Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlaç katılım paylarının inanılmaz artması!

genie

Aktif Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
2
İlaç katılım payları son zamlardan sonra inanılmaz artmış. Psikiyatri hastasıyım ve düzenli ilaç kullanıyorum. Dört kutu ilaç için 120 TL istendi benden, önceden 30-40 TL arası bir şey veriyordum. Devlet artık belli bir kısmını karşılamıyormuş. Bu gidişle doktor bulamadığımız gibi ilaçlara da erişmek zorlaşacak. İlacı da mı kendimiz yapalım anlamadım ki, en temel ihtiyaç. Lafa gelince sağlıkta şunları yaptık derler bir de.

Kardesim ne katki payi yesil kartliyim raporlu ilaclara 5 kurus para odemiyorum.hangi ilaclara para odediniz yazabilir misiniz.bu arada yesil kartli misin?

Olsun, doktor yok, ilaç yok, malzeme yok, hastanelerden sıra alınmıyor, şehrin göbeğindeki elli yıldır kusursuz işleyen hastaneleri rant uğruna kapattık, ama şehrin dışına bilmem kaç milyara şehir hastaneleri yaptık! Nankörlük etme. Reis iktidardan düşünce yanında götürmeyecek heralde o hastaneleri, köprüleri, yolları, havaalanlarını, sarayları. Onlar halkın. Nitekim onlarca yıl bire on katarak borcunu asil Anadolu halkı ödeyecek. Borç yiğidin kamçısıdır...

Gecen gun 6 kutu solian yazdirdim sgk 3 kutu verdi ama katki payi almadi

cardinals

İlacınıza ''sürekli kullanım'' raporu çıkarırsanız katkı payı vs. ödemezsiniz.

Raporlu belki de bazı raporlu ilaçlarda almıyordur....

Psikoterapi Yeşil kartlı değilim, gelir testi yaptırdım GSS primi çıktı, her ay onu ödüyorum. Ödeyeyim sorun değil de ilaç parası neredeyse ödediğim primden fazla. İlaçlar depakin bu arada.
OturanBoğa Hiç sorma abi, sağlık sistemi krizi ile karşı karşıya kalacağız yakında. İmkanı olan sağlıkçılar yurt dışına olmayanlar özel hastaneye kaçıyor. Bu gidiş nereye varır bilmiyorum.
friends İlaçlarım raporlu zaten yıl sonuna kadar. Ben önceden sadece muayene katılım ücreti ödüyordum 6-8 TL, sonra bazı ilaçlarım için fark çıkmaya başladı 20-30 TL, sonraları 40-50 TL oldu ama şimdi toplamda 120 TL fark çıkıyor.

2 yil sureli raporumu suresi bitince mi tekrar heyete girmem gerekiyor mu yoksa daha rapor suresi bitmeden oncede raporu yenilenmeye gerekli mi bilgin varsa oturan boga abi aciklaya bilir misiniz

Elinizde olan ilaclari stoklayin bence ilaç fiyatlari ucmus gun gelir ki artik raporlulara bile para odetececekler.

Psikoterapi Nasıl stoklayacağız güzel kardeşim, eczane vermiyor ki! Hem reis stokçuluğa karşı, durduk yere gazabına uğramayalım. ;)

cardinals
şöyle olabilir kullandığınız ilacın muadili varsa ve o daha ucuzsa devlet muadilinin fiyatını öder diğerinden fark ister eczane sizden eczacıya şöyle diyebilirsiniz muadilini verin fark ödemek istemiyorum.

MRM

Valla bazı raporlu ilaçlardan muadili olsa bile fark alınıyor.diyorki eczane, bu ilacın devlet bilmem ne kadarını ödüyor örnek raporlu tansiyon ilacı ......10 mg
Yada muadili olmayan bazı raporlu ilaçlardan bile fark alıniyor

MRM Muadili olan ilaçların da fiyat farkı var araştırdığım kadarıyla. Hem ilacımdan da memnunum doğruyu söylemek gerekirse, muadili bile olsa değiştirmek istemiyorum. Aynı sorunu bir zamanlar Mirtaron ve Remeron adlı ilaçlarda yaşamıştım. İkisi sözde birbirinin muadiliydi ama Remeron'dan asla bir Mirtaron performansı alamadım ki ikisinin de etken maddesi mirtazapindi. Mirtaron artık tedavülden kalktığı için mecburen Remeron kullanıyorum.

OturanBoğa

Bir insanı tanımak istiyorsanız, onu büyük bir mevkilere getirin derler hep.
ben de diyorum ki keşke hiç tanışmasaydık.

yeniengelli
Zaten tanışmıyoruz bir, ikincisi benim mevkim mi büyük 🤪 sen senin yoluna ben benim yoluma. Tarih talanı da onun destekçilerini de tüm detayları ile yazacak… bakalım kim utancından insan içine çıkamayacak.

Raporlu ilacın 404 tl farkını verdim. Fahiş farklarin alınması akla sığmıyo

Allah aşkına yazdığım cümlenin senin ile ne alakası var ne mevkini nede kişiliğini sorğulamak benim haddimi aşar.
Adamın bastığı yerde ot bitmediği için adını anmayayım diye cümleyi sanırım eksik kurdum.
Bahse konu adaletsizlik ve kalkınamama partisi başkanı rte.

Üstte senin cümlelerin silinince benim yazdığım boşa düşmüş affet lütfen.

yeniengelli

Ne açığa düştüm be! :) Covid sersemliğime ver ne olur. Özür dilerim. Günde 18 saat uyuyorum. Arada gözümü açınca da...

tuba27 Sizinki çokmuş gerçekten, yani hem sağlık sigortasına para ödüyoruz, hem ilaç katkı payı alıyorlar hem de üstüne muayene ücreti ödüyoruz. Ne anladım ben bu işten?
OturanBoğa Geçmiş olsun abi, acil şifalar dilerim.

yeniengelli
Doğrusu öyle miydi ya? Ben de bir yerde Arapları Kalkındırma Partisi olarak görmüştüm, yanılmışım.

cardinals
İlaç stoklayanı da ilk defa görüyorum, amerikan filmlerindeki kıyamet sahneleri gibi :)

Bundan önce döviz kuru vs nedenlerle ilaç krizi yaşanıyordu zaten artık bulunma güçlüğünün yanına fiyat derdi de eklenmiş oldu.

Hayırlı olsun Türkiye.

3 kutu ilaca 100 TL vererek kendi rekorumu kırdım!

mesane ilaçları pahalı bende 233tl ödedim..

İlacına göre değişiyor bazı ilaçlara rapor olmasına rağmen yüksek fark çıkarken bazılarına hiç fark çıkmıyor.

Üst Alt