çünkü şeytanda bir melek. fark sende anlıyormusun sen o meleği iyi yönetirsen melek olur adı iyi yönetmezsen şeytan olur adı. sadece senin koyduğun isim değişir bu kadar.
tedavilerin başarıya ulaşması için katkı sağlamalısın kendinin doktoru olmalısın. etrafında senin için yapılan çalışmalara yardımcı olmalısın. Allah şifa versin.

Insanları görmekten korkuyorum. Karşıma insan çıkacak diye korkuyorum. Insanların yanında duramıyorum. insanlardan kaçıyorum.

Bence bu durumunuz yeni başlamış ise muhtemelen çözümü daha kolay olacaktır.Tedaviniz çok gecikmiş değil ise önce iyi bir hoca ya gidin sonra dr a gidin derim.Dalga geçmiyorum ciddi söylüyorum.Ama yıllardır var ise bu problem önce dr a gidin çözüm olmazsa sonra diğer çözüme ....(Kendimden tecrübeyle sabittir)

önce iyi bir hocaya gidin nasıl bir şeydir. arkadaşımız belli ki gerçekten rahatsız tedavi edilmesi gerekiyor öncelikle iyi bir doktora gitmelidir hiç vakit kaybetmeden. tabi ki istiyorsa kendisi için dua vs ibadetlerini yapsın ama öncelik doktordadır

Dua etmekden kim ne zarar gormus?? Tabi ki,doktara git,amma duani,namazini,ibadetini de erkik etme...Uyumadan önce Nas,Feleq,Kafirun surelerini oku.

Özelden numara bıraktım kardeşim istersen ara yardımcı oluruz inşallah...

Eflatun’a sormuşlar insanlara en kolay ne verisin diye. O da“nasihat” demiş.. Peki demişler ve bu kez de insanların sana vermelerinden hoşlanmadığın şey nedir diye sorduklarında Eflatun yine” nasihat” demiş.. Bunu kimileri Eflatun’a atfediyor kimileri ise başka filozoflara.. Kimin söylediği çok da önemli değil aslında, önemli olan muhtevası. Hakikaten de hepimizin başkalarına en kolay verdiği şey nasihat iken başkalarından almak istemediğimiz şey de yine nasihat veya akıl oluyor.. Bu nedenle bir çoğumuz arkadaşımızın sorduğu bu tür konularda çok kolay önerilerde bulunabiliyoruz.. Tabiatın veya insan fıtratının gereği bu.. Öte yandan İslam dini fenni yani bilimi teşvik eden, “İlim Çin’de de olsa ara bul” diyen bir din.. Haa bakmayın bugünkü Müslüman ülkelerin geri kalmışlığına, bunu sebebi yöneticilerinin satılmışlığı ve akılsızlıklarının neticesi bu durum.. Buradan şuna geleceğim Kuran’ı Kerim’de çeşitli hastalıklara karşı okunması tavsiye edilen muhtelif ayetlerin mevcut olduğu alimler tarafından bildirilmiştir, hatta Efendimiz de bu tür şifa ayetlerini okumuştur.. Ancak ve ancak bu “”doktoru terk et, doktora gitme ve şifayı sadece Kuran ayetleri okuyarak elde etmeye çalış”” demek değildir.. Neticede senin yapmak gereken iki şey var kardeşim. Birincisi ve önceliklisi doktorunu kesinlikle ihmal etmemek ve doktorun tavsiyeleri doğrultusunda tedavini düzgün bir şekilde sürdürmek. İkincisi de derdi veren dermanını da verir umudu ve düşüncesiyle hokkabaz cinsinden din alimi geçinen üfürükçülerden veya hoca bozuntularından uzak kalarak edepli bir dini bütün hocaya hangi şifa ayetlerini okuman gerektiği konusunda danışmak.. İnternetten de bu konuları danışabilirsin..Mesela Diyanet’e, mesela Süleymaniye Vakfına, mesela Mahmut Efendi’nin sitesine sorup cevap alabilirsin.. Doktordan yani bilimden fenden uzak durmanı isteyenden sen uzaklaş kardeşim, yanlarına yaklaşma bu tür zerzevatın.. Kısacası tedavini aksatmayacaksın ve aynı zamanda da manevi açıdanda kendini tatmin edeceksin.. Şifalar dilerim..

İnsan ruh ve bedenden oluşur. İkisi de sağlıklı olmalıdır. Öncelikle sorununuz ruhsal mı, bedensel mi bunun tespit edilmesi gerekir. Bedeninizde herhangi bir sıkıntı yoksa ruhunuzu tedavi etmelisiniz... İyi bir doktora muayene olun ve Kuran okuyarak ve okuduklarınızı uygulayarak maneviyatınızı güçlendirin...

