Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş başvurusu açısından engelli raporu almalı mıyım?

Helvetios

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese iyi günler konuyu yanlis yerde actiysam özür dilerim

ben 28 yasinda makine muhendisiyim yaklasik 3 ay once istifa ettim. Crohn hastaligim var ve yogun bir tedavi surecindeyim bir kerede bu hastaliktan kaynakli (anal fistül) ameliyat oldum.
Hastaligin tedavisi yok bazi durumlarda alevlenebiliyor o yüzden kati bir diyet programi izliyorum. Bu aralar hayat standartlarimi dusurdugu icin engelli raporu almalimiyin diye kafamda bi soru isareti olustu.

İskurla defalarca gorustum ama hep bir tedirginlik oluyo engelli raporu almamin zararli olacagi yonunde, burdan size sorum engelli istihdami nasil ,ben e kpss girmeden once özel sirketleri denemek istiyorum ama ilan vs hic birsey gormedim icin baya korkuyorum malum ekonomi kotu en hizli sekilde ise girmem gerekiyor sizin tavsiyeleriniz benim icin cok degerli lutfen yardim edin.

Helvetios

Engelli raporu almanız demek değildir ki raporu özel sektörde beyan etmek zorundasınız. Raporunuzu alın, ama özel sektörde iş ararken raporunuz olduğunu söylemeyin. Ne zaman ki özel sektörde iş bualamzsınız, engelli statüsünde şansınızı denemek istersiniz, o zaman raporu sunarsınız.

Sayın Oturan boğa cevabınız için teşekkür ederim ama özel şirketler personel almadan önce sağlık taramasından geçiriyorlar orda gözükmeyecek mi benim engelim olduğu veya beyan etmek zorunda değil miyim.

Helvetios özel sektörde engelli alımı yapan yerler var ama hep alt seviye işler (temizikçi,ofis elemanı gibi) engellilerin iyi meslek sahibi olamayacağını,beceremeyeceklerini dahada kötüsü o işe layık olmadıkları yönünde bir önyargı var sanırım mühendis alım ilanlarıda görüyorum ama çok az.
Ekpss gelince ordada benzer kadrolar açılıyor ama azda olsa mühendis kadroları açılıyor geçmiş yıllarda ki açılan kadrolara int araması ile ulaşabilirsin eğer 80 üstü bir puan alabilirsen atanabileceğini düşünüyorum.
Engelli raporu aldıktan sonra özel veya kamuda çalışmaya gelince normal kpss girebilir özel sektöre başvurabilirsin ama devlet kesin olarak özel sektörde ise kurumsal firmalar sağlık raporu istiyor ve o aşamada raporun gözükeceği için sıkıntı olabilir.
Seçim senin

Sayın Kara duman cevabınız için teşekkür ederim maalesef bende aynısını düşünüyorum üstte oturan boğa beyan etmek zorunda olmadığı belirtmiş ama neredeyse çoğu firma işe almadan önce sağlık raporu istiyor saklanabilecek bir şey olduğunu düşünmüyorum bu durumda da iş veren sağlıklı bireylere öncelik tanıyacaktır kanaatimce.

Değerli görüşleriniz önemli konu ile ilgili bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim yarın doktorumla randevum var.

Üst Alt