Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş göremezlik geliri alıyorum. Erken emekli olabilir miyim?

Ahmet29

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım...

Gerek çevreme gerek ikamet ettiğim il çevresindeki sigorta müdürlüklerine birkaç sual yönettim ve aldığım cevaplarla burda okuduklarım hakkında büyük bir çelişki olduğunu gördüm... SGK ve sigorta müdürlüklerinin beni başlarından savdıkları kanaatine vardım...

1978 doğumluyum
1996'da henüz 18 yaşımdayken geçirdiğim iş kazası sonucu sol gözümü kaybettim ve SSK tarafından bana iş göremezlik geliri bağlandı...
kazadan bir yıl sonra yani 1997'de 19 yaşıma geldiğimde sigortalı olarak başka bir işe girdim, ve yıl 2010 yaşım 32 hala da aynı işyerimde çalışıyorum,
Hem SGK'dan iş göremezlik geliri hem de çalışmış olduğum yerden maaş alıyorum...
Şuan itibariyle 14 yıllık sigortalılık sürem ve 4900 yatırılmış günüm var...

Şimdi benim bu durumum göz önünde bulundurulmak kaydı ile hangi şartlar altında emekli olabilirim... Erken emeklilik gibi bir durum söz konusu ise bunun sakatlık derecesi ile bir ilgiside var mı...

Vereceğeniz cevap adına şimdiden teşekkür eder mutlu günler dilerim...

Sevgili AvcıKomando... Öncelikle zaman ayırıp cevap verdiğin için çok teşekkür ediyorum... 1997'de sigortalı olarak tekrar işe girerken devlet hastanesine gitmiştim... İşe sakat kadrosundan girmiştim ve vergi indirimim mevcut, Maaş bodromda "sakatlık grubu 3" yazıyor... ve diğer mesai arkadaşlarımdanda biraz farklı ücret alıyorum... Ayrıca "Askerliğe elverişli değildir" raporumda mevcut...

Muhterem kardeşim geçmiş olsun... ALLAH şafi ismiyle sana Şifa versin İnşaALLAH... Yaşadığımız hayat sonuçta... Herşey bizler için... kaderimiz deyip yolumuza devam edeceğiz... Seninde ifade ettiğin gibi, Hukiki zeminde sana verilen yetkilerin tamamını kullan ve kesinlikle geri vites yapma...

Sigorta başlangıcım Mayıs 1996... Evet vergi indirimim mevcut... Benim öğrenmek istediğim, bu durumum göz önünde bulundurularak nezaman emekli olacağımdır... Yani senin anlatımınla çalışmaya devam etsemde etmesemde 2013'ü bekleyeceğim öylemi? Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ediyorum... ALLAH razı olsun.

Amiiinn Kardeşim ALLAH razı olsun... Çok teşekkür ediyorum... :) Hacc'dan önce umre düşünüyorum... ALLAH herkese o kutsal mekanları dünya gözü ile görmeyi kısmet etsin... Selametle kal.

Ahmet29, evet, teorik olarak hem sürekli iş göremezlik geliri almak, hem de sakatlıktan dolayı erken emekli olmak (ve tabii ki sakat statüsü olmasa da emekli olmak) mümkün. İkisi birbirine mani olmaz yani.
Ne var ki sakat statüsünde erken emekli olabilmenin koşulu, sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri işgücü kaybı olması ve buna istinaden defterdarlıktan sakatlık indirimi alınmasıdır. Ve maalesef bir gözün görmüyor olması halinde verilen işgücü kaybı oranı %25'tir. Bu da sakat statüsünde sayılmaya ve erken emekli olmaya yeterli bir oran değildir...

Anladım Bülent Bey... Sakat oranı cetveline göre en az %40 olması gerekirken, bir gözün görmemesi %25'e tekabül ettiğinden erken emeklilik gibi bir durum söz konusu değil... Verdiğiniz bilgiler adına çok teşekkür ederim... sağolun.

Üst Alt