Allah şifa versin...

arkadaşım aynı sorundan bendede var içimde birisi var konusuyor benimde tanım şizofaffektif

aydınyavuz arkadaşım,bende bir şizofreni hastasıyım ve seni çok ii anlıyorum inan ki.bu illet hastalık malesef insana olmayacak,garip şeyler düşündürüyor veya yaptırıyor.çok geç kalmadan doktora git,tedavi ol.sağlam bir allah inancı ve duanında çok faydası olur şüphesiz ama doktora gitmeden halledeceğini düşünürsen,çok yanılırsın.senin şu anda garip düşüncelere sahip olman normal ama bir şizofren arkadaşın olarak sözüme itibar edersen eğer,şunu bil ki,şeytan insanların içine girmez.yani senin içinde şeytan falan yok,boş yere korkup,kendini üzüyorsun.geçmişolsun arkadaşım.

merhaba arkadaşım ilk önce geçmiş olsun sana bende yaşamımım bir döneminde bu tür hislere kapılmıştım kendi ses tonumun aynısına benzeyen sesler duyuyordum çok korkuyordum ozamanlar 15 yaşındaydım onu kes bunu kes şurdan atla burdan atla gibi doktor okb dedi ve bir düzüne ilaç verdi yok olmaz dedik ne hastalığı bu kesin cin şeytan işi dediler büyükler başladık hoca hoca gezmeye muskalar okunmuş sular falan derken 22 yaşında evden çıkamaz hale geldim tekrar doktora gittim ama iş çoktan geçmişti yaşım 33 %70 tedavi ile düzelmeyen bipolar raporum var günde 5 adet ilaç içiyorum tabi 18 senede çok şey öğrendim kalp hastası şeker hastası gibi bizimde düzenli ilaç kullanmamız şart ilaçlarımı bırakırsam tekrar bu durumlara düşeceğimide biliyorum ilk önce iyi bir doktor bul ve ilaçlarını aksatma tedaviye başladığın zaman her şeyin yoluna gireceğini göreceksin uzun ve zor bir dönem ama sabretmen gerekli

seytana falan inanmasa belki içinde şeytan olduğunu da düşünmeyecek, ama buradaki herkes daha çok inanç önermiş yine de :))) tabi o zaman da başka sanrılar olur belki, bülent beyin dediği gibi en doğrusu doktorlarla konuşmak.

elbette dr.lar bu tarz şeyleri çözebiliyorlar mı, insan beyni bambaşka bir muamma, görüntüleme teknolojilerinin artmasıyla beyinde fiziksel kimyasal değişikliklerin olduğu gözlemlendiğinden ilaç tedavisi çok arttı son dönemlerde, fakat net bir tedavi mi, o da muamma, yine de şu anki tıbbın önerisi o. alternatif düşünceler de var, mesela amerikada holywood ünlülerinde yaygın bir tarikat açıklayamadığımız davranışları bir reenkarnasyon inancyla eski ölüm anlarındaki şok ve etkilere bağlayabiliyor, herseyi genlere bağlayabilen ya da gen ve çevre etkisini birleştirerek açıklamaya çalışanlar da var.

bu forumlarda kimsenin yapabileceği bişey maalesef yok, hele ki dini konularla bağlantılı oldu mu tavsiye veren çok çıkar çünkü din kendi içinden ödül sistemi olan bişey olduğundan, bu tavsiyede bulunanlar da kendi inanç sistemlerini yayarak kendi inançlarında ödül kazanabileceklerini düşünebiliyor.

Kardeşim eğer bu düşüncelerinin gerçek olduğuna inanırsan şeytanın elinde oyuncak olursun.Bunun bir vesvese olduğunu düşün ve ciddiye alma .Yoksa arılardan kurtulmak için çırpınırsan nası daha çok saldırıyorlarsa vesvesede böyledir.Ciddiye alma ve dini kitaplar oku...

rüya için yanın üzerine yat ve Allahım yüzümü sana döndüm, sırtımı sana yasladım , işlerimin hepsini sana bıraktım,senin azabından yine sana kaçarım, Hz. muhammed S.a.v itaat ettim deyip uyu, karın üstü ve sırt üstü uyumamaya çalış , çok zorda kalırsan yanına yatmaya çok zorlanırsan , Allahım yerin ve göğün sahibi sensin diye dua ettikten sonra uyu. Rüyalara gelince kötü rüya şeytandandır o senin psikolojini bozmak için sana kötü rüya gösterir Aldırış etme..

Üst Alt