Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İcra inkar tazminatı öder miyim?

Konular
36
Reaksiyonlar
2
Yıllar önce bankalara olan borçlarım Varlık Yönetim Şirketlerine devredilmiş. Borcumu inkar etmiyorum ancak dikkatimi çeken abartılı derecede faiz yüklenen dosyalar var. Ödeme emri elime henüz ulaşan bir dosya olmadı 7 günlük itiraz süresi zarfında Borcun Faiz ve Ferileri yönünden diyerekten itirazını talep etsem muhtemelen İcra takibi duracak ve bu durumda da itirazın iptali vs alacaklı taraf dava açacak.
Korktuğum şudur ki kötü niyetli kabul edilip İcra Inkar tazminatına mahkum edilirmiyim :(
Lütfen hukukçu olan bilgi sahibi birinin yardımlarını bekliyorum :(

mehtapsolmaz itiraz ile icra durdurulur borca dair arastırma yapılır ve incelenir . Bu itiraz konusun da kesin hüküm verilinceye kadar takibi veya eve icra gelmesi olmaz . Borçlunun itirazın da borçlu haksız ise borç miktarının % 20 oranında tazminat ödemesi istenir . 10.000 TL lik itirazda 2.000 TL itiraz tazminatı ödenmesi hükmü çıkartılır . Bu itiraz süreci biraz uzun olduğundan bu süreçte borç ödenirse dava kendiliğinden düşer .

-DORLION-

İtiraz edip ödemiş olmak yargı önünde kötü niyetli borçlu algısı yaratmaz mı yinede İcra Inkar tazminatı olmaz mı? Yani Icraya verildikten sonra Adli Kanuni faizi işletmek zorunda olmaları gerekirken diye düşünüyorum 2 bin liralık bir dosyanın 9 yıl sonra 20 bin lira olması korkunç bir oran geldi ki, bunun anormal olmasını diğer 9 sene önce ki 6 bin lıra olan borcumun 15 bin lira olmasından anlıyorum. Aşağıdaki programa bakınca 2000 lira ya 9 yıl için 1630 lira Adlı Kanuni faiz hesap ediyor.
UYAP Uyumlu İcra Takip Programı - Hesaplamalar

mehtapsolmaz Tüketici Hakem Heyetine giderek buna itiraz edebilirsin ve yasal faiz üzerinden hesaplanma isteyebilirsin .

@mehtapsolmaz konuyu detaylandırırsam , yaptığınız icra inkar değil icra itiraz işlemi olup borç süresini ve icra işlemini hukuken bir süre askıya aldırtmaktır . Genelde çoğu kişinin yaptığı öteleme işlemidir ve tazminat olarak borcun % 20 si oranında bedel hükmü olur . Ödeyecektin de niye itiraz ettiğin konusu olmaz sadece icra işlemlerini karar bağlanana kadar ötelemektir .

Anladığım kadarıyla peşinat yok 24 ay taksit diye eşya satanlardan mal alıp ödeyememişsiniz . Bu firmaların yaptığı yüksek faizler işleterek borcu daha da ödenmez hale sokmaktır . Binlerce kişi ödeme yapmasa 2 ayda o firmalar yok olur gider ve en sevdikleri müşteri kitlesi ödeyen değil ödemeyen kişilerdir :) . Bu firmaların yüksek faizlerine itiraz için dilekçe yazarak Tüketici Hakem kuruluna vermeniz ve yasal borç faiz üzerinden yeniden hesaplanmasını istemelisiniz . Kanuna aykırı faiz işletilmiş olduğundan yeniden borç hesaplanması talep etmeniz gerekiyor .

-DORLION-

Ne eşyaşı, ne malı bunu da nerden çıkardınız? Sinirden gülüyorum :D
Tamamı bankalara ait Kredi ve Kredi Kartı borçları; 2 sene 3 sene icra yolu ile tahsil edemeyince 130 bin lira olan borcu %10 gibi 13 bin lira gibi bir tutara ne yazık ki Varlık Yönetim Şirketlerine sattılar!!! Bu firmalar ise %10 tutara satın almamışlar gibi birde faiz den bahsederek tüm dosyalar için yaklaşık 450 bin lira gibi faizli borç dan bahsetmekdeler ve Uyapa girip baktığımda her bir dosya tutarı ana paraya işletilen faizler çok çılgın Adlı Kanuni Yasal faiz ile ilgisi yok :(

Buna itiraz için tüketici hakem dilekçeniz gerekir . Diğer konuda da çok sayıda şikayetler olduğu için tahmin ettim sadece banka olduğunu bilmiyordum .

Varlık şirketleri dediğimiz modern tefeci kuruluşlar borc uzerınden pazarlık yapıyor diye duyumlarımız oldu . Yapılandırmalar ve indirimler üzerinden sonuç alanlar oldu mu pek bilgim yok .

-DORLION-

İndirim ve yapılandırma konusunda inandırıcı gelmiyorlar! Kafalarına göre faiz işletmeleri bir yana tam anlamıyla ilgili bankaya ait ilgili borcun silinecegine daha sonrasında da silindiğine dair yasal geçerli bir belge vermekten imtina ediyor gibiler :(

Üst Alt