Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki taraflı kalça protezi oldum. Bir bacağım diğerinden biraz kısa gibi..?

renkly

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaslar bende ıkı taraflı kalça protezı oldum kalca cıkıgından... her ıkı kalcada 4 cm uzatma yapıldı ama sankı bı taraf bıraz kısa gıbı gelıyo bana daha doktora konturole gıtmedım bu konuda bılgısı olan varsa yardımcı olabılırmı bana.sag kalcaya 5 ay oldu sol kalcamada 2 ay oldu amelıyat olalı..ama sol kalcam sag kalcaya gore 1 cm falan kısa duruyo bu normalmı sızdede oldumu cok moralım bozuk normalmı bu arkadaslar :((

Arkadaşım kısalık senin kalçanın kemik yapısı ile alakalıdır
örneğin önceki ameliyatında sana kullanılan protezler
1-femoral stem sz 10
2-acetebular cup sz 50
3-acetebular lıner sz 50
4-femoral head 36+8
örneğin bunlar sol kalçana uygun oldu
diğerinde ise bu sz larda değişiklik oldu ise 1cm kısalık olabilir.bunları kafana takma
ağrın sızın yoksa kafaya takma

var agrım ya olmazmı sızlıyo ıkı ay oldu ..bu kısalık gecermı zamanla kaybolurmu acaba??

şimdi sen biraz sabret ameliyatın yeni protezin yerine alışması orada kesilen oyulan yerlerin iyileşmesi biraz zaman alacak 2 ay sonra ağrıların azalmazsa doktoruına git

Kalça protezi olan arkadaşım öncelikle geçmiş olsun. Bende çift taraflı kalça protezi ameliyatı oldum. her iki kalça eklemim protez. Ağrılanın olması normal henüz çok yeni ammeliyat oldun. Kasların metallerin üzerini kapatması nerdeyse 1 yılı buluyor. Sonrasında ağrı olursa sorun var demektir. Doktorun tavsiyeleri dışına çıkmamanı öneririm. Fizik tedavini iyi yap. Bu çok önemli. Kısalığa gelince bu ameliyatlarda iki ayak arasındaki 2 cm kadar olan kısalıklar normal kabul ediliyor. Ama seninki 1 cm diyorsun kaslar normalleşince aradaki fark kendiliğinden yok olacaktır. Zaman herşeyin ilacıdır.

bayramdan sonra esımde amelıyat olcak eklem romatızmasına baglı kalca ve dız protezı endıselıyız ınsallah kolay gecer rabbım herkese sıfa versınn

selam, sorunu yeni gördüm... ben 19 yasimda cift tarafli kalca protezi amelyati oldum o dönemde gayet iyi sonuc aldim, amelyat olmadan önce cok kötü yürüyordum amelyattan sonra yürümem normale döndü... 3 cm kisaliga kadar vücut o dengeyi saglar, yürürken sanirim korkuyorsun o yüzden kisa oldugunu saniyorsun, gecmis olsun...

slm ilker geçmiş plsun .bir sorum olaçak yanıtlaya bılirmisin.bende kalça protezi olmam gerekir .ama yaşın geç diyorlar.ben mi yanlış anlıyorum farklımı yoksa

kader1;

yaşın genç demiştir çünkü 3 yıl önce banada aynı şeyi söylemişti doktor ağrın yoksa ameliyat dahi olmadı dedi ve yaşım 25 çok şükür ağrı yok ameliyatta olmadım..

arkadaşlar mesele burda okadarda geç sayılmam 37 yaşındayım 6 tı senedir bu rahatsızlıkla uğraşıyorum.her sene ayagımda 1 santım kısalma oluyor nasıl olacak bende bilemedim 6 sene yedi santım kısalık oluştu.halen devam ediyor .ağrılarıma zorda olsa dayanıyorum ama kısalma bayakı beni piskoleji bozdu ne yapmam gerek bende şaşırdım bilgileriniz varsa baylaşalım tşk ederim

Bana da bekleyebildiğin kadar bekle dendi ama bu arada öbür kalça da kireçlendi o tarafa çok yüklendiğim için belimde de sorunlar oluşmuş, yani beklemek o kadar da iyi olmayabiliyor. 38 yaşındayım 11 hafta önce ameliyat oldum şu anda bastonla yürüyorum

Ameliyat olmanız gerekiyorsa olmalısınız şuanı rahat ve sıkıntısız geçirmek için değer ama bekledikçe ameliyat olma şansınıda kaybedebilirsiniz ben protez ameliyatı olmak isteyipte artık kemiği uygun olmadığı için ameliyat olamayacak kişiyide duydum. Önemli olan doğru doktor ve hastane 2 ay sonrası normal hayatınıza dönüş bekleminin acı çekmenin hiç anlamı yok, bende bunu 3 sene bekledikten sonra anladım.

Kader, öncelikle gecmis olsun, ben 19 yasinda oldum ilk amelyatlarimi simdi 36 yasindayim. agrilarim cok yogundu adim dahi atamiyodum yürürken, banada dediler yasin genc diye ama dayanamadim amelyati oldum ve olduktan sonra cok rahatladim, kısalık bendede vardı ama seninki kadar degildi, amelyattan sonra o kısalıkta gitti, kısaligin olusmasi kemigine zarar veriyodur ve eklemi deformeediyordur, benim tavsiyem iyi bir hastanede amelyatini olmandir, cünkü gün gectikce agrilarin dayanilmaz olur ve olcaktir... tekrardan cok gecmis olsun,

Üst Alt