Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İkinci arabaya aparat takıldığında engelli kişi kullanabilir mi?

clawera

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
5
Herkese merhaba. Eşime ikinci el bir araç almak istiyoruz ancak bu aracı bende kullanmak istiyorum. Kendim için Ocak ayında ayrıca ÖTV muafiyeti ile araç alacağım . Soldan gazlı ehliyet kodum var. Sorum şu; eşime aldığımız araç kimin üzerine olmalı ? Projesini cizdirip montajını yaptirdigim aparat ile ben aracı kullanabilir miyim ? Muafiyet kullanmadığım için muafiyeti Ocak ayında yeni alacagim araçta kullanabilir miyim yoksa burda bir sorun yaşanır mı ? Bilen birisi varsa yardım ederse sevinirim

@clawera,

Ehliyetlerde kimin hangi aracı kullanabilmesi ya da kullanamaması ile ilgili kodlar mevcut.
Detaylı incelemeye takılındığı zaman ilgili kanun maddesinden işlem yapılırsa eğer sıkıntı yaşarsınız..
Yoksa istediğiniz şekilde, proje, tertibat, ve her ne gerekiyorsa yaptırsanız bile .. bu geçerli olmayacaktır..
Saygılar..

@cann.sm,

Merhaba ehliyetimde kodlar mevcut araç benim üzerime ancak bu araçta ÖTV muafiyeti kullanmadım .

@clawera,

ÖTV muafiyeti kullanman önemli değil, araç size çok elzem , yakın zamanda değişim düşünmüyorsanız, proje gerekiyor ise, çizdirip, tertibat takıp engelli aracı olarak kullanabilir., mtv'den muaf olabilirsiniz..
Yok kısa zaman diliminde ÖTV'den faydalanmak için araç değişimi yapacağım diyorsanız, gerek yok..

@cann.sm,

Buradan iki araca da aparat takılamıyor diye anlıyorum doğru mu anlamışım acaba

@clawera,

Kanuni(yasal) olarak takılamıyor.. Keyfi olarak araç kullanımında kolaylık sağlama anlamında takılabilir..
Örnek, oğlumun aracında topuz mevcut.. bunun olmasını ben istiyorum. Acil durumlarda kullanmam gerekir ise, araç o aracı kullanır iken sıkıntı yaşamayım diye(araç benim benim adıma kayıtlı-normal araç-kendi kullandığım, engelli tertibatlı araç)

Üst Alt