Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İcra yasası değişirken engelli araçlarının haczedilememesine dair taleplerimiz..?

karizmatikyunus

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bugün benim başıma gelen yarın Allah göstermesin sizin başınızada gelebilir.
Şu an bankalar tarafından icralık konumundayım. Bir özürlü olarak sizlerinde bildiği gibi elimiz ayağımız olan özürlü araçlarımızın icra dışı kalabilmesi için şu an hazırlanan kanun tasarısına ses vermemiz gerekmektedir. Sizlerden ricam www.türkiye.gov.tr adresinde ki e-hizmetler bölümünden BİMER e yeni başvuru kutucuğuna tıklayarak Bimer e bu isteğimizle ilgili sıkıntılarımızı yazmanız. Belkide 10 dakikanızı alacak ama benim gibi bir çok özürlünün hayatı kurtulacak.
Şimdi benim yazdığım yazıya istinaden Bimer in bana gönderdiği cevabı sizlerle paylaşmak istiyorum.
Sayın ......... , Başbakanlık İletişim Merkezine (BİMER) gönderdiğiniz ve ilgisi nedeniyle Bakanlığımıza iletilen, 2004 sayılı İcra ve İflas Kanununda engelli vatandaşlar lehine yasal düzenleme yapılması talebinizi içeren 09/03/2015 tarihli ve ...... sayılı başvurunuz incelenmiştir. Bakanlığımızca, yürürlükteki İcra ve İflas Kanununun aksayan yönleri dikkate alınarak, Dünyada ve Ülkemizde yaşanan sosyal, ekonomik, teknolojik gelişmelere ve bu kapsamda günümüz ihtiyaçlarına cevap veren, modern bir icra ve iflas sisteminin hayata geçirilmesini sağlayacak Kanun Tasarısı taslağı hazırlanması amacıyla 09/02/2015 tarihli Bakan "Olur"uyla, 2992 sayılı Kanunun 34 üncü maddesi hükmü uyarınca oluşturulan Bilim Komisyonu çalışmalarına başlamıştır. Talebiniz bu çalışmalar sırasında değerlendirilebileceği düşünülerek not edilmiştir. Bilgi edinilmesini rica ederim.
Yazacağımız --bir fazla --dilekçe ile ses getirerek mağdur olmamızı kendimiz engelleyebiliriz. Biz kendimiz bir şeyler yapmaz isek başkası bizim için uğraşmaz.
Lütfen sesime kulak verin ve 10 dakikanızı ayırın.

Son düzenleme:
Slm kardeşim ne yazmamiz gerekiyor sa yazalim yazıyı gönder birimizim derdi hepimizin konusu

evet kardeşim hemen dilekçe örneğini bize ilet benmde özerinde durduğum bir konu hatta şuan engelli aracımda icra takibi var hemen gönderelim etrafımızdaki engellilerede duyuralım

Ben bankadan yada şahıstan borç para alacağım, zorluğa düşeceğim yada keyfi, ve bunu ödemeyecak, yada ödeyemeğeceğim, ilgili, kurum yada şahıs benim o kişiden yada kurumdan aldığım parayla aldığım mal'a haciz koyduramayacak, icra yoluna gidemeyecek..
ne kadar ihtiyac sahibi olursak olalım...bunu benim aklım almıyor.. alan varsa söylesin..yada yanlışım varsa lütfen düzeltsin beni..

can kardeş biz zorbalık yapalım demiyoruz sende çok paran varsa borç almazsın olur biter ha onada yok diyorsan gidersin ankaraya sakın engelliler için iyi olan bir yasayı kabul etmeyin diye direnirsin oldumu

Arkadaşlar öncelikle yazdıklarınız için teşekkür ederim. Herhangi bir dilekçe örneği falan yok elimde ama bende yazarken içimden geldiği gibi yazdım. Özürlü araçlarımızın elimiz ayağımız olduğunu onlarsız fazla bir hareket imkanımızın olmadığından bahsettim. ama yinede bir dilekçe örneği hazırlamaya çalışacağım. Selamlar

Arkadaşlar hazırlamaya çalıştığım dilekçe örneği aşağıdadır. İsterseniz bu örneği kullanabilirsiniz.

BAŞBAKANLIK İLETİŞİM MERKEZİ NE
İsmim ..... .......
Bir özürlü olarak bankalardan kullanılan kredi ve kredi kartlarından dolayı icralık olunduğun da özürlü vatandaşların eli ayağı olan ve onlarsız hareket imkanı bulunmayan özürlü araçlarının icra dışı kalmasını istiyorum.
Dünyada ve Ülkemizde yaşanan sosyal, ekonomik, teknolojik gelişmelere ve bu kapsamda günümüz ihtiyaçlarına cevap veren, modern bir icra ve iflas sisteminin hayata geçirilmesini sağlayacak Kanun Tasarısı taslağı hazırlanması amacıyla oluşturulmaya çalışılan 2992 sayılı Kanunun 34 üncü maddesi uyarınca oluşturulan Bilim Komisyonu çalışmalarında bu konununda değerlendirilmesini talep ediyorum.
Saygılarımla.

