Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İdrar kaçakları olmaya başladı. Önlemek için ne yapmalıyım?

..can..

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Tak yapıyorum .. ama 2-3 aydır kaçaklar olmaya başladı ve artıyor ... önce aile hekimine gittim .. durumu anlattım .. hatta mesane basıncını ayarlıyan emselex le başlayıp Kinzy biten 7 çeşit ilaç vardı forumdan onu da gösterdim .. beni uroloj a gönderdi ... Bi hastanede uroloj gittim durumu anlattım ... idrar tahlili idrar kültürü ... Mesane + böbrek utrasonu istedi ... idrar yolu iltihapı çıkmadı ... böbrek ve mesane de bişey çıkmadı ... ona da bu 7 ilaçı gösterdim bunlardan birini mi kullanmam lazım dedim hayır onlar tehlike yada zararlı gibi bir cümle kurdu ve bana buscopan verdi ..1-2 gün iyi geldi .. belki iyi gelir diye 2 kutu kullandım ama durum aynı ...
Şu anda kaçak olmasın diye 2 -3 saatte bir tak yapıyorum ama gene oluyor ...Tak yapmayı bırakıp sabit sonda takmayı bile düşünüyorum ...Biliyorum forumda bu konu hakkında çok soru var ama belki yeni bir ilaç çıkmıştır diye güncelliyim dedim ... acaba ne yapmam gerek ? 2009 yılından beri paraplejiyim ve tak yapıyorum .. 3 ay öncesine kadar böyle bişey yoktu ...

kardeşim, aklıma gelenler:
1- sürekli bir kabızlık ya da gaz hali olabilir.
2- bir nedenle (bası yarası vb. sorunlardan) kasılmaların artmış olabilir
3- üşütüyor olabilirsin
4- barsaklarını çoğu zaman tam boşaltamamana neden olan bir cep oluşmuş olabilir barsak çıkışında. oluşan bu cepte dışkı kalırsa mesaneye basınç yapar...

önerilerim:

1- barsaklarını tümüyle boşaltacak bir ilaç al bir kere ve dene. sıcak bir gün geçir. bence mesane kapasiten artacaktır eskisi gibi
2- botoks yaptır mesaneye.
3- kolonostomi yaptır ve şu bahsettiğim cep oluşmuş mu diye barsakları kontrol ettir

Kabızlık zaten var ama bi de buscopan kullanınca arttı ...
Bide mesane basınçını ayarlayan [FONT=sans-serif]Üropan, Detrusitol , Spasmex ya da [/FONT]mictonorm kullanmaya başlamalımıyım ?

..can..

Mictonorm kullanmaya başla bakalım. Bir kutu sonunda anlarız ne olacağını.

tşkler Bülent bey önce bağırsakları boşaltan ilaçı deniycem sonra da [FONT=sans-serif]Mictonorm [/FONT]

@..can..

barsak boşaltan ilacı düzenli kullanma sakın. Ben sadece şu anda yaşadığın mesane sorununun barsak baskısından dolayı olup olmadığını anlamak için önerdim. Barsaklar tümüyle boşaldığında da aynı mesane sıkıntısı devam edecek mi, onu anlamak istiyorum.
Aynı zamanda sıcak kalmaya dikkat et.

..can..

Ne yaptın kardeşim?

Bu arada, bazen mesane bir şekilde agresifleşiyor ve bir gün sabit sonda takınca kendine gelip sakinleşebiliyor. Bunu da deneyebilirsin. Hem o arada bol bol bol su içip mesaneyi temizleyebilirsin de. Bence 2 gün sabit sonda takmayı dene

Bağırsakları boşaltmak için duphalac içtim ... bağırsaklar tam boşalınca kaçaklar bitti gibi.. 4 saatte bir tak yapıyorum normale döndü gibi ... içtiğim suyu bile azaltmıştım biliyorum yanlıştı ama onu bile denedim ... içtiğim suyu artırdım tekrar 5-6 tak ta çıkan idrar 1400 ml. e yaklaştı .. duphalac ı hafta da bir içsem mi diye düşünüyorum yada sebze yemeğe ağırlık vericem ... eğer gene devam ederse bol sebze + bol su + [FONT=sans-serif]Mictonorm a başlıycam ... [/FONT]

Merhaba arkadaşlar,
Bülent abi, sana da anlatmıştım ya:
Aynı sorun bende de yaklaşık 5-6 aydır var. Beylikdüzü Devlet hastanesine gittim. İki defa kültür testi yapıldı, iki defa antibiyotik kullandım geçmedi.

Ben 2005'ten beri Üropan kullanıyordum. Üropanın dozunu azaltıp daha sonra bırakıp Detrustol'e geçmiştim. Emin değilim ama bu zamanlarda başladı sanırım. Tekrar Üropan a geçip bir süre kullandım, hala devam etti kaçak. Şimdi hiç içmiyorum. Bununla alakalı olabilir mi acaba ?

Can kardeş, sen de Buscopan dan önce başka ilaç kullandın mı?

Ben daimi sonda taktım bu yüzden, yine kaçak devam etti . Şimdi prezervatifli sonda kullanıyorum.

Kaçak olurken de kasılma ve yanma oluyor.

ygunbt

Mesane iç basıncını düşürmek iki açıdan önemli. Evet, dışarı sızıntıyı önler bu bir, ama daha da önemlisi mesanedeki idrarın böbreklere geri kaçmasını önlemektir. Başkaca bir mahsuru yoksa bence mesane iç basıncını azaltan ilaç kullanmak nerdeyse bir zorunluluktur.

Son durumun nedir kardeş, bir değişiklik var mı?

Kaçaklar azaldı ama az da olsa devam ediyor .. [FONT=sans-serif]Mictonorm a başlıycam ... deniycem ... Böbreklere de bişi olur diye korkuyorum :( ... Bağırsaklar için hafta 1 gün [/FONT][FONT=sans-serif]duphalac içiyorum .. o bile kaçakları azalttı ..[/FONT]

Oturan boğa iyi anlatmış.Benim eklemek istediğim buşkopan karın içi ağrılar için ,ağrı kesicidir.Direk mesaneye fayda sağlamaz.Soğuklardan üşütmüş olabilirsin.Buda sistit türü ,yanma,kısa kasılır gibi idrar kaçağı olabilir.Mesaneye bakılmış taş olacagını düşünmümüyorum.Enfeksiyonda görülmemiş bu iyi tarafı.Genelde ,Piyeloseptyl 50 mg. kapsul , idrar yolu antiseptiği bol su ile bir kutu kullanmak şikayetleri azaltabilir.Tadı iğrenç olsada işe yarıyor.Her zaman bol su içmek gerekir.Kışın bır ketılda ılıtın bol bol su için.Kabızlığın 1 numaralı düşmanı sudur.

Üst Alt