Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İcralık olan borçlarımı ödedim ama E-Devletten silinmiyor! Ne yapacağım? [Hukuk]

Konular
24
Reaksiyonlar
0
tam 5 sene geçmiş ben borçlarımı ödedim hala borcu yoktur yazıları ile senetlerimde duruyor ama ne hikmetse e devlette adalet bakanlığının mahkeme dava dosyası sorgulamasında çarşaf gibi duruyor!? tam beş senedir bankalar bana kredi vermiyor e haciz kaydınız var diye maaş aldığım bankadan kredi kartı bile hatta artı hesap avans hesap bile açamıyorum! ya ne olur bir bilen varsa söylesin bu kaydı nerden nasıl silebiliriz? ödedim işte bu zulüm daha niye??? gelir idaresi vergi dairesi sitelerinden bakıyorum borç yok! bildiğim bilmediğim ve adım gibi emin olduğum hiç bir borcum yok bu e haciz ne ya? nerden nasıl sildirebiliriz bu kayıtları?

kadirgursoy muhakkak ki sistem hatası vardır vaktiyle dükkanım vardı aynı şekilde borç çıkardılar. İtiraz edip sildirdim elinizde ki evraklar la ilgili kuruma itiraz edin

Merhaba, Kredi kayıt bürosu raporu olan findeks detay raporunda eğer borçlarınız sıfır gözükmekte ise; icra dosyalarının icra alacak takibi bakımından bir hükmü yoktur ancak ilgili icra müdürlüklerinden harçlarını tek tek şahsen ödeyip dosyaları kapatmanız gerekmektedir. Alacaklı firma avukatları sizden ayrıca bu işlemler ile ilgili dosya bazında ayrı ayrı harcirah ve işlem ücreti talep edebilirler.

kadirgursoy

Borçlarınızı ödediğinizde Tahsil harcı masraflarınızı da ödediniz mi?
Borçlarınızın dosya numaralarıyla beraber örneğin 2016/1234 Adliyeye gidin mutlaka tahsil harcı vardır ödememişsinizdir o zaman e-devletten silinmiyor.
Size ne kadar borcunuz olduğunu yada neden silinmediğini söylerler.
Tahsil harcı da çok olmuyor örneğin 500lirada 20lira gibi bir şey.
Ben 7000 borcum için 239 lira ayrıyetten ödedim ve borç kapandı e-devletten de silindi

Bir de ibranamede de yazar (borcu yoktur yazılarında)
"Şu kadar borcu tahsil harçları hariç olmak üzere ödenmiştir başkaca borcu yoktur" gibilerinden.

Kendiliğinden 1 yıl sonra siliniyor diye biliyorum.

4 yıl oldu borçtan kurtuldum fakat e devletden 3 yıldır silinmedi

Arkadaşlar şimdi mesele şu tam 8 adet icraa dosyam vardı 300 tl ile 5000 tl arasında ama genel olarak düşük meblağda borçlar bunların hepsini taksitlendirme falan yapmadan tek tek bir günde ödedim vodafone,superonline,ttnet,hb halıcılık,avea şirketleri ödemenin ardından borcu yoktur yazısı istediğimde gerek yok biz dosyanızı kapattık e haciz sorgulamanızdan görebilirsiniz dedi ve gerçekten kapandı dosyalar. Lakin akbank finansbank ve evkur mağazaları borcu yoktur diye yazı gönderdiler ama icraa dosyaları hala açık gözüküyor? Sizin dediklerinizi yapabilmem için ise şu an bursada yaşıyorum ve bu dosyalara bağlı icraa daireleri hep istanbulda yani bir dilekçe yazıp ilgili icraa dairesini ve dosyayı borcu yoktur yazıları ile ibraz ederek gerekli tahsil harcı ödemelerinide bursadaki bir icraa dairesinden yapabilirmiyim???

[FONT=Verdana]@Plumeria Bursada icra dairesine gittim ancak ilgili konuya icra dairesinde işlem [/FONT]yapılabiliyormuş hanım abla kulağındaki telefonla yaptığı konuşmayı -canım bi saniye! diye beklemeye alıp -evet ne vardı diye sorarak ilgisini ve hizmetinin kalitesini göstermek suretiyle belirtti! ben derdimi anlatıncada ilgili icraa dairesinden beyfendi diyerek kovalamaya çalıştı!!! ��bende telefonla arayıp sorduğumda ilgili icra dairesi her hangi bir icra dairesinde halledebilirsiniz dedi bunu diyen görevlimi yalan söylüyor yoksa benmi yada sizmi diye soruyorum o esnada bu mesnetsiz bayan hadi beyfendi isim gücüm var uğraşamam sizinle diye kovuyor?!��hepsini geçtim kapıdaki polislere olayı anlatıyorum onlarda o personeli savunmaktan bana sergilenen tavır ve beklediğim hizmeti bile unutup beni karalama çabalarına giriyor!? Ya arkadaş nasıl bir memlekette yaşıyoruz yaa???

bgmsBurak
Hocam bunu bir iki arkadaş daha söyledi ama merak ettim şimdi bu konuda bir arkadaşım benim vekaletim olmadan gidip halledebilirim?

Findeks raporu ile ilgili olarak gitmeniz gereken herhangi bir yer yok internetten yapmanız gerekiyor işlemi ama tamamen şahsi bir işlem olduğundan daha fazla bilgi vermem doğru olmayacaktır. Raporun yorumu konusunda da sanırım desteğe ihtiyacınız olacak. www.findeks.com

Plumeria

Kimse yüzümüze bakmıyorki odaya icraa dairesine girdiğimde bu baş örtülü abla bana bu tavırla ince ayar verdikten sonra odaya kafası kel ensesi kalın şişman çantalı bir adam girdi oo hoş geldiniz bilmem ne bey deyip beni savdı görevli memurlara güvenliklere durumu anlattım odaya döndük müdür masasında bu şişman kel çantalı bilmem ne bey karşısında beni kovalayan hanım abla çay getirmiş!!! polis amca kapıyı açıp içeriyi görünce beni kapının önünde bırakıp girdi ve dakikası olmadan çıktı... :( hadi kardeşim senin işin istanbuldan halloluyormuş bir tek dedi. vallahide billahide azıcık bir hakkım varsa haram zıkkım olsun bunlara burunlarından fitir fitir gelir inşallah.

e devletten borcun gözükmesinin kredi almada etkisi yok ziraat bankasının internet şubesinden bir risk raporu çıkart o raporda görülen borçlara kkb sitesinden referans numaralarıyla itiraz et olay çözülür harç ödeme boşu boşuna hiç bir banka e devlete bakmaz muhtemelen gıcık bir banka borcun olmamasına rağmen raporda seni borçlu gözteriyordur

Bende de aynı dert lanet olsun aldığım güne ziraattan

Üst Alt