Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İcra ile alacaklı alacağını başka bir kuruma devretmiş. İleride bana sorun çıkar mı?

Konular
36
Reaksiyonlar
2
Varlık Yönetim Şirketi tarafından hakkımda usule uygun olmadığını düşünüyorum ki kötü niyetli bir dosya açılmış usulsüz tahsil ettikleri takdir de asıl borç ilerde yeniden doğar korkusu yaşamaktayım bilgi sahibi hukukcu arkadaş varsa detaylı sormak isterim rahatsızlık vermez isem :(

parayı yerken iyiydi;););););););)

konuyu biraz açarmısınız

Paranoya

Borçtan kaçmak değil ya amacım :D

Akbank bunlara 2 dosyamı satmış iddialarına göre bunlar da tek dosya olarak 2019 tarihli banka adı geçmiyor dosyada borcu birleştirip sanki parayı ben bu birikim varlık şirketinden almışım sanki.
Akbank bana 2011 de icra takibi başlattı ve bir esas numarası var ilk açıldığı tarihi belirterek 2019 yenileme ile dosya açmaları gerekirdi bu nedenle usulsüz buluyorum ve Vatandaş Uyap da Evraklar da ben bütün geçmişi alacaklı banka yı detaylı borç tutarını görebilmeliydim buna benzer örnek başka dosyalarım var farklı varlık şirketinde adamlar tam usulüne uygun yenileme yapmışlar.

Bilmiyorum analatabildim mi :)

Devir almış yani faiziyle. Banka'dan çıkmış artık banka küçük meblalarla ve ödeme düzensizliği ile uğraşmamak için borcu satabiliyor.

mehtapsolmaz
Merhaba,

Acaba sizin daha önce yaşadığınızı söylediğiniz tüm borçlarınızı görebildiğinizi belirtiğiniz dosyalar bankalar adına vekil avukat veya avukatlık büroları tarafından takip ediliyor olabilir mi?Sanırım bu bahsettiğiniz dosyalarda alacaklı bankaların kendisi oluyordu ve pazarlık yapabiliyordunuz değil mi?Yanlış bilgi paylaşıyorsam lütfen söyleyin.

Varlık şirketlerine sizinde belirtiğiniz gibi kanuni takip dosyaları satışı gerçekleşince tüm alacak hakkı dosyayı alan firma yani varlık şirketine geçer ve banka aradan çıkmış olur.Bu durumda varlık şirketi ile başbaşa kalırsınız.Diğer bahsettiğiniz durumlar varlık şirketleri olmadan önceki zamanlarda bankalar ile vekaleten çalışan avukatlar ile yapılıyordu.

Saygılar

(Gölge) Öyle demeyin efendim, icranın şakası da olmaz '' Parayı yerken iyiydi '' demek kanımca yakışıksız oldu.
İnsanlar dururken borç yükü altına girmiyor ve fakat sorulan soru ile verilen cevap farklı düzeyde.
'' Mevcutlu olarak iddia gibi borcun varlığının olmadığı, adına başlatılan ve tatbik edilen alacağın hiç doğmadığını beyan etmektedir , mehtapsolmaz arkadaşımız, hal böyle olunca itiraz hakkı yerinde olacaktır.

'' İnsanların bir derdinin sona ermesi, onların yüzünde ki mutluluğu görmek dünyaya bedel...

mehtapsolmaz
Varlık Yönetim Şirketi tarafından hakkımda usule uygun olmadığını düşünüyorum ki kötü niyetli bir dosya açılmış usulsüz tahsil ettikleri takdir de asıl borç ilerde yeniden doğar korkusu yaşamaktayım bilgi sahibi hukukcu arkadaş varsa detaylı sormak isterim rahatsızlık vermez isem.

Varlık şirketine temlik edilen atılı borç, ilgili banka tarafından tahsil edilemediğinden batak alacak olarak 10/1 fiyatına o yer varlık şirketlerine devir ediliyor yani alacağı 10/1 fiyatına satıyor ve bankanın şahsi olarak sizinle bir alacağı kalmıyor.
Temlik edilen alacak kalemi varlık şirketi tarafından tahsil edilmeye çalışılır, hem de örneğin 10 Bin Tl borcunuzun olduğunu var sayalım Banka bunu 1000 Tl ( Bin Tl ) ye varlık şirketine satıyor.
Ve varlık şirketi ise 10.000 Tl üzerinden yeniden icra takibi yapıyor, ancak burada ki borç 10.000 Tl iken Tahsil edemeyeceğini anlayan varlık şirketi 2.000 Tl ( İki Bin Tl ) ye de razı olabilmektedir.
Varlık şirketlerine temlik edilen alacaklarda zaman aşım süresi 10 Yıl olmakta iken icra takibi yapılan dosyalarda 20 yıla kadar zaman aşım süresi uzamaktadır, istisna şudur icraya intikal edilip te 1 yıl sonunda yenilenmeyen dosya, yenilenme talep edilmeyen dosya işlemsiz kaldığından 1 yıl sonunda kapatılarak işlemden kaldırılmakta, ve 10 yıl sonunda ise zaman aşımına uğramaktadır.
Varlık şirketleri ise dosyanın yenilenme talebinde harç ödeyeceği gerekçesi ile '' genelde yenileme istemiyor '' tabi bu istisnai haller.
Kredi borcu Kredi kart borcu ve diğer banka alacakları, genelde icra takibi sonrası, alacaklı vekilinin dosyadan vekilliğinin silinmesini talep ettikten sonra varlık şirketlerine temlik ediliyor.!

Üst Alt