Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Implant yaptırmayı düşünüyorum. Bazı sorularım var..?

strazyevsk

Üye
Konular
31
Reaksiyonlar
12
Merhaba ;
Bende ımplant ameliyatı olmaya karar verdim ancak kafama takılan bir konu var. Kulaklar bana veda ettiği vakit yaptırmamayı düşünüyordum . İşte ne kadar geç yaptırırsan o kadar kötü olur vs gibi uyarılar malum .
Benim bir kulak 2014 yılında 100 db i gördü ve işe yaramaz hale geldi ama diğer sol kulağım iyi duyduğu için onunla iadre ediyorduk .
2015 Ağustosta da sol kulağım tamamen duymaz hale geldi .
İşitme kaybım sensorınoral kayıp .
Eğer yaptıracak olursam muhtemelen sol kulağa yaparlar diyedüşünüyorum .

Merak ettiğim konu ise 1 yıl 4 aydır hiçbir duymuyorum , ımplantın verimliliğinin bu durum ile alakası var mı ?
Yani işitme kaybı durumunda hemen bu işlemin yapılmasımı gerekir , üzerinden bu şekilde zaman geçmesi ipmplantın verimliliğini azaltırmı ?

Çağlar batmandan randevu alacağım , kafamda kii soruları ona da soracağım ama burada ki tecrübeli insanların görüşlerine önem veriyorum .

1 yıldır kendimi soyutlayarak arkadaş , akraba , eş dost her ortamdan kaçarak daha fazla idare edemeyeceğime kanaat getirdim .
Bire bir konuşmalarda bana fayda sağlasa bile razıyım .

Birde ameliyatı ssk ile olmak için rapor şartmı şu an herhangi bir engelli raporum bulunmuyor . Ama işitme testlerim vs mevcut , testlerde iki kulakta total durumda .

Şimdiden teşekkürler

Kardeşim ssk ile olursan devlet öder aksi durumda sen ödersin. Eğer doktor db ölçümüne göre uygun görmüş se çok faydalı bir ameliyat hiç tereddüt etmeyin. Kulaklara veda ediyorsunuz ama anlamanız da çok güzel oluyor. 9 yıllık kullanıcı olarak tavsiye ederim.

[FONT=sans-serif]@şeker çocuk 34[/FONT]
Mehmet abi telefonla konuşabiliyormusun ?

Genelde duyduğumda küfür ettiğim '' aradığınız numaraya şu anda ulaşılamıyor lütfen daha sonra tekrar deneyin'' cümlesini duymak için bile olabilirim bu ameliyatı

Prof. Çağlar Batman bu konuda oldukça tecrübelidir. Hastanaye gidersen seni Odyoloji bölümüne yönlendirecektir. İşitme testleri ve MRI, CT gibi görüntüleme testleri isteyecektir. Zaten bu testler olmadan koklear implant için yorum yapamaz. Bu testler yapılınca rapor da çıkarılmış oluyor.
Son duyduğum bilgiye göre artık devlet her iki kulak için de ödeme yapıyormuş. Yani her iki kulağına da koklear implant taktırabilirsin. Bu konuları ayrıntılı olarak konuşun. Doktora giderken yanında mutlaka güvendiğin bir yakının olsun.
Doğru karar verdiğini düşünüyorum.

Konuyla ilgili neredeyse tüm başlıkları okudum

Kişiye verilecek cihazın markası neye göre belirleniyor acaba ?
Yani kulağın verim alamayacağı faydasız cihazlarda mı var , bunu seçme imkanımız var mı ?
Yoksa kişinin kulak yapısına , rahatsızlığına göre bu markayı doktormu belirliyor .
Sonuçta insan en yüksek verimi almak ister bu işten o yüzden en iyisi en kalitelisi hangisi ise onu istemek mi gerekiyor .

X marka cihazdan sesleri iyi alamayıp y marka ile net duyanlar varmıdır ?
Bu süreç nasıl belirleniyor acaba ?

iki taraflı implant küçük çocuklara yapılmaya başlandı, 4 yaşa kadar, oğluma da istiyorduk ama yaşı geçti artık. yani siz yaptırırsanız tek tarafa olur ama o bile yaşamınızda önemli değişiklik sağlayabilir. markaya doktor da karar verebiliyo bazı hastanelerde öyle duyuyorum diğer ailelerden ama biz iki markayı gezip de karar verdik. bir meders firmasına gittik bide nukleusa. ikiside iyigibiydi ama biz medele karar verdik hizmeti iyi çünkü oğlumda çokşükür yaşıtları gibi duyuyor şükürler olsun inşallah sizde işitmenize kavuşursunz. ameliyat olmakla bitmiyo yannız sesleri duymak için alıştırtma yapacaksınız

