Merhaba arkadaşlar ben kas hastasıyım h sınıfı ehliyetim var. H sınıfı ehliyet alır özel tertibatlı araç kullanır ibareli ile süreli rapor ile ÖTV den muaf araç aldım, 2020 yılında 5 yıl doluyor. O verilen rapor süreli raporun süresi doldu ve yeniledim sürekli rapor verdiler fakat özel tertibatlı araç kullanması gereklidir ibaresini yazmadılar hem sürekli hem o ibare yaşamayız dediler ilerleyebilir dediler normal engelli raporu çıktı yürüyüş düz zeminle sınırlı üst ekstremite ince beceride zorluk diye. Şimdi size sorum ben ehliyeti yenilemek için nöroloji doktoruna gitsem nöroloji doktoru özel tertibatlı araç kullanması gereklidir yazıp il sağlık müdürlüğündeki komisyona sevk etse komisyon da elden kumanda edilen gaz fren tertibatı gibi kod yazsa ve ehliyetim kodlu olarak yenilense ben o kodlu ehliyet raporu ve üzerinde sadece engel oranı yazıp özel tertibatlı araç ile ilgili herhangi bir ibare olmayan normal engelli raporu ile ÖTV den muaf yeni bir araç alabilir miyim 5 yıl dolunca. Yani engellilik durumu belirten engelli raporu ve üzerinde kod yazan yeni tip ehliyet ile ÖTV den muaf araç alabilir miyim? Özel tertibatlı araç kullanması gereklidir yazısı zorunlu mu? Onda yazmasa da ehliyet de kod olarak yazsa olmaz mı? İlla engelli raporunda yazması şart mı?