Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İETT'nin yeni otobüslerine dair...

saww

Aktif Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
1
İstanbul yavaş yavaş da olsa eski otobüslerinden kurtulacağa benziyor.
Yerli üretim otobüsler tv.de fena gözükmedi..
Tek kusurunu gördüm engelli rampasının otomatik olmaması.
Öyle ya kimseden yardım istemeden t.sandalyesi ile bir vatandaşın binmesi daha güzel olurdu:)
İnşallah bundan sonraki alımlar için bu öngörümüz dikkate alınır...
Hiç yoktan iyidir.. Teşekkürler K.Topbaş!

iett-otobuslerinin-yeni-rengi-belli-oldu-1290280.Jpeg

'İstanbul halkı otobüsünün rengini seçiyor' kampanyasının sonucuna göre, İstanbul Otobüs İşletmeleri AŞ’nin sefere koyacağı yeni otobüslerin rengi, oyların yüzde 34.54’ünü alan erguvan rengi oldu.

Otobüslerin İstanbul’a yakıştığını dile getiren Topbaş, "Tatlı, sevecen bir görünüşü var. Damalı oluşu da bu kente özgü. Dünyanın hiçbir yerinde damalı otobüs yok, bu da farklı bir estetiği getiriyor. Otobüste engelli rampası var.

Elektrikli rampanın bazı problemleri olduğu için manuel tercih edildi. Otobüs alçak tabanlı, durağa geldiğinde tretuar seviyesine iniyor. İnsanlar rahatlıkla binebiliyor" diye konuştu.

inşallah butun belediyeler alir bu otobuslerdende engelli kişilerde şehir içi gezmelerine başlar.

ewet güzel olur :) birde ÖZEL HALK OTOBÜSLERİNDE gazilere yaşlılara vede hamilelere yer veriniz yazıyorda özürlülüre neden yazmıyor :)

Otobüsün renkleri şahane. Uzak noktadanda seçilebilir olması çok hoş.
Akılda kalıcı, şehre has bir durum yaratacak, enfesss...

Ama enteresan bir durum var, başkanınız İETT dememiş, Otobüs AŞ demiş. Yani İETT dışı bir sistem kuruluyor sanırım. İzmir'de de ESHOT varken İZULAŞ diye yine belediyeye ait bir özel şirket kuruldu ve o otobüslerde ESHOT değil İZULAŞ yazar. Yolcu açısından farklı bir uygulama yok, iki otobüsede aynı şartlarla biniliyor.

Güle güle kullanın, harika görünüyorlar.

İett belediyenin sağladığı otobüs hizmeti otobüs aş ise özel halk otobüsü kullanım hakkını belediye adına satan şirket

Hani derler ya aç tavuk kandini buğday ambarında zanneder.
Bu yeni otobüslerden Düzce'ye de alındı,ben akülü aracım büyük diye otobüslere binmezdim,otobüsle gidilecekse bastonumu alır
yorucuda olsa öyle giderdim.
Geçen hafta akülümle alışverişe çıkmışdım açil eve dönmem gerekti, otobüse binmeye kararverdim
otobüs geldi kapıya yaklaştım rampanın açılmasını bekliyorum ee açılmıyor,ordan birine rica etdim şöföre söyleyin rampayı acsın.
malesef rampaların OTAMATİK açılmadığını öğrendim...
o koçaman metal parcasını sağolsun vatandaşın biri açtı sonra kapatı,
inerken aynı şeyler,
kendime kızdım nerde yaşadığımı unutmuş otamatik acılan rampa bekliyorum...

Evet en büyük kusur rampanın otomatik olmaması engelliyi kimseye muhtaç etmemek lazım otokar buna hemen çözüm bulsun 3kuruş maliyetdendüşecem diye bunu yapmamlıydı

Damla arkadaş otomatik olmaması çok daha iyi.İzmirde BMC firmasının yaptığı hidrolik sistemli olanlarında çok sorunlar yaşandı.Şimdi hepsi manuel rampa ve kesinlikle arıza v.s sorun yok, bizler izmirde 5-6 yıldır faydalanıyoruz ve bir engellinin özgürlüğü için çok ii bir adım bu, tabii kaldırımların ve duraklarında uygun olması gerekmekteki herkez kendisi yardımsız inip binebilsin.

wedo;

Sizin oradaki otobüslerde de elle acılıp kapanan çok ağır metal rampamı var.
yada otobüs durağa yaklaşınca kaldırımla aynı yükseklikte mi oluyor ?metal rampayı acmaya gerek kalmıyor mu?

Aynen elle açılan kapaman rampa var Ancak burda şoför yada yolcular yardımcı oluyor. Benim oturduğum semtte duraklar otobusler için uygun eğerki bir araç parketmemişse rahatlıkla yanaşıp kendim manuel sandalyem ile kampayı çıkıp iniyorum. Tabii herşey insanların duyarlı olması rampanın açılıp kapanmasında yada durakların işgal edilmemesi. İzmirde şoförler bunun eğitimi alıyor yada uygun davranmayan olursa şikayet yolu açık ve gerekli uyarılar hemen yapılıyor.

Üst Alt