Mehmet Akşit
Devlet erişkinler içinde mi ödeme yapıyor ? Küçük çocuklarda iki kulağa birden yapılabiliyormuş diye duydum erişkinlerde söz konusu değil galiba.

strazyevsk
ileri derecede işitme kayıplarda işitme cihazı anlamaya yardımcı olmuyor sesleri duymamızı sağlıyor sadece. Markayı sen kendin deneyerek belirliyorsun hiç bir doktor marka önermez. Doktor sana kanal içi yada kulak arkası faydalı olur bilgisini verir.
kendimden örnek vereyim. Kulak arkası model cihazlar denedim siemens sesleri berbat verdi widek ve phonak biraz daha yumuşak veriyordu sesleri pnonak almaya karar verdim memnun da değilim ama yapacak bir şey yok.

strazyevsk kardeşim adım Mehmet değil evet konuşuyorum gittikçe ilerliyor kankimle 72 dakika konuştum çok az tekrar ettirdim :) Çağlar hocanın kapısında yatsam hakkını ödeyemem resmen sanat eseri gibi yaptı :) Allah canım hocam dan razı olsun :) oğluşumun baba sesini rahatlıkla duyup anlamak zaten en büyük mutluluk :) ondan başkasına asla yaptırmam birgün o ameliyatı karşılayacak param olursa birini devlet yaptırdı benim bir miktar da ben verdim son kuruşuna kadar helal olsun hocama o para :)

Ödemenin detayını bilmiyorum. Çocuklarda her iki kulak için ödemeye başladı.
Yetişkinlerde tek kulak ödüyordu zaten. İkinci kulak için ödüyor mu, bilmiyorum.

Tam bu durumdayim bende.bir senedir araştiriyorum cok kararsizdim ama simdi bir sene değil bir kaç ay daha bu sekilde duramayacagimi düşündügüm anlar oluyor ve bu hafta karar verdim bu ameliyati olacagim.yarin doktorla görüşmem var.

@strazyevsk[FONT=sans-serif] Ameliyat için kararını verdin mi? [/FONT]
Vazgeçtim
Enine boyuna iyice düşündüm ve ihtimalleri tartıya koyarak vazgeçtim .

25 seneden sonra benim için duymamak elbette felaket gibi ama bu ameliyatta kesin çözüm sunmuyor .
Ben kafama aldığım bir darbeyle 6 sene sonra kulaklarımı kaybettim . Bu beyin ameliyatı bana 10 sene sonra ne getirir, benden neler götürür bunun bir garantisi yok .

Zaten doktorda açık açık söylüyor eskisi gibi duyma bekleme diye . Bu ameliyat sonrası verim alamayan da çok insan var .
Hani dese ki riskli ama iş bittiğinde herşey eskisi gibi olacak bu riski göze alırım ama bu şekilde şimdilik hayatımı devam ettirebildiğim için riske girmemeye karar verdim .

Birde ben ve benim gibi insanların şunu iyi düşünmesi gerekiyor hayat bize karşı biraz acımasız .
Yok yahu ben buna dayanamıyorum ameliyatı olacağım diye ısrar edip direk ameliyatı olup birde fayda göremezsek bu sefer elde avuçta başka umut ışığıda kalmayacak
İdare edebildiğim kadar bu şekilde devam edeceğim .Şu an hayatımı sürdürebiliyorum .
Çok ihtiyaç duyarsam , vapur ve otobüslerde ki acil durumlarda camı kırınız çekici gibi camı kırıp ımplantı alırım .

Ama şimdilik acil bir durum yok .

strazyevsk

iyi dusunmussunuz. koklear implanti her zaman kullanmiyorsunuz. mesela yatarken, yuzerken cikariyorsunuz iyi bile olsa. koklear implant takildiktan sonra hicbir ses kirintisi kalmiyor implantin alicisini kullanmadikca.
cok azda ses duyduktan sonra yazik degilmi. ben cok pismanim.

shukufe

ben akşamları gelen gümbürtülü çöp arabası dışında hiçbirşey duymuyorum .

Birde 15 temmuz akşamı alçak uçuş yapan f 16 ları baya duydum .

Yani kaybedeceğim bir işitme duyum olduğu için değil , hayatımı riske atmamak için olmuyorum .

En azından şimdilik

@strazyevsk

doktor neden olmaz dedi sana beyin sapı implantımı düşündüler? Ben çok kişiye sordum hemen hemen 30 kişiye sordum olumsuz olan kimse yok implanttan sonra çağrı merkezinde çalışan bile var.

