Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlk defa rapor aldım. Haklarım nelerdir?

fa06

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Selamlar ben 19 yaşındayım.yeni rapor aldım.ankara mevki hastanesinde rapor aldım.marfan sendromu ve osteporoz hastasıyım.bana osteporozdan %50 kalp %10.ortopedi %10 rapor verdi.marfan sendromu genetik bölümü olmadığı için orda oran vermemiş.toplamda %60 sürekli rapor aldım.şu anda çalışmıyorum.bu raporla ne yapabilirim neler yapabilirim.raporumu nasıl değerlendiririm.engelli maaşına başvursam ne kadar maaş alırım.şimdiden vereceğiniz bilgiler için teşekkür ederim

1-ekpss ye girebilirsin(ne mezunusun onu bilmiyorum 2-aile ve sosyal politikalar müdürlüğünden engelli kimlik kartını al(çünkü heryerde lazım)3-bulunduğun il de su indirimi var mı araştır varsa %50 indirim uygulanır4-tcdd-yht seyahatleri ücretsizdir-engelli maaşı hakkında bilgim yok cep telefon mobil hatlarda tarife indirimi var aklıma hepsı bunlar gelio ok

http://www.engellihaklarim.com/guncel-engelli-haklari/

http://www.diyalizmerkezleri.org/ha...si-gereken-tum-yasal-haklar-ve-detaylari.aspx

bu linklere bakarsın ok

EFSANEYILDIZI ben meslek lisesi motor bölümünden mezun oldum

ben geçen sene kpss ye girmiştim 57 puan almıştım.o zaman rporum yoktu.ekpss ye nasıl girebilirim.nerde nasıl öğrenebilirim

Bende kemik erimesi ostreopoz luyum bunabağlı belde çökme ve patolojik kırıklar mevcut 40 zor aldım T skoru_3.9 senin tskorun kaçtı

Herkese selamlar

Bende bu konuyla ilgili birşey sorayım.

Çeşitli yerlerde indirim avantajlarımızın olduğunu görüyoruz.Ancak rapor orijinali bir tane var. Hangi devlet kuruluşu rapor orijinalini alır hangisi fotokopi kabul eder o konuda deneyimi olan var mı? Yoksa aslı olmasa bile mutlaka aslı gibidir kaşeli bir kopya mı lazım?

Ben istanbulda yaşıyorum.İstanbulkart ve engelli kimlik kartı almaya karar verdim elimde rapor ve nüfus cüzdanı foto vs ilgili yerlere başvurdum. istanbulkart alırken rapor orijinaline bakarak fotokopisini alıp işlemi tamamladılar. Engelli kartı alırken de yanımda rapor orijinali dışında daha önce ileride lazım olur diye noterden raporun aslı gibidir yaptırmıştım onu aldılar. Elimde sadece bir orijinal rapor kaldı.

2022 maaşı için nereye başvurabilirim.ve şartları nelerdir

ben yeni rapor aldım.hiç sigortam yok.yeni iş bulup çalışırsam ne zaman emekli olurum.19 yaşındayım.yanlız 2016 da meslek lisesinde staj gördüm sigorta girişim var ama günüm yok

sayın *veli* ben kpss ye girmiştim o zaman raporum yoktu.

ben 2022 maaşına başvurdum.bana 10 gün içinde gelip evine bakacağız dediler.gelirimizide araştırdılar babamın emekli maaşı dışında gelirimiz zaten yok.babamın maaşı 1200 tl.ev babamın adına.birde eğer 2022 maaşım kabul edilirse sonra bir işe girersem ne yapmam lazım

fa06 Hemen kuruma bir dilekçe yazmanız gerekir, işe başladığınıza dair. Maaşınız kesilecektir.

KKELEBEKK hanım eve niye bakacaklar.ben 19 yaşındayım.ev babamın benim değilki

fa06 eve bakacaklar derken, evin kendisine değil, sizin yaşam şartlarınıza ve beyanınızda belirteceğiniz muhtaçlığa uygun olup olmadığınıza bakacaklar. Ayrıca aynı hane içerisindeki tüm gelirler toplanır, buna babanızın maaşı da dahil. Sadece oturulan ev dahil edilmez ama bunun dışında başka gelir getirecek başka mal, mülk, araç vs. varsa bunların rayiç bedelleri üzerinden dahil edilen miktarlar olur ve bunlarla birlikte hesaplanır.

fa06
evde kaç kişi var kimlerle kalıyor nerede kalıyor Ona bakacaklar

hepinize çok teşekkür ederim verdiğinz bilgiler için

%42 Raporumu Aldım. Hangi Haklarım var?