Cann. sm arkadaşım sana bazı konularda katılıyorum. Bu benim bahsettiğim şahıs borçlarında değil zaten. Ben 12 yıldır bu bankalarla boğuşuyorum. Benim iliğimi kemiğimi çürüttüler. Ben bu bankalara sıfır bir ev parası yedirdim. Ama maalesef faizlerine bile yetiştiremedim. Zaten bu bankalar benden alacaklarını fazlasıyla aldılar ancak şimdide özürlü aracıma göz diktiler. Eğer bunda kaptırırsam elimde bir şey kalmıyor zaten alacakları. Ben hatalı değilmiyim tabiki hatalıyım baştan keşke 1 tanesini bile almasaydım. Bu yaşam şartlarında sende taktir edersinki her geçen zamanda icralık olaylar katlayarak artıyor. Esasında bir an önce önlem alınmalı. Neyse seninde fikirlerin için teşekkür ederim.

Arkadaşlar dilekçe üzerinde değişiklik yapmak gerektiğini düşündüm ve yeni dilekce bu gondermek isteyen arkadaşlar vakit kaybetmeden gönderisinler şimdiden hayırlısı olsun

BAŞBAKANLIK İLETİŞİM MERKEZİ NE

İsmim ....................engelli* bir vatandaş olarak* engelli* vatandaşların ve benim ulaşımımızı ve hareket etmemizi sağlayan* engelli araçlarının (otomobil, ortez,protez vb.)* icra ve hacz dışı kalmasını istiyorum.
Dünyada ve Ülkemizde yaşanan sosyal, ekonomik, teknolojik gelişmelere ve bu kapsamda günümüz ihtiyaçlarına cevap veren, modern bir icra ve iflas sisteminin hayata geçirilmesini sağlayacak Kanun Tasarısı taslağı hazırlanması amacıyla oluşturulmaya çalışılan 2992 sayılı Kanunun 34 üncü maddesi uyarınca oluşturulan Bilim Komisyonu çalışmalarında bu konununda değerlendirilmesini hususunda gereğini arz edirim.
Saygılarımla.

Son düzenleme:
Arkadaşlar bir avukat arkadaşa sordum bu dilekçe ile bir yol kat edebilirmiyiz dedim oda mantıklı buldu ve gönderebilirsiniz ne kadar çok olursa daha iyi olur

Son düzenleme:
[FONT=sans-serif]karizmatikyunus kardeşim,bende tam 15 senedir senin durumundayım.. elbetteki bahs ettiğin konudan ben gibi bir çok arkadaş aldığımız kullandığımız kredileri ödemekte zorlanıyoruz..zaman geliyor ödeyemiyor ve senin tabirinle boğuşuyoruz..evet haklısın, ama sonuçta biz ,bankayla karşılıklı şartlarda anlaşarak yapıyoruz bunu.. alacağımız krediye karşılık ödeyeceğimiz kredi faizi belli...sonuçta biz borçlu o alacaklı...ve borçlu her zaman için borcuna sadık kalmalı diye düsünürüm.. buradan şu çıkmasın: bankalar haklı sonucu çıkarmak için yazmadım inanın..keşke kapısından bile geçmesek...faiz illetine , kredi belasına bulaşmasak..[/FONT]

arkadaşlar burda kmse bankaları savunmasın,işin ayarını kaçırdılar malesef.çevremde bakıyorum görüyorum asgari ücretli bir vatandaşa 4 ayrı banka kredi vermiş,ayrıca 5 tane kredi kartı vermiş,türkiyede hayat şartları belli,banka neden düşünmüyor ben bu verdigim parayı geri alırmıyım diye acaba?bende kamuda çalışan bir memurum,gecen seneye kadar 6 tane kartım vardı,kartların toplam limiti 150bin tlyi aşıyordu,evet şaka yapmıyorum 150000 bin tl:D ben düzenli maaş almasam,yada acil hastalı vs olsa,bu parayı harcasam bankamı suçlu acaba benmi suçluyum? zaten ülkenin durumu belli,işsizlik had safada,asgari ücret düşük,birde özelde çalışan çok insan maaşını düzenli alamıyor.banka yani alacaklı sana bu paraları yada kredileri verirken bunları düşünmek zorunda,kimse borçlu yaşamak istemez..ve böyle bir durumdada engelli olan bir kardeşim ihtiyacı olan bir araca el konumasıda hukukende,ahlakende ve viacdanende haklı ve dogru bir uygulama degildir,yunus kardeşime destek için bende bimere mail atıcam,ve allah yardımcısı olsun,.nşallah bu sıkıntılı günleride bir an önce atlatır,geçmiş olsun diyorum..

Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim. İnşallah çabalarımız boşa gitmez ve dilekçelerimiz fazla olurda kaale alınırız.
Ayrıca Yasardenizli arkadaşımada çok teşekkür ederim. Dilekçeyi düzenlediği ve bir avukata danıştığı için. Allah yolumuzu açık etsin. Lütfen her arkadaşımın bu dilekçeyi vermesini istiyorum. Ve yayılımın yapılması tek arzum. Tekrar teşekkürler.
Hakancan06 arkadaşımada iyi dilekleri için ayrıca teşekkür ederim. ALLAH kimseyi benim durumuma düşürmesin. ALLAH herkesin yardımcısı olsun.

