Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İnternet Üzerinden hakaret ve tehdit [Hukuk]

ebrli3610

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Kıymetli yetkililer, gecen sene Ocak ayında internet üzerinden yayın yapan bir siteye girdim forumda dolaşırken askerlere özellıkle astsubaylara bazı şahısların agır küfürler yazdıgını gördüm, sayfa adminine özel mesaj atarak burda bir arkadaşımız adminlik yapıyor ona ulaşmak istiyorum ama profilinizde resminiz niye yok acaba sizmisiniz gibisinden mesaj attım amacım admın arkadaşı bulup astsubaylara yazılan küfürleri silmesini rica etmekti, daha sora bu adminle özelden olarak bana yazdı, ve bahsini ettigim paylaşıma gayet nezaket cercevesinde uslubumu bozmadan bir yorum yaptım, bu paylaşım polis forumunda idi ama askerlere özellille astsubaylar agır hakaretler küfürler yazılmıştı.yorumuma sinirlenen admin özelden bana dünyadan bihaber kişiler hadlerini bilmeliler şeklinde bir mesaj gönderdi, bende sayfaya admin özelden bana kızıyor yazdım bu yazıma sinirlenen admin sayfada yazmaya başladı, ben konuyu uzatmayalım yalnış anlaşılmak istemiyorum konu kapandı, dememe ragmen bu admin konuyu uzattı benide aynı anda siteden engelledi, ben yazdıklarına cevap veremedim kendimi savunamaz hale getirildim, soradan bu tartıştıgım beni engelleyen admin organize bir şekilde diyer admin arkadaşını ve 4 tane daha erkek üyeyi tartışmaya dahil etti, hepsi birden bana karşı yazılımlar yapıyorlar özellikle bir soradan gelen admin rumuzu kapatıp kactıgımı benim cahil zavallı oldugumu türkcemin kötü oldugunu okulda türkce dersleri kaldırılmış yazı yazmayı bilmiyor.buranın agasıda fedaiside kabadayısıda benim varmı itirazın şeklinde yazılımlar yaptı,haddimi bilmemi söyledi diyer rumuzsa benim koca aradıgımı cirkin dişlek iır kadın oldugumu polisler sana bişeymı yaptıhadi söyle utanma sana ne yaptılar zavallı ,sende haklısın o surat bende olsa bende senin gibi davranırım şeklinde hakareteler ve onru kurucu sözler yazdı polis koca arıyor dedi ki( 19yıllık yıllık evliyim 2 evladım var), bense yazılanları göz yaşlarıya okuyor fakat cevap yazamıyordum, en son cevap yazmak amaclı başka bir rumuz alıp siteye girdim kacmadımı bu bu konunun kapanmasını istedigimi hakkımı mahkemede arıycamı belittim beni yasaklayan adminede özeline yaptıgın ş sizlik organize olmuşunuz bana salrıyosunuz seni sürdürmessem namertim şeklinde gibi sinirle bir kac kelime yazdım, ama o an sinirle yazdım ve tamamen kortutmak amaclı ve inanın aklım başımda deyildi öfkeden 1 bayanım ve 5 kişi bana yazıyor hakarette eden var ve 2 gün önce asayış birodan cagırdılar admin beni şikayet etmiş, özel yazdıgım mesajı hakaret ve tehtit olarak sayın savcıya sunmuş polise ifademı vermeye gittim ifade verilelen kagıtın üstünde CMK.nin 147nci maddesi geregi avukat istemedigimi müdafamı kendim yapıcam şeklinde yazıyordu ben ifademı alan polise sordum avukat hakkım varsa avukat istiyorum dedim oda bana avukat gelmez şimdi boşver dedi ,bişey anlamadım ,benim ifade verirken avukat hakkım varmı ne yapmam lazım? bunları anlattım polis tekrardan beni aradı ifademı eksik aldıgını söyledii bana bir uzlaşma yazan bir kagıt verdi şimdi tekrar gidicem şimdi sizlerden ricam ben ne yapmalıyım sayfanın internet cıktısını aldım savcımıza sunucam burda tek suclu benmiyim? bu olayda tahrik yokmu cezam ne olur? nasıl bir yol izlemeliyim avukat tutucak maddi imkanım malesef yok yardımızı rica ediyorum cevap veren herkesten ALLAH razı olsun saygılarımla.

O siteye girebiliyorsanız, size karşı yazılan tüm yazılanların ve size gönderilen tüm özel mesajların ekran resmini almanızda fayda var...

maddi durumunuz yoksa baro size ücretsiz avukat tayin eder

Sayın Limooni, Tartışma Ocak ayında olmuştu o günden sonra o siteye girmemiştim yeni girdim, ve o forum sayfasını buldum cıktılarını aldım ama birazınıda admin silmiş bende sayfanın hart diskinin incelenmesi talebinde bulunucam beni şikayet eden admin sanki ben gitmişim ona hakaret edip cıkmışım gibi şikayet te bulunmuş bende ifademde tüm yazışmalı detaylı anlatıcam ve sayfanın incelenmesi talep edicem.

