Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İETT Şöfürü tavırları verilen cezalar?

CrystaL

Üye
Konular
54
Reaksiyonlar
4
Merhaba, Bugün her zaman bindiğim İETT hattına bindim sürekli bindiğim için birde gördüğü gibi herhangi bir kart göstermedim. Bilmiyorum kartı göstermegibi bir zorunluluk var mı onu da bilmiyorum? Ama sıkıntı olmuyordu gündüz bindim sorun olmadı akşamüstü dönüşte tekrar aynı araç geldi ve Şöför; –Dur bakalım biniyorsun direk paso neden basmıyorsun dedi kendisine söyledim gerek var mı görüyorsun zaten fiziksel engelliyim diye ben tekrar çıkardım başbakanlık kartımı gösterdim bak dedim al makinaya bas dedim bu kart paso değil dedim. -Başladı her zaman aynı şeyi yapıyorsunuz vs. söylenmeye, bende sinirlendim. kötü ithamlarda tavırlarda bulununca vatandaşlarda tepki gösterdi, ve şikayetçilerdi duraklarda geç durduğu ve kötü tepkiler verdiği için vb. Biraz bağırdım tepki gösterdim öyle ki arada cam olmasa yetişe bilsem boğazına yapışacak derece de! burada uzatmaya gerek duymuyorum şöförün numarasını aracın kodunu vs. aldım biraz önce 153 aradım şikayette bulundum terbiyesiz adamdan şikayetçi oldum umarım işten olur ekmeğinden olur O hak etmiyor çünkü.

Merak ettiğim şu sonuç alınıyor mu gerçekten cezası veriliyor mu? İnanın bunun biletimi kendimde kesmek isterdim ama kimsenin başı belaya girsin istemedim madem ki şikayet edildiğinde kayda değiyor gereken yapılacaksa bildirdim. ama pek cezayı hakkı ile verileceğe benzemiyor 153 aradığımda para cezası ve uyarı cezası şekline uygulanıyor dedi pek memnun edici değil bu cezalar. Aynı durum da olan kişiler sonuç alabildiniz mi? Bilgi paylaşırsanız sevinirim biraz uzun oldu kusura bakmayın çok öfkeliyim.

arkadaş onlar bizden biz onlardan şikayetciyiz ALLAH bizlere sabır onlara akıl versin benimde arada yaşadıgım rutin olarak gormeye başladım. halk otobusune bindim kapının onunde biri abi kart fazla varsa basarmısın dedi bende engelli oldugumu gorunce sofor de o beleşci diye seslendi şimdi ölürmüsün öldürürmüsün. Allah seni benden beter etsin sende kart basma sofor kardeş demek gelilyo içimden ama boşver bu bimer olayı insanları kandırmadan başka bişey degildir yada beyaz masa sallamadan başka bişey degildir sen şimdiye kadar kaç tane sofor bu olaydan ceza almıştır dersen kayda deger varsa sonuç alan yazsın bizde bilelim

Bu tür araçlarda kamera varsa kurum isterse kendi içinde bu uygunsuz insanları ayıklayabilir ama kameraya rağmen bu şöförler bu şekilde agresif davranışlar sergiliyorsa sikayet etmeniz boşuna balık baştan kokmuş olabilir diye düşünüyorum

Olur mu hiç öyle şey haksızlık varsa ortalığı ayağa kaldırırım, şikayet edin ve mutlaka takipçisi olun...cezalandırılıyor şoförler...en son bir şoförü alo 153 e şikayet ettim, iki- üç gün içinde telefonla şoföre ceza uygulandı diye bilgi döndüler...

Selda hanım muhakkaK ferman beyin tavrıda doğru lakin bu insanlar bu cesareti nereden buluyor onuda çözümlemek lazım demek istediğim oydu

Ne idüğü belirsiz, konuşmaktan aciz insanları Şoför yapıyorlar, sonuçta böyle oluyor işte...sessiz kalmayın gerekirse Otobüsü durakta durdurun polis çağırın "bu adamdan şikayetçiyim, onurumu kırdı, hakaret etti" diye...

Ücretsiz engelli kartları otobüslere basılıyor ücretsiz yazıyor.Varsa ve makinede çalışıyorsa basın galiba sisteme ücret alındı gibi uyarı gidiyor.

Zoruma gitti sanki babasının cebinden gidiyor özel halk otobüsü de değil. Terbiyesiz utanmaz ahlaksız adam zaten direk şikâyette bulundum 153 Beyaz masaya 48 Saat içerisinde bilgi verilecek tarafıma ama henüz bir bilgi yok. Para cezası uyarı cezası bunlar ne oluyor ya hepsi oyuncu bunlarım. Ben ant içtim kendime bir daha böyle bir şey olursa kendim cezasını vereceğim. Ne olursa olsun orada ona birkaç tane patlatsak kamerada bizi suçlu gösterecek bundan dolayı yasal yoldan gidiyoruz umarım hakkını alır almasa ben hakkımı ararım sonunda ölümde olsa.

Sizden Ricamdır. Bu konuyu dile getirilsin ortamı bulunduğunda bu ahlak yoksunu adamlar o direksiyon başında olmasın artık.

Son düzenleme:
[SIZE=3][/SIZE]Sonuç olarak gelen mesajı paylaşıyorum arkadaşlar !

Açıklama: İBB başvurunuzun cevabı; Görevini aksatan, gerektiği gibi hizmet vermeyen personele TİS (Toplu İş Sözleşmesi) gereği uyarıda bulunulmuştur.Şikayetin tekrarı halinde ise hakkında tahkikat başlatılacağı taşımacıya beyan edilmiştir.

O şoförün yapmış olduğu terbiyesizlik hakaret karşısında gelen basit standart bir cevap...

Üst Alt