[FONT=Verdana][FONT=comic sans ms] [/FONT][/FONT]

arkadaşlar şu alıntıyı okuyun ne kadar doğru yansıtmış düşüncesini arkadaşımız buna eklenti olarakta bir H sınıfı ehliyeti ve özel tertibatlı arac kullanabilir ibareli ehliyeti olan kişi 10 yıl 5 yıl arac süremez çünkü aracı icra yoluyla satılmış olacak.
Hepimiz biliyoruz ki engelli araçları almak için bir sürü yasal prosedürden geçmekteyiz. Bu araçlar alımlarından tutun ki satımlarına kadar diğer araçlardan çok farklı. Örnek. Yurt dışından alınan araç 5 yıl geçmeden bir başka engelliye satılamaz,10 geçtikten sonra engelsizde olsa bir başka birine satışı mümkün, yurt içinden alınan ÖTV den muaf araçlar 5 yıl satılamaz. (ÖTV Ödenmediği taktirde) bu şekilde alınan araçlara haciz işlemi yapılması durumunda olacaklar. Kişi yurt dışından araç aldı hacize maruz kaldı ise 5 yıl geçmeden bir daha yurt dışından araç alamayacak, kişi yurt içinden araç aldı ve hacize maruz kaldı ise 5 yıl geçmeden bir daha yurt içinden ÖTV den mauf araç alamayacak ( yıl geçmeden ÖTV den bir daha faydanılması mümkün değil) işte bir engelli aracına haciz yapıldığında başkalarının haklarını savunan yasalarımız. Bir başkasını tamamen hakkından mağdur etmektedir.

Kaynak:www.engelsizdostlar.com

Arkadaşlar Göndereceğiniz her dilekçe bir engelli için atılmış bir adım olacak şimdiden herkese teşekür ederim bu işe katkiki sağladığını için

Slm arkadaşlar dilikce kaç arkadaşımız gönderdim bana yazarlardan memnun olurum ne Kadar çok gönderilir se okadar iyi olacak arkadaşlar

Bizde ailece gönderildi. Bence bu dilekçeyi değiştirerek engelli olmayan arkadaşlarda gönderebilir bizim için. Biz öyle yaptık.

@hotmail.com*Başbakanlık İletişim Merkezine (BİMER) gönderdiğiniz ve ilgisi nedeniyle Bakanlığımıza iletilen, 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu ile ilgili yasal düzenleme yapılması talebinizi içeren*01/04/2015*tarihli ve 333893 sayılı başvurunuz incelenmiştir. Bakanlığımızca, yürürlükteki İcra ve İflas Kanununun aksayan yönleri dikkate alınarak, Dünyada ve Ülkemizde yaşanan sosyal, ekonomik, teknolojik gelişmelere ve bu kapsamda günümüz ihtiyaçlarına cevap veren, modern bir icra ve iflas sisteminin hayata geçirilmesini sağlayacak Kanun Tasarısı taslağı hazırlanması amacıyla*09/02/2015tarihli Bakan "Olur"uyla, 2992 sayılı Kanunun 34 üncü maddesi hükmü uyarınca oluşturulan Bilim Komisyonu çalışmalarına devam etmektedir. Talebiniz bu çalışmalar sırasında değerlendirilebileceği düşünülerek not edilmiştir. Bilgi edinilmesini rica ederim arkadaşlar gelen cevap

Bence gerek yok. Zaten mantık olarak icra edilmemesi gerekli. Bu zamana kadar beklemesi hata...Herhalde bu kanuna karşı çıkacak geciktirecek gerizekalı bi milletvekilimiz yoktur diye düşünüyorum.

Arkadaşlar bu kanun hükmünde kararname çıkarma sı engelilere yönelik bazı koruyucu kanunlar olmalı bizler fazla birsey istemiyoruz

Arkadaşlar 2 gün önce arabama el konuldu. Araç kredisini ödüyordum daha hatta 15000 tl borcu kalmıştı. Ancak kredi ve kredi kartlarından doğan başka bankalara olan borcum yüzünden hacz edildi. ve daha orada araç başkasına satıldı. Yani araç temizse kimse gözünün yaşına bakmıyor.
Benim kafama takılan bir soru var arkadaşlar. Acaba ötv si ne olacak bu aracın şimdi. Bizim tc numaramız üzerine kayıtlı olduğu için bize ödetmesinler. Devlete borç çıkartmasın şimdi bunlar.

Slm arkadaşım geçmiş olsun anlamadigim konu dediğin kadari ile 2 gün olmuş araç yakalanan ama satış 2 günde yapılamaz araç ÖTV muafiyeti var maliyeden ve araç kredisi aldığın bankadan borçlarının temizlenmesi gerekir detaylı olarak bilgi verirsen elimden geleni yapmaya çalışırım

Üst Alt