Sayın Aretias. Baroyada gidip konuşucam ama pek umudum yok,zira baroların genelde boşanma davalarında maddi durumu iyi olmayan bayanlara avukat verdiklerini duymuştum böyle bir dava icin bana avukat verilirmi.

Sayın Cantürk. alakanıza teşekkür ederim hayır vazgecmeyi düşünmüyorum zira ben tek kişiydim onlar 4 yada 5 kişi hakaret ettiler buna ragman sukunetimi korudum ama yazdıkları kelimlerin bi kısmını buraya yazdım yenilir yutulur şeyler deyil.

Hertürlü yazı ve özel mesajların resmini alın tek tek..
Ayrıca barolar her isteyene ücretsiz avukat vermektedir..

Sayın Limooni, ozaman kullandıgım profili kapatmıştım dolayısıyla ordaki gönderdigi özel mesajları cıkartamam ama sayfada silmediklerini aldım özellikle hakaret icerikli olanların cıktısını aldım sayın savcıya sunucam .henüz dava acılmış deyil zannedersem savcı gerek görürse dava acar siz avukatmısınız?acaba?birde ordaki kişiler adminde dahil polis ve sanalda uzun yıllardır takılan insanlar bu konuda tecrübeliler insanların nasıl tahrik edilip hata yapmasını saglamayı iyi biliyorlar bunuda koz olarak kullanıyorlar.

Dünyanın sonu gelmiş gibi ! , yazmışsınız , ilk önce biraz rahat olun !.

Mahkemeye çıkmadan önce sizleri "yetkili avukat nezninde , "uzlaşmaya davet edecekler , yani bu iş büyütmeyin "karşılıklı özür dileyin bu iş burada bitsin denilecek ! isterseniz bu yolu seçip uzlaşabilirsiniz ki ! , muhtemelen karşı taraf memur olduğu için bunu gayet iyi biliyordur ! , oda buna yanaşacaktır !.

Yanaşmadığı taktirde ! , "sitesinde TSK ya ağır küfürler ediliyor , ayrıca "oda bana şu tarihte yazdığı mesajlarda hakaret etti , o zaman , bende ondan davacıyım" diyebilirsiniz .

Sizden ricam ! , lütfen , konunun seyri hakkında bu başlıkta bilgi paylaşımında bulunalım.

Sayın Tuna, Öncelikle duyarlılıgınız için teşekkür ederim, karşı taraf uzlaşma istemiyorum demiş, ve olayı sadece ben girip hakaret edip cıkmışım gibi belirtmiş.bense tüm yazılanları sayın savcıya bir şikayet dilekcesi ile sunmayı düşünüyorum, ayrıca bu şahıslar polis olmalarından dolayı kendilerine verilen yetki ve sorumlulugu kötüye kullandıklarını düşünmekteyim .zira polis oldugunu söyleyen adminde kamuya acık paylaşıma ben buranın agası kabadayısıym şeklinde bir ifadede bulunmuştur halende sitede bu yazı mevcuttur.sizin ve burda bana yorum yaparak yol gösteren degerli üyelerinde söylemlerini ve yol göstermelerini dikkate alarak bir savunma ve şikayet dilekcesi hazırlamayı düşünüyorum ,hayatım boyunca hic karakol mahkeme görmedim ilk defa başıma böyle talihsiz bir olay geldigi için hem üzgün hem şaşkınım Adalete ve hukuka güvenim tam o yüzden mahkeme olursa burda sonucu paylaşıcam

İlk önce neyin hakaret olup olmadığını bir inceleyelim !

https://www.google.com/search?hl=en&q=hakaret+say%C4%B1lmayan+s%C3%B6zler&rlz=1I7MXGB_trTR592&gws_rd=ssl

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"
4. Kusurluluk
Hakaret suçunda kusur kasttır. Suçun taksirli biçimi yoktur.
Kast genel kasttır. Kast, hakaret oluşturan fiilini bilmesi ve o fiili istemesi iradesidir. Hata (CK. m. 30 ) kastı kaldırır. Kişinin, korkutma veya tehdit ( m. 28 ) ile hakaret suçunu işlemeye zorlanması, kusurluluğunu kaldırır, ceza verilmez.
Kusurluluğu kaldıran bu genel nedenler yanında, Kanun, kusurluluk üzerine etki eden özel nedenlere de yer vermiş bulunmaktadır.
Bunlar, karşılıklı hakaret veya sövme, haksız bir fiile tepki olarak işlenen hakaret veya sövmedir. Her ikisi, genel olarak kusur üzerine etkili olduğu kabul edilen haksiz tahrikin, ceza kanunlarına giren, hakarete özgü özel bir halini oluşturmaktadır.

