Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlk düz üstü protezimi yaptırma aşamasındayım. Bazı sorularım var..?

zor_bey_40

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar,

ben ilk düz üstü protezimi yaptırma aşamasındayım .. provalarım devam ediyor şu anda .. yaptırdığım protez ( silikon laynır pimli soket+ ottobock 3r80 diz+trias ayak kombinesi)
ancak karşılaştığım bir sorunu burdan aktarmak ve bu sorunun normal alup olmadığını teyit etmek istiyorum..

soketimin diz aparatına bağlanması esnasında medikalcim benim rahat duruşuma göre soketi diz eklemine bağlama yöntemi olarak, benim ayakta duruşumu kullandı.. soket proteze bağlanınca çok absürt bir görüntü ortaya çıktı.. soketim diz ekleminin üzerinde dik değil biraz geriye yatık duruyor.. yani diz eklemini soketın arka ucuna monte etti ; buna sebep güdüğün biraz öne ve dışa doğru açılması imiş. kullandıkça kendisini toplar denildi.. ancak ben bu güdükteki çekilmenin güdüğe giydiğim silikon laynırdan kaynaklandığını test etdim kendim .. silikon laynırı giymediğimde güdüğümde dışa ve öne atma olayı yok .. laynırı giyince göze görünür bir oranda güdüğümü öne ve dışa çekiyor ..laynırlardaki bu kasmayı yaşayan arkadaşlar yada benım gıbı protez bittiğinde soketi gerıye yatık bir şekil ortaya çıkan arkadaşlar oldumu .. olduysa ne şekilde çözümlendi...herkeze geçmiş olsundileklerimi sunar..mutlu ve huzurlu bir yaşam dilerim..

ya bu purotezlilerde çok şanslı sürekli kendilerini yenileye bilirler

bende silikonlu kullanıyorum ama benimki dizaltı.probleminin
silikondan olduğunu belirtmişsin eğer böyleyse bence silikon firmasının satışını gerçekleştiren ottobock firmasına bir göster.kontrol amaçlı

protezi yapan doğru silikon kullanmış mı tespit etmiş olursun,ottobock firmasının yetkili satışçıcı istanbul mecidiyeköy tarafında

ben gitmiştim ve yanlış silikon kullanmışlar dedi nereye yatırdın şuraya birdaha yaptırdığında bize bildir doğru yönlendirelim dediler.

bilgin olsun.

teşekkür ederim magnum.. sorunumu geçen ay içerisinde halletdim şimdilik sorun kalmadı gibi görünüyor.. duyarlılığın için teşekkür ederim

demek ki geç kalmışım :) aklında bulunsun ottobock kontrolleri ücretsiz yapıyor,yardımcı olmaya çalışıyor yani

:) evet ottobocka da gittim sabri beyle tanıstım.. sagolsunla yardımcı oluyorlar .. bu benım ılk protezım henuz yenı kullanıcıyım .. soket degısımı ıcın ay sonu tekrar ızmıre gıdecegım yenı soket yapılacak .. bu arada sizede geçmiş olsun :)

sayın zorbey bakın siz bir şekilde hayatın büyüzlede tanıştığınız için artık bunu böyle yazılı olrak diğil bilimsel olarak araştırmanız gerekmektedir.şimdi burda çeşitli söylentiler çeşitli anltımlar duyabilirsiniz burdaki daha önceki konularımda da belirtmiştim.protez ve ortez uygulayıcı arkadaşlarım türkiye veya dünyanın neresine giderseniz gidin şunu savunurlar her hasta farklı bir çalışmadır... bakın bunu iyi okuyub her hasta farklı bir çalışmadır .siz sizden daha iyi bilcek kimse yok siz rahatmısınız siz yürüyüşünüz değiştimi sizin çeşitli bölgelerinizde ağrılar sızıntılar vs vs vs varmı ordan sezinleyeceksiniz bilinçli kullanıcı olcaksınız saygılarımla.geçmiş olsun. bir de şunu belirtmek isterim sizin işin marka diğil tabiki kullanılan malzemeler kaliteli olması lazım ama bizim iş sanattır emektir el dir siz soketinizin konforunu ön planda tutun.zaten sağlık bakanlığı gerekli kalite politikaları ile ilgili belgeler isteyecek sözleşmeler imzalayackatır.

evet mevlanauysal arkadaşım haklısınız ..her kullanıcı kendisini test edip karar vermeli..ben şu an için silikon laynırlı pin sistem soket kullanıyorum ilk protezim ve yeni kullanıcıyım ..sektörde diz konusunda baya bir alternatif ve degısık ozellıkte dizler var..üretken ve düşünen bir kullanıcı olarak soket teknolojisinin çokta ilerde olduğunu söyleyemem ( dizüstü protezleri için) mesela pin sistemde protez bacakda yürüyüş esnasında dönüyor pim dediğimiz vida sonsuz dişli olduğu için girmiş olduğu yuvada kendı eksenı etrafında dönmeye müsait bir yapıda ..sılıkonunda yuzeyı kumas kaplı oldugu ıcın kayma ve guduk etrafında dönme yapıyor..ottobock yetkılılerı buna bır care bulamamıslar henuz..sektöre yeni soket teknolojileri gerek bence

:) valla genelde dizüstü amputasyonlarda silikon liner uygulamalarını biz çok tercih etmiyoruz dönme sıkıntıları nedeni ile ama hasta ısrar ederse poliform dediğimiz malzemeden soft soket veyahut baskıları çeşitli bölgelerden artırarak tutmaya çalışıyoruuz :) tabiki artık teknoloji yerinde durmuyor insanlar bile bakın evlatlarına yetişemiyor ve onların kabullendiklerini kabullenemiyor teknolojide böyle bişey süratle ilerliyor.

evet haklısınız .. ama ben bir yöntem buldum yakında test edecegım kendı protezımde basarılı olursam sızlerle paylasacagım :) diz ustu amputasyonlarda sanırım cad cam yada pınsız laynırlı soketden dısarı cıkan cırt yapıskanlı sistemi kullanıyorsunuz

arkadaşlar yeşil kartla cihazlı ayakkabı yada ortez purotez gibi şeyler yaptırabiliyormuyuz bu konuda bir bilginiz varmı

narinim eyer SSK olsaydın inan 1 liran bile gitmiyordu.. :(

ama yesil kart oldugu icin dr. heyetine girmen lazım protes icin sonra kaymakamlık vakıflar dolasıyorsun
1 allahın kulu cıkıp yardım etsin diye sansına onaylanırsa yapıyorlar yoksa para ile yaptırmak zorundasın

oo yandık desene benim ssk vardı babam vefat edince kesildi bende yeşilkart çıkardım ben cihazlı ayakkabı kullanıyorum ama biraz sıkmaya başladı galiba en iyisi kilo vermek

narinim :)

dilerim alatan yüzün gülsün fistik sende bana dua et 7 aydır evdeyim dısarı cıkamıyorum bende yeşil kart kulanıyorum :(

amin rabbim senin yardımcın olsun neden evdençıkamıyorsun fıstık

Üst Alt