Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlk aldığım oran %45, ikinci ise %27. Emeklilik için ne yapabilirim?

mina1323

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar

İşe başlarken aldığım 2000 yılındaki rapor yüzde 45 idi. Çift taraflı kalça çıkıklığım var doğuştan. Sonraki yıllarda oranım düştü şuan en son bu yıl yüzde 27 veriyorlar.
Bu oranla nasıl emeklii olabilirim erken emekliliğe hak kazanabilir miyim? Ameliyat olmayı da düşünüyorum yaşım 40 orda nasıl olur oran artar mı bilemiyorum. Başına böyle bir durum gelen var mı?
Teşekkür ederim şimdiden.

vergi indirimi alıp emekli olabilmeniz için %40 ve üzeri rapor almanız gerekir

merhaba arkadaşlar

Çift taraflı kalça çıkığım bulunmakta yüzde 40 raporla girişim var sgk ya fakat yeni güncellemelerle yüzde 30 a düştü emeklilik nasıl olabilir işe giriş tarihim 2001.Şimdiden teşekkürler

mina1323

Merhaba,size yanıt verilebilmesi için sizinle ilgili bazı verilere ve sorunuzu tam olarak anlayabilmeme ihtiyaç vardır.

Öncelikle geçmiş olsun.% 40 engel oranı ile engelli sağlık kurulu raporu almışsınız.Ancak sonraki süreçte yaptığınızı tam olarak anlayamadım.(SGK kurumu giriş ile kastınız nedir? sigorta başlangıcı mı ,5510 sayılı kanunun 28. maddesine göre emeklilik başvurusu mu?)

Sizden almamız gereken bazı bilgiler vardır?

1-Sigorta başlangıç tarihiniz gün/ay/yıl
2-Hangi statüde çalışıyorsunuz veya çalıştınız (4A-İşçi veya 4B-Bağkur-İsteğe Bağlı Ssigorta veya 4C-Devlet Memuru veya Deevlet İşçisi)
3. Toplamda kaç gün SGK prim gününe sahipsiniz.
4-Engelli sağlık kurulu raporunuz süreli mi veya süresiz mi
5.Bir işte çalışırken Engelli Vergi İndirimi Belgesi aldınız mı(Gelir İdaresi Başkanlığı Merkez Sağlık Kurulu-Ankara- vergi daireise başvurularak alınan belge)
6-Eğer Engelli vergi indirimi belgeniz var ise süreli mi yoksa süresiz mi

Sorularıma yanıt verebilirseniz size yardımcı olmaya çalışacağım.

Saygılar.

Merhaba arkadaşlar 1996 yılı yüzde 46 engelli raporu aldım ve 15 yıl kadar önce de bu raporla işe girişim yapıldı fakat ilerleyen yıllarda oranım düştü çift taraflı kalça çıkığım var ve şuan oranım yüzde 34 ve sanırım hiçbir hak iddia edemiyorum. Bilgisi olan arkadaş bilgi verebilir mi? Bir de ameliyat olup olmadığım sorulmakta fakat ben şunu anlayamadım şuan engelli bir bireyim fakat emeklilik hakkı vermiyor, ameliyat olduğumda sağlığıma kavuşacağım o zaman nasıl oranım artacak! Benzer durum yaşayan var mı?

4A TESCİL BAŞLANGIÇ tarihim 18.11.2002 4364 te prim gün sayım var. 4A-4B TOPLAM FAKAT BENİM İLK RAPORUM YÜZDE 50 İKEN ŞUAN 32 HALA ÇALIŞIYORUM. NASIL OLUCAK AKLIM ÇOK KARIŞIK BEN ENGELLİ OLARAK EMEKLİLİĞE HAK KAZANABİLİCEK MİYİM?

RAPOR İÇİN BAŞVURSAM BİR SONUÇ ALABİLİR MİYİM?
NASIL BİR YOL İZLEYEBİLİRİM?
TEŞEKKÜR EDERİM

İKİ TARAFLI KALÇA ÇIKIKLIĞIM VAR

mina1323

Bu işi işin ehli yani doktorlar bilir bilecektir.

BAŞVURMAKTA TABİKİ FAYDA VARDIR.

Merhaba benim de bir sorum olacak eşim de doğuştan çift taraflı kalça çıkığı var işe girişi 2002 yılı ve 4880 günü var sigortalılık süresi gün vs tutuyor vergi indirimli emekliliğe başvurmaya fakat şöyle bir durum söz konusu işe giriş te verdiği %46 raporu yeni dönemde düşürüldü %30 fakat işe girişi ilk raporu ile nasıl bir yol izlemeliyiz?

@mina1323, Geçmiş olsun alınan son rapor her zaman bir öncekini geçersiz kılar. %46 dediğiniz raporun bir geçerliliği yok maalesef. İzleyeceğiniz tek bir yol var oda %40 veya üzeri bir engel oranı olan rapor alabilmek. Sigortalılık yılı ve prim günü yönünden eksiği yok. %40 veya üzeri rapor alıp vergi indirimine başvuracak ve alacağı vergi indirimi belgesi ile SGK'ya başvurup emekli olacak.

@BnymnYldz,

Rapor başvurusunu emeklilik olarak mı yapacak ? Vergi indirimli emekli maaşı rakam olarak nereler de, yani oransal olarak bir bilginiz var mı acaba? Asgari ücretle çalışıyor eşim.

@mina1323, Engelli raporu olarak başvuruyu istediğiniz devlet hastanesine yapabilirsiniz veya vergi indirimi başvurusu yaparken raporum yok derseniz onlar sizi hastaneye sevk edeceklerdir. Emekli maaşı rakam olarak herkes için değişiklik gösterir yatırılan primler ile ilgilidir ve şu kadardır diyebileceğimiz sabit bir miktar değildir. Primler çoğunlukla en düşük düzeyde yatırılmış ise şu an verilen asgari emekli maaşı yani 10.000 TL olur.

@BnymnYldz,

ilave bir katkı:
vergi indirimiyle emeklilikte alınan maaş, sıradan emeklilikte alınan maaştan düşük/yüksek değildir. Yukarıda söylendiği gibi, emekli maaşının ne kadar olacağı yatırılan primlerle ilgilidir.

Üst Alt