Başarısız olan kişilere denk gelmedim beyin sapı implantı olanlarla da konuştum koklear ameliyatı olanlardan daha geç anlamaya başlıyor tek sıkıntı bu...

@shukufe sizden ricam artık forumda bu konuyla ilgili yorum yazmayın lütfen herkez sizin gibi değil başarı oranı yüksek olan bir ameliyatta implant adaylarını korkutmanızın anlamı yok.

implant olan 20000 kişi var Türkiye'de bunun %75'i çocuklar oluşturuyor başarı oranı çok yüksek olan bu ameliyat bence mucize...

@strazyevsk

Merhaba,

Bende sizin gibi sonrada bu duruma düştüm, sol biraz duyabiliyorum sağ ise hiç yok. Bu ameliyatın farklı estetik seçenekleri var, Coclear kanso, Baha 5 gibi.

Öncelikle bu ameliyatın beyin ile uzaktan veya yakından bir ilgisi yok diye düşünüyorum. Çünkü youtube da videoları izlerseniz kulak içine bir bölgeye takılan bir işlemci sesleri beyine iletiyor, beyin ile kulak tamamen farklı bir organ, ameliyat sırsında beyine bir şey takılması imkansız sanırım.

Eskisi gibi duysam diyorsun onu baştan unut, orası bitti zaten, sana ameliyat ile olabilecek en iyisini takarlar.

Coclear kullanan hiç kimse eskisi gibi duyamaz zaten ama çok iyi bir derecede duyabilir.

Günümüzde işitme cihazı diye satılan ses yükseltici aletlerden 10 kat daha iyi duyarsınız.

http://www.cochlear.com/wps/wcm/con...r-implants/kanso-sound-processor/kanso-simple

Beyin ile alakası var o dediğiniz kulak arkasına ameliyat ile takılan çipin kabloları salyongaza dolanıyor ve beyne sesi iletiyor.Beyin sapı implantı ise çok daha farklı bir ameliyat ve riskleri biraz daha fazla.Bende çok araştırdım biraz sabr gerektiriyor hepsi bu.Yakın zamanda olmayı düşünüyorum.Hakkımızda hayırlısı olsun rabbim büyüktür.

Öncelikle doktora hiç gitmedim yani bu ımplantı yapacak olan doktora gitmedim .
Bir süre önce Zeytinburnunda ki Surp Pırgıç hastanesinde ki bir profesöre muayene oldum hemde uzun uzun konuştuk .Onun söylediği de sesler eskisi gibi olmayacak karar vermeden önce iyi düşün ve olacaksan Marmara Üniverstesini tavsiye ederim oldu .

Beyinle alakası yok falan diyenlerin ise olayı basite indirgediğini düşünüyorum .
Benim daha önce hiçbir rahatsızlığım yok iken işitme kaybının başlaması ve ilerlemesi sonrası tuzlu yemekler yediğimde ya da unutup sert bir kahve içtiğimde tansiyonum yükseliyor baş dönmeleri yaşıyorum .
Sinirlendiğim zamanlar sağ elimde uyuşmalar oluyor .
Gittim bir yığın test yaptılar bütün değerlerim normal Mr tomografi dipten aşağa bütün testleri yaptırdık hiçbirşey çıkmadı en son Nöroloji bölümüde ki doktorun söylediği kulakta ki hasar ve çınlama bunu tetikliyor olabilir dedi .
Kafaya 10 sene önce aldığım bir darbe bana işitme kaybı ve böyle getiriler sağladı .
3-4 saat sürecek bir ameliyat sonrası ekstra birşeylerin olmayacağının kesinlikle garantisi yok .

Birde herkes verim alıyor muhabbeti de yalan .
Geçenlerde işyerinden bir arkadaşım , samimi bir arkadaşının doğum sırasında işitme duyusunu kaybettiğini ve bu ameliyatı olduğunu söylemişti aradan bir süre geçtikten sonra arkadaşının durumunu sordum .Verim alınamamasından mı , sorun çıkmasından mı sebebini tam öğrenemedim ama kız ikinci kez ameliyata girmek zorunda kalmış . O zamandan beri yine bir kaç ay geçti .
Son durumunu tekrar soracağım .

