Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İnternet forumunda girdiğim sert siyasi tartışmadan hukuki ceza alır mıyım?

Fakulte21

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Siyasi gorusleri acik acik yazacagim umarim sorun teskil etmez.siyasetin konusuludugu ve muhalefetin agir bastigi bir forumda sorun yasadim.genellikle hukumete oy verenlere ********** gibi ithamlarda bulunmalarina sinirlenerek bunu yaptim.mesajlarimin cogu y partisiyle ilgiliydi iste siz sununla ittifak yaptiniz partinizde sunlar var falan yaziyordum.arada akitin haberlerini paylasmistim ki akitin dili biraz serttir ama yasal gazete degil mi kaynak gostererek paylasiyordum.mesajlarim genelde cok tepki cekerdi siyasi gorusleri uymadigi icin.bunun icin provakatorlukle suclandim ve savciliga verilecekmisim.ceza alir miyim

iktidar partisinin yandasi olan akit gibi gazeteye sirtinizi dayadiysaniz korkmayin ceza degil taltif edilip mudurluge bile atanabilirsiniz:eek:
liyakat degil taraftarlik revacta cunku.

Siyasi tartışmalardan, bir gazeteden link vermekten birşey olmaz.Siyasi bir tartışmada provakatörlük diye bir suç da olamaz.

İçerikte hakaret varsa o ayrı.Hakaret suçtur.

Yazdıklarınız içinde TCK kapsamına giren bir suç varsa, eleştiri ve düşüncü açıklama sınırlarında değilse hakkınızda suç duyurusunda bulunabilirler, manevi tazminat isteyebilirler. Takdir mahkemelerindir ancak ceza alma ihtimaliniz her zaman vardır. Gerçi daha önce işlediğiniz bir suç yoksa büyük bir ihtimalle de ceza hükmün gereği bırakılması şeklinde de tecelli edebilir.

Üst Alt