Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İndirimli ulaşım hakkı, bir hukuk mücadelesi ve traji-komedya!

MEB_JAWSS

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
durum: arkadaşlar yukarıda bahsedilen yönetmeliğe aykırı olarak hareket eden sıvas tur ve kamil koç firmalarını, aynı kanunun 14 (on dört adet) maddesini ihlal ve fazla bilet fiyatı uguladıklarından dolayı aşti, ulaştırma bakanlığı ve ankara cumhuriyet başsavcılığı kanalıyla şikayet ettim. yasal süreci başlattım.
ancak, bunlardan:

aşti: sadece bana telefon ederek durumu sordu ve "bu firmalarla bir düşmanlığınız var mıdır" diyerek saçma sapan bir soru ile karşılaştım.

ulaştırma bakanlığı: şube müdürü atilla beyle görüştüm. bana konu ile ilgileneceğini ve evrakları kendisine teslim etmemi söyledi.

başsavcılık: bilgi için aştiye evrakları yolladı. kamu davası açmadı.

sonuç: 2 sene geçti aradan bir sonuç çıkmadı. benim gibi hak arayan birini bu konuda görmedim.

soru: kanunlar uygulanmamak için varsa güzel türkiyemizde bizleri kim koruyacak?

Meb_Jawss bende ulaştırma bakanlığına şikayet ettim.
Küçük firma olan Nevtur fazla aldığı parayı geri ödedi, ama Metro gibi büyük firma beni avukatı kanalıyla kendim için özürlü olduğuma dair kızım içinde 6 yaşından küçük olduğuna dair belgeleri ibraz etmediğimi hatta firmayı kötülemek ve suçlamak gibi bir kastım olduğunu iddia etti.Ulaştırma bakanlığına bu yazıyı yazıp göndermişler ulaştırma bakanlığıda bana gönderdi.Sonuç bakanlık beni haksız buldu gibi.
Ben de açıkcası bıktım, lanet okudum metro'ya.
Şimdide geçen gün haberlerde gördüm borsada keriz silkeleme yöntemi ile haksız kazanç elde edenler arasında Metro Turizmin sahibide bulunuyormuş :)
Çok sevindim inanın.

sevgili bulnes,
bu olaydan sonra s. t. un sahibini az araştırdım ve s. şehrinde bir mafya olduğunu, rakip firmalr ile silahlı çatışma ve otobüs yakma olaylarına adının karıştığını öğrendim.
bu durumda şöyle bir sonuç çıkıyor ortya; yaşasın mafya!
nasıl memleket ama.
burası rusya değildi zannımca!

Malesef her iktidar kendinden önceki mafyaları çökertirken kendi mafyasınıda yaratmaktadır.
Bu konuda tamamen otobüs firmalarının insifiyatine kalmışız.
İster yaparlar ister yapmazlar gibi.
Artık indirim yaparmı yapmaz mı düşünmekten,tartışmaktan sanki dileniyormuşum gibi hissetmekten bıktım, usandım.
Bilmiyorum daha da başka ne yapılabilir.

yane bu konuda üst makmsa o, hukuksa o, her yere başvurdum.
ama sonucun sıfır olması insanı üzüyor.

Üzülmene üzüldüm arkadaşım, malesef bendeki hüzün öfkeye dönüştü,
Neyse takma kafana gönlünü ferah tut. Elbet her işte bir hayır vardır.

arkadaşlar benimde başımdan bu konu ile ilgili hem olumlu hemde olumsuz maceralar geçti. şidiye kadar çok defa izmirden nereye gidersem özellikle pamukkale, anadolu gibi firmalar indirim uyguladı fakat bakanlıgın vermiş oldugu liste üzerinden uyguladı. bazılarıda özellikle küçük firmalar örnegin boyabat ünal gibi; görevlinin ifadesi "kardeşim ben vermiyorum nereye şikayet edersen et" biletleri sakladım fakat sonra lanet olsun dedim ve bıraktım. fakat uygulam zorunlulugu var. uygulamayanlar içinde cezası olması gerekli.

Üst Alt