Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki kulağımda işitme kaybı var. Askerlik işlemleri kaç gün sürüyor?

Sivasli58

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Sevgili arkadaşlar. İki kulağımda da işitme kaybı var. (Son test 50 db sağ, 63 db sol, iki kulakta da işitme cihazı kullanıyorum)

Dün e-devlet üzerinden yoklama başvurusu yaptım. Cuma veya önümüzdeki hafta Pazartesi aile hekimime gideceğim (aile hekimim başka bir yerdeydi, transfer işlemlerine başladığım için cuma ya da pzt gideceğim)

E-devlet üzerinden başvurularda biliyorsunuz hastalıkları size soruyor sistem. Ben de işitme kaybı haricinde hastalık olmadığını belirttim. Muhtemelen doktor sadece KBB'ye yönlendirecek beni. Peki sadece KBB'ye gitmek yetiyor mu muafiyet almak için? Bazı yerlerde hastanedeki bütün branşlardaki hekimleri dolaşacağımızı yazmışlar. Dahiliye'ye gidip kan, idrar tahlili, röntgen, ekg, göze gidip göz muayenesi gibi. Bunlar da süreci epey uzatır gibi. Benim en geç 1 haftada sonuca ulaşmam gerekiyor.

Muafiyet alan arkadaşlar, sadece sorununuz olduğu branşa mı gittiniz yoksa bütün branşlara muayene mi oldunuz? Olay kaç gün sürüyor toplamda? Teşekkürler.

Sivasli58 mrb: rahatsızlığınız bir taneyse aile hekimi o branştaki uzman doktora sevk eder kkb gerekli ölçümü yapar yönetmenliğe göre belirtir sonra heyete giriyorsunuz bütün doktorlara muayane olmuyorsunuz
Doktorun kararına uyup onaylıyorlar elverişlidir veya deyildir diye.

Benim tek rahatsızlığım işitme kaybı dediğim gibi. Başka bir rahatsızlığım yok. Ancak kafamı karıştıranlar oldu bugün. Heyetteki bütün doktorlar(Hastalık belirtilsin veya belirtilmesin) ayrıntılı tetkik yapacak dediler, ben de bu iş kolay kolay bitmez 1 haftada demeye başladım.

Ancak bir tek belirttiğim hastalığa uygun branşa yönlendiriliyorsak ve sonrasında heyete girip rapor alabiliyorsak çok iyi. Yorumunuz için çok teşekkürler.

Sivasli58 yok böyle bir şey ben 1 günde hallattim 3 rahatsızlığım vardı 3 uzman doktor muayane etti
Sizin duyma sorunu olduğu için sadece duyma ölçümü yapılır doktor kararını yazar kurula yönledirir.

Sonra çıkan karar raporu askerlik şubesine gönderilir.

Üst Alt