Ama ben bir süreliğine rafa kaldırdım bu işi

Ben impılast değilde baha kullanıyorum. Memnunum. İlk başlarda en kötü ilk üç ay zor bir süreçiniz olur. Ağrılar alışmalar ses algılaması v.s. bütün bunlar en kısa 3 ay süre ile rayına oturur. Ben aldığımda sgk karşıladı ama çok az bir miktarı karşıladı. Bu ameniyat istanbulda iki hastanede yapılıyor. Marmara üniversitesi ve cerrahpaşa ama duyduguma göre baya yaygınlaşmış özelde dahi bazı hastaneler yapmaya başlamış ama ben marmarada oldum vede çok güzel ilgili düzenli oldum. Ve bu cihazlar her yedi senede bir değişir bunun mevlasıda devlete ait olduğunu biliyorum. Sadece kullanırken bir kargaşaya girmemeniz lazım yani kavga dövüş gibi olaylardan uzak kalmanısınız ciddi darbe almamalısınız ben futbolda oynarım cihazı cıkarmam hava toplarda kafada atarım bende sıkıntı olmadı Allahın izli ile inşallah sizde de olmaz. Yenileri suya dayalıklıdır bendeki ilk üretilen cihazdır suya dayalık değildir su darbesinden korurum ama yenileri suya dayalıklıdır denize girme ihtimalinde bulunuyor. İşitme oranı belli bir oranda olması lazım onun altına düşerse bu cihazda fayda etmeye bilir hiç duymayan organa malesef takmıyorlar. O yüzden işitme kaybı ilerlemeden taktırmak faydalı olur inşallah...

Merhaba hocam : sizin bilginize ihtiyacım var.. Baha ameliyat olacam mıknatıslı olandan... Sorum şu ben engeli raporum var kontrollü ve emekliyim... Ocak da kontrol var.. Artık duyuyorsun diye iptal edilmez dimi.. Bir de işte testi yapılır mı artık.. Bilginize muhtaçım... Bilgisi olan var mı

[FONT=sans-serif]@[/FONT]devrekli

[FONT=sans-serif]İşitme cihazı veya işitsel implantlar kullanılsa bile engelli raporu değişmiyor. Yani rapor iptal olmaz.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Baha kullanman işitme testi yapılmasına engel değil. [/FONT]

[FONT=sans-serif]Benim merak ettiğim şu: Engelli raporu alacak kadar fazla işitme kaybın varsa, mıknatıslı Baha sana nasıl yetecek? İşitme testini gönderebilir misin?[/FONT]

Doktor bana da takalım dedi. İstemedim. Duyuyorum; ama anlama az sıkıntılı. İmplant yaptırsam duyan kulağı iptal edeceksin. Bilmiyorum ne olacak. Cihazı çıkardım. Rahatım. Telefon %70 gibi anlıyorum.

Kokler implant olduktan sonra sigara yasak mı

Sigara her zaman zararlı.
Ama "içen de ölüyor, içmeyen de!" diyenler de var.

Sigara içmek kokler implant iç cihazımı bozuyor yoksa duymayımı engelliyor lütfen cevap

koklear imlantın geri dönüşümü yokmu arkadaşlar,
misal randuman alamadık, doktorla görüşüp çıkarıp eski halimize dönemiyormuyuz ?

Bende koklear implant yaptırmayı düşünüyorum. İzlemem yol nedir acaba birde fiyat konusunda bilgisi olan yardım edebilir mi

Benim 5 yaşındaki çocuğumda sonradan gelişen sensorial ve mikst tip işitme kaybı neticesinde her iki kulakta şu an 90-100 db kayıp var. İşitme cihazından verim alamıyoruz.500-1000 Hertz arasında ise kemik yolu iletimi ortalama 65 db. İşitme cihazını çıkarttığınızda kendi sesini duyduğunu ama bizim sesimizi anlamadığını belirtiyor ve konuşurken ses tonunda değişiklik ya da konuşmada bozukluk olmuyor. Doktorlar koklear implant önerdiler. Ama aklıma takılan sorular var.

İşitmesi bu seviyede olanlar gerçekten kendi seslerini duyuyorlar mı,seslerini yükseltip alçalttıklarını anlayabiliyorlar mı? Yoksa çocuğundaki kayıp orta kulak implantı gibi kokleara zarar vermeyen implanttan fayda görebilir mi?endişem koklear implantın salyangoza zarar vermesi ve daha küçük olduğu için büyüdükçe salyangozda büyüyorsa eğer sinyallerde kaymadan kaynaklı kalıcı hasarlar oluşabilir mi? Bu konuda bilgisi olanlar beni bilgilendirebilirse çok sevinirim

Bu arada doktorlar 500-1000 Hertz deki 65 db lik kemik iletiminin işitme değil titreşim olduğunu söylüyorlar ama hiçbiri kendi sesini duymasını ve ses seviyesini suruma göre alçaltıp yükseltmesine ilişkin bana tatmin edici cevap veremedi maalesef

Üst Alt