4.1. Kusurluluğu kaldıran veya azaltan özel nedenler

4.1.1. Karşılıklı hakaret
Kanun, karşılıklı hakareti 129/3. maddesinde düzenlemiştir.
Kanun “Hakaret suçunun karşılıklı işlenmesi halinde, olayın mahiyetine göre, taraflardan her ikisi veya biri hakkında verilecek ceza üçtebirine kadar indirilebileceği gibi, ceza vermekten de vazgeçilebilir” demektedir. Kanun indirimde veya ceza vermekten vazgeçmede bir ölçü koymuş değildir.
Gerçekten, Kanun “ olayın mahiyetine göre “ demekle takdirde göz önüne alınabilecek bir ölçü getirmiş olmamaktadır. İşin esasına bakılırsa, 657 s. Kanunun “Eğer iki taraf karşılıklı olarak birbirini tahkir etmiş bulunursa mahkeme icabına göre iki taraf veya hangi tarafın sebebiyet verdiğini nazara alarak yalnız biri hakkında cezayı ıskat edebilir “ hükmü, ötekine nazaran çok daha mükemmeldir. Hakimin, takdirini kullanırken, bu hükmü göz önüne alması, olası keyfi uygulamaları önleyecektir.

4.1.2. Haksız tahrik
Kanun, 129/1. maddesi hükmünde, hakaret suçunun, haksız bir fiile tepki olarak işlenmesi halini düzenlemiştir. Madde metni doğru, madde başlığı yanlıştır, çünkü, “haksız fiil” başka şey, “haksız bir fiil” başka şeydir. Haksız fiilin ne olduğu, Borçlar Kanununda ( m. 41 ) bellidir. Burada, haksız fiil değil, haksız bir fiil söz konusu olmaktadır.
Madem haksız tahrikin özel bir hali ile karşı karşıya bulunulmaktadır, bu indirimden veya cezasızlık nedeninden yararlanılabilmesi için, haksız tahrikte olduğu gibi, fiilin haksız olması gerekmektedir. Gerçekten, ör., ev sahibinin herkesin önünde kiracıdan kirayı istemesi, haksız bir fiil değildir, dolayısıyla burada haksız bir fiilden söz edilemez.
Haksızlığın etkileri kişi üzerinde devam etmekte olmalıdır. Failin hakaret suçunu işlediği ensede fiilin etkileri üzerinden kalkmışsa, artık bu nedene dayalı, olara ceza indirimi yapılamaz.
Failin, fiilini, “haksız bir fiile tepki olarak” işlediği saptandığında; faile verilecek ceza üçtebirine kadar indirilebileceği gibi, ceza vermekten de vazgeçilebilir.

Sayın dark1970.Karakola gittigimde ifademi alan polise bu CMK.147 nedir avukat istemedigimi ve ifademi kendimi verecegim şeklinde yazmışınız, benim avukat hakkım varmı? varsa ben avukat hakkımı kullanmak istiyorum dedim, ifafemi alan poliste bana boş ver avukat hakkın yok zaten avukatta gelmez şimdi dedi ve ifadeye gectik ben ifademi verdim daha sonra ben eve gelmeden polis memuru beni cepten aramış tel kapalıydı,tekrar karakola gittim ifadem de yalnışlık yaptıgını söyleyip o ifadeyi savcıya verme şu ifadeyi ver diyerek önceden hazırlamış oldugu ifadeyi bana verdi ayreten birde uyuşma formu yazan bir kagıt daha verdi ben bayram sonu tekrar aynı polise gitmem gerektigi sorada savcıya göndercegini polis bana söyledi, ama ifadedeki yalnışlıgı hala anlamadım her 2 ifadede şuan bende.

Web siteleri ve sosyal medyada o kadar cok kufur ve hakaret varki hangi biriyle ugrassin devlet.devlet buyuklerine bile etek ,sudyen giydirilen resimler sosyal medyada cirit atiyor.sanal alem sahte isim sifre ile sitelerde cirit atarsin, kufur,hakaret, cinsel sapkinlik bunun adina ozgurluk diyorlar, internette hic bir seyi kisitlayamazsin.turkiye kanunlari turkiyede gecerli ,oda ne derece uygulanir.sitede engellenme diye bisey yok bu isleri az cok biliyorsaniz. Baska isimle baska pc veya saldiri programlariyla sizde o web sitesine kendi lisanlariyla cevap verirdiniz.cok kisisel takinti yaptiysaniz. Eger site cakma uzantili adres degilse, domain whois sorgulama yaz goglede www uzantili tam site adresini gir site kimin ustune kayitli, adresi telefonu cikar.

Bir hususu daha belitmek istiyorum, ifade kagıdında saat 12.30 yazıyordu ama benim evime polis 15.30 civarında geldi ve ifadeyi yaklaşık saat 16 civarında verdim, bunu da anlamış deyilim.

Bence verdiğiniz tüm ifadeleri red edip barodan avukat isteyin ve önce durumunuzu ona anlatın sonra avukat ile beraber tekrar savcıya ifade verin...

Neden reddeyim acaba?

polise verdigim ifade bende. 2 side carşamba savcılıga verilecekmiş

Yazılan ifade de içinize sinmeyen şeyler varsa diye öyle söylemiştim

Üst Alt