Merhaba Arkadaşlar,

Bugün itibariyle %42 oranında raporumu aldım. Rapor için başvurduğum zaman engelli kimlik kartı ve ekpss için demiştim. Raporun en altında kimlik kartı ve istihdam yazıyor. Raporumla Ekpss'ye girebilir miyim? Engelli kimlik kartını almak için ne yapmam gerekiyor? Ayrıca ÖTV ve diğer vergi indirimlerinden faydalanmak için neler yapmam gerekiyor? Bunların haricindeki haklarım nelerdir? Bilgi verir misiniz? Ayrıca bir arkadaşım raporun ile Vatan Caddesi'ndeki vergi dairesine git dedi. Oradan seni Haseki'ye yönlendirecekler dedi. Tekrar kurula gireceksin dedi. Ona göre indirim vereceklermiş. Ben zaten kurula girdim. Tekrar mı girmek gerekiyor. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

berk3435
şartların tutarsa 2022 maaşı bağlanır.Raporun en altında kimlik kartı ve istihdam yazması,engelli kimlik kartı alabileceğini ve Ekpss ye girebileceğin anlamına geliyor.vergi dairesinde ne işiniz varkı arakdaşınız oraya gidin demiş.

-mka

Cevabınız için teşekkür ederim "mka" Arkadaş muhasebeci öyle bir danışmıştım. Ama sanırım yanlış bilgi verdi bana. 2022 aylığını ben alamıyorum sanırım. Yaşım 38 ve muhtaçlık sınırının altında değilim. Ayrıca raporumun en altında istihdam ve engelli kimlik kartı yazıyor. Engelli kimlik kartı için Belediyeye başvurmam gerekiyor sanırım. Raporu aldığım zaman sordum. Öyle bilgi verdiler bana. Doğru mudur? Bunun haricinde ÖTV indiriminden faydalanabiliyor muyum? Teşekkür ederim.

@berk3435
Belediyeden deil bulunduğunuz ildeki aile ve sosyal politikalar il müdürlüğünden alırsınız

Engelli kimlik kartı nedir, nereden alınır?

Doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle meydana gelen bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini yüzde kırk (%40) veya daha yüksek bir oranda kaybeden ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan engelli bireyler engelli kimlik kartı alabilirler. Engellilere tanınan hak ve hizmetlerden yararlanırken kullanılmak üzere verilen engelli kimlik kartı AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRLÜKLERİ tarafından verilmektedir.

Engelli kimlik kartı için hangi belgeler gerekir?

Engelli kimlik kartları başvurusunda 19.07.2008 tarihli ve 26941 sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Engelliler Veri Tabanı Oluşturulmasına ve Engellilere Kimlik Kartı Verilmesine Dair Yönetmeliğin 7 inci maddesi gereği
1.Dilekçe
2. Sağlık kurulu raporunun aslı veya onaylı örneği
başvuru için yeterlidir. Uygulamada talep edilen nüfus cüzdanı fotokopisi, ikametgâh belgesi ve fotoğraf gibi çeşitli belgelerin talep edilmesi mevzuata aykırıdır.

Başvuru sırasında sizden kimlik ve ikamet belgesi isteyen kişilere itibar etmemeniz gereklidir, bu belgeler başvuru sırasında sizden talep edilmeyecektir hatta mevzuata aykırı bir işlem olarak ele alınacaktır. Sizden bu belgeleri isteyen ve bu belgeler eksik olduğu için kimlik kartınızı vermediğini söyleyen kuruluşları; gerekli birimlere şikayet etme hakkınız vardır.

Engelli Kimlik Kartı bir defaya mahsus alınır ve yenilenmez. Ancak, vefat eden veya sağlık kurulu raporuyla belirlenen özürlü oranı %40ın altına düşenler kartlarını il müdürlüklerine iade eder. Engelli birey kalıcı bir özüre sahipse bir defa sağlık kurulu raporu alıp, kendisine sağlanan tüm hak ve hizmetlerden yararlanmada kullanacaktır.

Başvuru için izlenecek yol

Engelli kimlik kartına ilk kez başvuracak vatandaşlar bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini yüzde kırk (%40) veya daha yüksek bir oranda kaybettiklerini gösteren sağlık raporu ile bulundukları ilin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne başvurur. Burada raporun aslı görülüp kontrol edildikten sonra kişiye iade edilir. Daha sonra başvuran kendisine verilen başvuru formunu doldurarak teslim eder. Kimlik kartına basılmak üzere fotoğraf da istenmektedir. İşlemler aynı gün içinde tamamlanır ve kart teslim edilir.

%40 ve üzeri engeli olan engelliler, engel derecesine bağlı olarak ÖTV'den belirli tutarda indirimden faydalanabilirler.

-mka

Cevabınız için çok teşekkür ediyorum. Kart için O zaman aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü'ne gideğim. ÖTV indiriminden faydalanmam için de ek bişey yapmama gerek yok görünüyor. Son cümlede belirtildiği kadarıyla.

Üst Alt