Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Irsi hastalığı olanlar erken emeklilikten faydalanabilir mi?
Ben hemofili hastasıyım 1995 te işe başladım.işe başladığımda da hastaydım.şimdi bu yasa ile erken emekliliğe hak kazanmış olurmuyum %80 öz
ür gurubuna giriyorum cevaplarınızı bekliyorum teşekkür ediyorum
Irsi bir hastalığa sahip olmak erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmaya mani değil. Önemli olan tek şey sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri raporun olmasıdır.
SSK'dan emekli olacaksanız. %80 ve üzeri raporla defterdarlıktan 1. derece sakatlık indirimi elde ederseniz, 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 gün primle emekli olma hakkına sahip olursunuz.
Bağkur'dan emekli olacaksanız %60 ve üzeri rapor almanız koşuluyla 15 yıl sigortalılık süresi ve 3960 gün prime tabisiniz.
Yalnız benim raporum irsi olan hastalığım hemofiliden işe başladığımda da bu rahatsızlığım vardı 1967 doğumluyum 15.06.1995 bağkur girişliyim herhangi bir kuruma başvurmadım daha ne yapmam gerekir teşekkür ederim
Doğuştan olmasının hiç bir mahsuru yok. Yukarıda da yazdığım gibi, Bağkur'dan emekli olacaksanız (emeklilik koşullarınız oluştuğunda) %60 ve üzeri rapor almanız koşuluyla 15 yıl sigortalılık süresi ve 3960 gün prime tabisiniz
özür dilerim ama bana işe başladığımda da bu hastalığım olduğu için ve 15 yıldır çalıştığım için bir mahsuru olmadığı için emekli olamayacağım söylenmişti şimdi ben % 60 üzeri hemofiliden dolayı rapor alırsam emekli olabilirmiyim bunun için bağkura başvurmam gerekli herhalde öyle mi?
arkadaşım benim sorum şu işe başladığımızda da rapor alacağımız hastalığımızın olması yani çocukluktan beri taşıdığımız hastalığımızdan da erken emeklilik hakkından yararlanabiliyormuyuz işe girişim 1995 ve 1967 doğumluyum
Bülent arkadaş maluliyet cetvelinde faktör seviyesi % 1 den küçük ise %80 özürlü durumuna giriyor peki bunu neye dayanarak %60 altına çekiyorlar bu cetveli kendileri yayınlıyorlar ve tanımıyorlar bu durumda ne yapmak gerekir
Bülent arkadaş hastaneler artık oran yazmıyor yeni yönetmelik öyleymiş söylenen bu cetvele göre hemofiliden %80 artı ortapedik özürden yaklaşık %30-35 rapora sahibim ancak haydarbey arkadaş dan dolayı ürktüm %80 rapor %60 dan aşağı çekilmiş bende de aynı durum olacak diye hayırlısı başvurumu yeniden 5510/28 den yapacağım ama 15 yıla 2 ay kalmış günü bekliyorum sonucu yazacağım arkadaşları bilgilendirmek amaçlı
Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim 15 yıla 2 ay kaldı sonra emeklilik için başvuru yapacağım site için emeği olan herkese çok teşekkür ederim sonucu sürekli yazacağım